homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 03-01-2009, 00:10
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Borculo,Holland
Berichten: 4
Reputatie: Deathinc. heeft (nog) geen reputatie
Standaard Distortion gitaar opnemen

Hey hallo,

Ik heb de volgende vraag:
Wat doe ik verkeerd als je onderstaande leest?

Sinds kort ben ik bezig met het zelf opnemen van mijn eigen gitaarwerk. Vroeger deed ik dit via mij onboard geluidskaart, maar nu ik zelf geen bandje meer heb wil ik een stapje verder. Ik heb dan ook onlangs het volgende aangeschaft:

Emu 1212M geluidskaart
Samson Resolv 65a monitoren
EV n/d 478 microfoon

In combinatie met een snelle pc en Cubase SX3 of Nuendo 3 wil ik hiermee redelijke opnames kunnen maken.

Echter, ook op belachelijk volume, en dan bedoel ik echt belachelijk, komt het geluid zacht binnen in mijn Patchbay, niet verder dan 30 voor de kenners. Ik gebruik gebalanceerde kabels en de microfoon is volgens het boekje geplaatst.

Echter, binnen Nuendo kan ik het geluid wel iets opkrikken door er 6 of meer DB bij te doen,maar dit lijkt me niet de goede weg.
Ook met de 6 DB erbij klinkt het zo zacht dat ik , als ik een mixdown maak en het op mijn relatief goede HIFI set afspeel, het gevoel heb dat er in de verte een idioot zit te spelen in een conservenblik.

Zijn er mensen die ook werken of hebben gewerkt met een Emu 1212M, want ik heb het gevoel dat het probleem daar zit. Of is dit normaal en dient de gitaar altijd omhoog te worden geschroefd als je met een microfoon opneemt? Voorheen deed ik dit namelijk met een POD en dat ging wel hard alleen het geluid klonk nep.

Waarschijnlijk domme vragen, maar met een goed antwoord ben ik erg blij!
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 03-01-2009, 05:37
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Distortion gitaar opnemen

2 dingen:

- preamp
- koop de software die je gebruikt

IMSTA - Buy the software you use!
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 03-01-2009, 13:33
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Borculo,Holland
Berichten: 4
Reputatie: Deathinc. heeft (nog) geen reputatie
Standaard Re: Distortion gitaar opnemen

In de Emu 1212M zitten toch pre/amps, of moet ik nog een aparte preamp kopen om ervoor te hangen voor added signalstrenght?
Zo ja, welke? Ik heb maar 2 sporen nodig, dus het hoeft geen beest te zijn, gewoon simpel maar goed.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 03-01-2009, 14:09
Member
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Oostende
Berichten: 70
Reputatie: cedriclepere is op goeie weg
Standaard Re: Distortion gitaar opnemen

Ik werk met een microfoon rechtstreeks op m'n geluidskaart.
Microfoon tegen versterker, beetje africhten et voila.
Works just fine
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 03-01-2009, 14:24
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 11,985
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Distortion gitaar opnemen

Tascam US 122L, dan heb je meteen ook een legale versie van cubase.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 03-01-2009, 16:10
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Borculo,Holland
Berichten: 4
Reputatie: Deathinc. heeft (nog) geen reputatie
Standaard Re: Distortion gitaar opnemen

Heb de LE versie ook legaal, maar de SX was al geinstalleerd en werkt best.
Daarbij heb ik nog steeds geen antword op mijn vraag. Microfoon in de geluidskaart, beetje klooien en opnemen is wel heel kort door de bocht, wil graag wat verder dan dat.
En ik wil ook geen Tascam, ik heb liever goed advies mbt Emu1212M
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Opnemen van Bas gitaar JerryX Opnametechnieken 29 23-05-2009 07:38
Hoe best gitaar opnemen? matezo Beginners-forum 9 26-12-2008 14:11
Gitaar opnemen in Cubase Sx3 guitarfreak Beginners-forum 5 02-09-2006 23:49
Gitaar opnemen op PC? Maxime Beginners-forum 3 08-01-2006 16:58


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.