Start

Java Man

Track N°: 
4
Uitvoerder(s): 
Frozen Fish
Productie: 
billybear en boppertje
Auteur(s) / componist(en): 
Rob Segers, Kris Laukens, Jean-Paule Declerck
from bedroom to headroom: introducing.....Frozen Fish
Track en opname informatie: 

Frozen Fish werd ergens halverwege de jaren 90 opgericht als een reactie tegen vis die in half bevroren toestand geserveerd wordt. Vroeger was Frozen Fish een folky duo. Dit is één van de eerste nummers van Frozen Fish als full (4-koppige) band. Het is een experiment qua stijl, één van de eerste nummers waarin de band electrische viool verwerkte, en ook het eerste nummer waaraan Benke (drumster) en Jean-Paul (acc. bas) meespeelden.

Opname details:

Opgenomen in een 'studio' die gedurende één weekend in de living van de gitarist opgesteld werd. De living fungeerde als opname-ruimte, de controll room werd ingericht in een aanleunende bureau.

Bas (akkoestische basgitaar) en drums werden in één take (live) opgenomen, terwijl de rest van de band in de hoofdtelefoons meespeelde. Er is dus wel wat gelekt tussen de sporen. De kern van de opnamen was een Alesis HD24 (boppertje). Drums op 5 tracks (helaas hadden we geen kick-mic, dus een SM58 moeten gebruiken) met de mics die we voorhanden hadden, en de basgitaar via DI (ja, daar zat wat buzz op...). Gitaar, electrische (6-string) viool, mandoline en zang werden apart overgedaan, deels met een Lexicon Omega interface. De zaak werd afgewerkt en gemixt in Cubase LE. Bedoeling: een demo produceren van waar we momenteel staan.

Gebruikte hardware / software: 

Alesis HD24,
Lexicon Omega,
Alesis MKII,

Meer info: