Start

No smoke! (only fire)

Track N°: 
18
Uitvoerder(s): 
PM-Home-Studio
Productie: 
PM-studio-project
Auteur(s) / componist(en): 
Peter Marynissen
from bedroom to headroom: introducing.....Peter Marynissen
Track en opname informatie: 

Hey homerecorders,
Dit nummer heb ik speciaal aangemaakt voor de deelname aan de CD compilatie-wedstrijd! Eigenlijk is het nummer op een zeer logische manier ontstaan ... 'k Ben achter mijn keyboard(s) gaan zitten en beginnen luisteren naar enkele presets van de zovele freeware-softsynthesizers. Een preset viel me daar in't bijzonder op, nl. een piano-vibes klank met een ping-pong delay daarop. Het aantrekkelijke aan die preset was (en is) dat bij het spelen, ik automatisch ga anticiperen op die ping-pong delay, wat mij daardoor in een bepaalde "swing" deed belanden. Zo, de eerste feelings in combinatie met een style waren gelegd. Met homerecording.be in het achterhoofd, heb ik dan deze song verder uitgewerkt met freeware-synths effecten zoals "Crystal" http://www.greenoak.com/crystal/download.html Een van de betere freeware-VSTi ...
Voor de blazers-sectie heb ik gebruik gemaakt van Roland klankmodules (JV-880 & JV-90) en een Yamaha-TG77.
De bass is stevig dmv. twee klanken (soundmodules) spelen tegelijk dezelfde noten ...
Het gebruikte ritme-patern is een variatie met een Roland PMA-5 sequencer ...
En de titel?! "No Smoke! (only fire)" heeft zijn ontstaan mede te danken dat in januari 2007 vele bedrijven, verenigingen, horeca, enz ... definitief kozen voor een rookvrije omgeving.
Echter, ik rook ... ben een lopend vuurtje ...

Veel plezier bij het beluisteren van dit nummertje!

Peter

Gebruikte hardware / software: 

Roland soundmodules; Yamaha TG-77; Akai SGO1k; Cakewalk-Sonar software; Free-VSTi's; Behringer-mixer(s) en Alesis-Adat meersporen opname-system + RME Adat kaart; Opcode Studio64Xtc MIDI poort; Behringer Ultra-Curve Pro DEQ2496.

Meer hierover
Blog entry: No Smoke! (only fire)