Start

Enkel Spoor

Track N°: 
7
Uitvoerder(s): 
Novi O'Magum
Productie: 
Novi O'Magum
Auteur(s) / componist(en): 
Ralph Niels
from bedroom to headroom: introducing.....Novi O'Magum
Gebruikte hardware / software: 

Gebruikte software:

  • Propellerhead Reason
  • Adobe Audition

Gebruikte hardware:

  • Geluidsmodule: Tascam US-122
  • Microfoon: AKG Perception 200
  • Geheimzinnig solo-instrument: Saz
  • Elektrische gitaar: Epiphone Les Paul Standard
  • Akoestische gitaar: Framus westerngitaar
  • MIDI-keyboard: ESI keycontrol 49
Meer info: 

Geinspireerd door de cd "Nacht - de Soundtrack" van Henny Vrienten besloot ik een langzaam liedje te maken. Niet met 70 bpm, zoals op die cd, maar met 69 begon ik te schrijven. Voor tekstuele inspiratie keek ik naar buiten, waar weer ik in de verte een, waarschijnlijk vertraagde (want dat zijn ze immers bijna altijd), trein voorbij zag rijden. Ik stelde me voor dat ik op het station stond te wachten en wat er zou gebeuren als je het moment een tweede keer zou meemaken. Zou de trein dan wel op tijd zijn?

Voor de solo greep ik mijn nieuwste instrument uit de standaard: een saz die ik van de vader van mijn vriendin had gekregen. Een saz is een turks snaarinstrument waarvan de hoogste groep snaren (die ik voor de solo gebruikte) bestaat uit twee gelijkgestemde snaren en een die een octaaf lager gestemd is. Ik speelde de solo nog een keer in op een gewone gitaar en vulde het geheel op met rare geluidjes en wat extra gitaargeluid.

De zang en elektrische gitaar werden elk in 1 take opgenomen. Voor de saz en akoestische gitaar had ik wat meer takes nodig.

Overigens was het in eerste instantie niet mijn bedoeling om deze track, of uberhaupt iets, in te zenden voor de compilatie-cd, maar toen de reacties die ik op het nummer kreeg positief bleken, heb ik de sprong gewaagd, en nu vindt mijn eerste liedje de weg naar een publiek dat groter is dan mijn vriendin, mijn katten en mijn muzikale partners-in-crime... Erg leuk!

Meer hierover
Blog entry: Enkel Spoor