Start

Eternal UnDeFiNeD

Track N°: 
3
Uitvoerder(s): 
UnDeFiNeD
Productie: 
_-RidDim-_
Auteur(s) / componist(en): 
Alexander Vyverman, Hans Bekaert, Cedric Luyten, Jonathan Boersema, Michel Henderikx, Seppe Vanhulle, Tobias Livémont
from bedroom to headroom: introducing.....UnDeFiNeD
Track en opname informatie: 

De lyrics zijn geschreven geweest door onze twee mc's. De eerste is JayMee, van Haïtiaanse afkomst, later geadopteerd naar Nederland en intussen bijna een echte Belg. Hij rapt vooral in het Nederlands, maar switcht geruisloos ook naar het Engels over af en toe. De tweede MC is Cedric, een Belg die in zijn jonge jaren naar de USA is verhuisd, maar sinds enkele jaren terug in België vertoeft. Opnames van de zang zijn met een SM57 met plopscherm ervoor gebeurd.

De drum op deze track is afkomstig van een Pearl acoustische drum, opgenomen met 2 Overheads (Samson Q1), een snaar mic (Shure SM57) en een basdrummic (...ik heb geen idee welk merk, maar echt slecht doet hij het niet).

De reverb dat je hoort op de drum is 100% natuurlijk!

De orchestrale instrumenten die je hoort (strings, harp, fluit, ensemble) zijn afkomstig van Edirol's Orchestra VSTi.

Verder is er nog Elektrische gitaar opgezet (dat zweverige, autopannende geluid). Die is opgenomen geweest met een Gibson Les Paul Custom, die door een Boss GT-8 effectenprocessor is gehaald en via SPdif naar de DAW is gegaan.

De bas is opgenomen met een actieve Yamaha basgitaar, rechtstreeks naar de motu A/D's.

De scratch is met een Technics SL-1200 gedaan, en een Technics DMX mixer naar DI-->DAW

De track is tot stand gekomen doordat ik op een avond het basis loopje had gemaakt op mijn thuis setup in Cubase met de orchestral collectie geluiden en VSTi bas en beat. Mijn bandleden zagen wel iets in deze track, en vermits mijn vader op verlof was konden we zijn grote vergaderruimte als studio gebruiken voor twee weken. Daar hebben we dan de acoustische drumloop neergelegd als ook de VSTi bas vervangen met een elektrische bas. Doordat ik zo al een snelle mix kon maken van die track, konden de mc's lyrics beginnen te schrijven voor de track, en een paar weken later zijn dan de voice opnames begonnen (in onze eigen studio/repetitieruimte).

Gebruikte hardware / software: 

Het mixen zelf is helemaal ITB gebeurd in Cubase SX3 mbv vooral mijn Waves Renaissance collectie, PSP vintagewarmer en PSP MasterQ, Waves SSL, UAD Fairchild.
Alle tracks zijn opgenomen geweest in 24bit 44.1kHz en later gedithert naar 16bit.
Gebruikte preamps zijn die van onze Behringer DDX 3216 digitale mixer, met ingebouwde Crystal/AKM A/D converters, die via de ADAT expansion naar mijn Motu 2408mkII lopen, om zo in Cubase opgenomen te worden.

Meer info: 

-- UnDeFiNeD Homepage --
Deze track is de titeltrack van de upcoming full album "Eternal UnDeFiNeD", die begin juli uitkomt at ya local wreckastow