homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Studio inrichting & technieken > Opnametechnieken

Mededelingen

Opnametechnieken Allerlei discussies over opnametechnieken: microfoonpositionering, gebruik maken van akoestiek, technische aspecten zoals compressie tijdens het opnemen etc.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 15-10-2005, 21:27
Junior Member
 
Geregistreerd: Oct 2005
Berichten: 2
Reputatie: maxdevis is op goeie weg
Standaard simpel gitaar opnemen met gewone soundcard



hoe kan ik het best een klein stukje gitaar opnemen met cubasis en een audigy2 soundcard?
Want als ik het opneem dan is het behoorlijk stil.
Ik moet gewoon simpel enkel de gitaar.
Ik heb een klein mengpaneeltje van bahringer en een kleine versterker.
Van daaruit of vanuit de gitaat rechtstreeks kan er een kabel met minijack lopen naar de pc.
Iemand voorstellen om het geluid wat luider te laten klinken en toch een goede kwaliteit te hebben?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 16-10-2005, 18:29
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 888
Reputatie: Bazbaar is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

Als ik me niet vergis is zo'n audigy een kaart met digitale inputs?? Wel, koop je een amp-simulator genre line6 pod, V-amp, Boss, ... en die plug je digitaal in et voilà
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 18-10-2005, 22:10
Member
 
Geregistreerd: Jul 2005
Berichten: 63
Reputatie: inocybe is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

Gitaren hebben een Hi-Z input nodig.. om dus een beetje een deftig geluid te hebben dien je ze dus aan te sluiten op een input die erop voorzien is. Er bestaan veel geluidskaarten die je die mogelijkheid geven, en ook tal van voorversterkers e.d. (line-6 heeft een hele reeks producten) kunnen gitaar inputs aan.

Je kan natuurlijk ook een line-out van je gitaar versterker aansluiten op je mengpaneel om aan een goed signaal te komen bijvoorbeeld.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 19-10-2005, 07:48
Member
 
Geregistreerd: Jun 2005
Berichten: 34
Reputatie: bricks is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

Je kan ook een DI-box van Behringer tussen gitaar en pc zetten als je daar +-40 euro voor over hebt.

Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 05-11-2005, 14:58
Member
 
Geregistreerd: May 2005
Berichten: 41
Reputatie: bvds is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

deze functie heet normalizeren
is mogelijk in cubase sonar en protools
je kunt natuurlijk ook je input van je geluidskaart zo hard mogelijk zetten
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 22-01-2006, 14:33
Active Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Locatie: opwijk
Berichten: 145
Reputatie: earworm is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

het makkelijkst om gitaar op te nemen op pc is een gitaar PREAMP gebruiken,

voorbeeld:

Joemeek VC8 fathead: gitaar input (en ook xlr of line input),
dan is er distortion, compressie, en hele goeie EQ

veel goedkopere oplossing is bijvoorbeeld een

BBE 281 guitar preamp,
één gitaar ingang, een clean kanaal met volume, eq,
dan een distortion kanaal met nog uitgebreidere eq, en een sonic maximizer erbij,

dus speel gitaar alsof het aangesloten is op een echte amp, en die preamp sluit je gewoon aan op uw mengpaneel of direct op uw computer

nog goedkopere oplossing is een stompbox kopen, distortionpedaaltje ofzo,
gitaar daarin, output naar PC ,en hopla

het typische aan deze manier van opnemen is dat de gitaar, vooral distortion nogal helder zal klinken, op het eerste "zicht" tof maar een micro voor een amp klinkt altijd beter, imho,

ps, moest je nog een DIbox of preamp zoeken, ik heb er een paar tweedehands tekoop,

http://belgianunderground.com/forsale :-P
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 01-05-2006, 21:06
Junior Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 1
Reputatie: system is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

hallo evryone,

nieuweling hier maar door inrichting heb ik toch al een en ander ontdekt:

wanneer je een topopname via di wil is er maar één beestje die vlgns velen de beste ter wereld is: de Avalon U5 wat hij kan is on-ge-loof-lijk!!!
de mogelijkheden?
Opnames komende van je di-output van versterker of je rack of pedalen, zelfs aparte ingang voor een speakerboxkabel (jaja!!!) van je versterker, en dan zo rechtstreeks naar je mengpaneel in de studio of naar de pa bij live optredens...hier kan de technieker nog moeilijk iets fout doen want zoals hij dat afgeleverd krijgt lijkt wel een droom.

heb dit beestje nog niet lang maar mijn opnames zijn echt waar hifi het is net als komen ze uit de professionele studio..

voor geïnteresseerden ga eens kijken op avalondisign.com

groetjes


8-)

[ Bewerkt door system on 1/5/2006 22:09 ]

[ Bewerkt door system on 1/5/2006 22:22 ]
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 01-05-2006, 22:09
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

de avalon is inderdaad één van de beste DI's, maar een Radial X-Amp of een Little Labs Multi Z PIP of de line in van een topklass preamp kunnen hetzelfde.

maar met een gewone semi pro recording soundcard is het helemaal in orde, want de gitaar zal toch nog slecht blijven klinken door de slechte kabels en de slechte conversie.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 25-07-2007, 10:12
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2005
Berichten: 8
Reputatie: XpLoREThEWoRlD is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

ik zou aanraden koop gewoon een goedkope soundcard met een ingang. Voor een 100 euro zelfs nog niet kan je een souncard kopen met goeie ADA converters, een lage ruis signaalverhouding, minder dan 10ms latency(zeer belangrijk!! - vertraging) , die 24bit recorden aankan en 96khz samplefrequentie. Zo dit zijn dingen waar je moet op letten.
Je hebt één ingang nodig zorg ervoor dat je een instrumenteninput hebt
vaak kan in deze ook een xlrfiche ingestoken worden zodat je micro kan inpluggen.
altijd handig is phantomvoeding zodat je indien je nu nog geen condensator zangmicro hebt dit later altijd kan gebruiken.

merken: m-audio, presonus, motu, ... er zijn ongelofelijk veel interfaces beschikbaar van betere kwaliteit. let gewoon op de bovenstaande zaken!
en informeer je goed voor je overgaat tot een koop.
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 25-07-2007, 10:30
Active Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 130
Reputatie: CasB is op goeie weg
Standaard Re: simpel gitaar opnemen met gewone soundcard

Beetje nutteloze post...een topic van een jaar oud een schop geven...
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Opnemen van Bas gitaar JerryX Opnametechnieken 29 23-05-2009 07:38
elektrische gitaar mono of stereo opnemen seagull Opnametechnieken 9 19-12-2006 10:42
Gitaar opnemen in Cubase Sx3 guitarfreak Beginners-forum 5 02-09-2006 23:49
Adobe Audition - gitaar opnemen Kleinpinkje Opname (DAW) software / sequencers 2 07-03-2006 23:19
Gitaar opnemen op PC? Maxime Beginners-forum 3 08-01-2006 16:58


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.