Start

Meewerken aan de product databank

De product databank is een verzameling van producten, zowel hardware als software, die door homerecorders veelvuldig gebruikt worden. Het moet uitgroeien tot een helder overzicht van de allerbelangrijkste tools. Actieve leden van deze website zijn welkom om hieraan mee te werken. Deze pagina legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

1. Toegang tot de product databank

Je kan de product databank terugvinden onder http://www.homerecording.be/producten. Je krijgt op deze pagina een lijst te zien met producten, gerangschikt met de meest recent aangepaste productbeschrijvingen bovenaan. Je kan deze lijst doorlopen, of via sleutelwoorden verder verfijnen (deze functie wordt weldra ingevoerd).

2. Producten toevoegen

2.1. Wie / waar?

Actieve leden kunnen zelf heel gemakkelijk producten aan deze databank toevoegen. Ga daarvoor naar "inhoud aanmaken" in je persoonlijke menu in de linkerbalk, en selecteer "Product". Deze link is enkel zichtbaar voor leden die al een tijdje actief posten op het forum om misbruik en verwarring te vermijden.

Belangrijke opmerking: Ook in onze product databank zijn onze algemene spelregels van toepassing. Dat betekent ondermeer dat we nooit toelaten dat je een product post waarbij jij zelf, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen hebt. Vertegenwoordigers, verkopers, importeurs: gelieve u te onthouden van deze zone!

2.2. Hoe?

Het formulier om producten toe te voegen is heel eenvoudig opgesteld. Elk veld is voorzien van een korte omschrijving. Volg die en de rest wijst zich vanzelf uit. Er zijn twee velden voorzien voor foto's: een eerste veld is bedoeld voor een "hoofdfoto": da's de foto die in elk lijstje getoond kan worden. Daar hoort een duidelijke overzichtsfoto thuis. Een tweede foto veld laat je toe onbeperkt extra foto's toe te voegen. Die worden enkel getoond in de productpagina.

2.3. En die kategorieën?

Het is de bedoeling dat elk product netjes terug te vinden is in de relevante kategorieën. Sommige kategorie-keuzes kan je al maken bij het inzenden van je product link. Andere kategorieën of sleutelwoorden kunnen enkel toegewezen worden door een beperkt aantal gebruikers die over de juiste permissies beschikken. Op die manier proberen we de indeling van de product databank zo consequent en ordelijk mogelijk te maken.

3.3. Nog wat tips:

  • Probeer duidelijk en eenvoudig te zijn.
  • Bekijk vooraleer je een product instuurt de andere producten, en probeer dezelfde stijl te hanteren.
  • In een productpagina hoort géén persoonlijke opinie thuis! Daarvoor kan je gebruik maken van de "review thread" die automatisch gegenereerd wordt in het forum als je een product inzendt.
  • Maak geen gebruik van auteursrechtelijk beschermde teksten of foto-materiaal. Informatie en fotomateriaal van de fabrikant mag je meestal wel gebruiken, maar kopieer geen teksten van andere websites.
  • Kijk vooraleer je een product instuurt of er al geen beschrijving voor dit product bestaat.

3. Product Reviews

De product databank bevat objectieve omschrijvingen van producten. natuurlijk zijn we ook geïnteresseerd in meningen en ervaringen van mensen die het product gebruikt hebben. Daarom wordt er, bij het aanmaken van een nieuw product, automatisch een discussie-thread gegenereerd in het forum. Daar kan je je eigen mening en ervaringen kwijt, en daar kan je als je wil nog veel meer materiaal posten. De product review discussie is uitsluitend bedoeld voor reviews en ervaringen, dus gebruikers die met vragen zitten worden verzocht een nieuwe thread te openen.

4. Audio materiaal

Er komt nog een mogelijkheid om audio bestanden toe te voegen aan de productpagina. Nog eventjes geduld, deze functie is in testfase.