Start

Ever Since

Track N°: 
15
Uitvoerder(s): 
Tumbler (alle instrumenten, tekst en produktie) || Tom Verboven (vocals)
Productie: 
Tumbler || http://www.tumblermusic.be
Auteur(s) / componist(en): 
Willy Tits
from bedroom to headroom: introducing.....Tumbler
Track en opname informatie: 

Een erg belangrijk nummer voor mij, omdat het de eerste keer is dat ik een nummer geschreven heb met een zanglijn en een tekst. Ik had dit reeds eerder geprobeerd, maar was daarvoor nooit tot een voor mij bevredigend resultaat gekomen. Het is ook één van de eerste van mijn nummers waarbij ik niet alleen gebruik gemaakt heb van virtuele instrumenten, maar ook gitaar, bas en later nog drums live heb ingespeeld. Sinds de opname van dit nummer ben ik trouwens minder en minder virtuele instrumenten gaan gebruiken.
Iets anders dat dit nummer voor mij zo speciaal maakt, is het feit dat het hier ook om mijn allereerste internet-samenwerking gaat (en ook de allereerste op homerecording.be, als ik mij niet vergis).
Bij de eerste versie van deze song had ik de vocalen nog zelf ingezongen, maar ikzelf was er allerminst tevreden over (Ik ben nu eenmaal vooral drummer en zeker geen zanger) en deze ontevredenheid werd bevestigd door de doorgaans positieve reacties die ik op het homerecording.be-forum kreeg. Zodus besloot ik een oproep te lanceren op het forum. Ik postte de versie met mijn vocalen, een versie zonder zang en de tekst op het forum en vroeg of er iemand interesse had de vocalen voor mij op te nemen. Het duurde niet lang, of Tom Verboven (State of Empathy) reageerde (waarvoor ik hem nog steeds enorm dankbaar ben). Na wat tijd bezorgde hij mij de opname die hij gemaakt had en het resultaat van deze samenwerking is dus nu te beluisteren op de CD.

Gebruikte hardware / software: 

Hardware: ne redelijk stevige PC (Pentium IV 2,8Ghz, 2Gb Ram, ...), initieel een M-audio Delta 1010 geluidskaart tesamen met een Tube Ultragain T1953 en een Ultra-DI DI20 van Behringer, later (bij de opname van de drums) een MOTU 8PRE firewire audio-interface.
Software: Cubase SX3 (en later Cubase 4), Sonic Charge µtonic en de Computer Music SR-202 voor de beats, Native Instruments' ACBox Combo en de Cubase4 Ampsimulator voor de gitaren, IK multimedia's Ampeg SVX voor de basgitaar, gedubbeld met een baslijn gespeeld op de TBL plugin, Absynth voor de pad-synth (een zelf gecreëerde patch). Verder heb ik her en der er een vleugje PSP Vintagewarmer over geflikkerd (er bestaat geen enkele track van mij zonder deze prachtige plugin) en gebruik gemaakt van enkele native Cubase4 plugins (zoals de bitcrusher, mono delay, SubBass, ping pong delay, multiband compressor, etc...), de native Cubase4 EQ en reverbs.

Meer info: 

Enkele opname details misschien nog:
de song bestaat uit 31 sporen (de midi-sporen niet meegerekend), waarvan maar liefst 7 gitaarsporen, 2 bas-sporen (één basgitaar en één synth (TBL)), 4 groep-sporen (eentje voor al de percussie, eentje voor de ritmegitaar, eentje voor de vocalen en eentje voor de bas-combinatie), 2 vox-sporen (die van Tom, en ikzelf als backingvox) en 2 FX-sporen (beiden met een reverb, eentje voor de vocals en voor enkele van de gitaren (Roomworks SE van Cubase) en eentje voor de later opgenomen drums (Reverb B, ook van Cubase).

TumblerMusic.be

Meer hierover
Blog entry: Ever since
Blog entry: Ever Since, deel 2.