homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Audio Interfaces en standalone recorders

Mededelingen

Audio Interfaces en standalone recorders Zowel audio en midi interfaces (geluidskaarten) als zelfstandige opnamesystemen worden besproken in deze zone.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 07-10-2008, 23:40
Webmaster
 
Geregistreerd: Mar 2003
Locatie: Antwerpen, België
Berichten: 6,202
Reputatie: billybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatie
Standaard Digidesign 003 Rack+ Factory

Er werd een nieuw item gepost in de homerecording.be content sectie:

Digidesign 003 Rack+ Factory

Citaat:
Digidesign heeft nog meer nieuws gemeld op de AES 2008 beurs. De 003 Rack+ factory. Vergelijk het met de 003 Rack, maar dan voorzien van acht mic preamps.
Om het originele en complete item te lezen ga je naar Digidesign 003 Rack+ Factory

Commentaar kan je hieronder geven.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 11-10-2008, 10:10
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2007
Berichten: 2,436
Reputatie: frederic wordt hier goed onthaaldfrederic wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

Het is en blijft schandalig veel geld voor wat het is.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 25-08-2009, 06:59
Member
 
Geregistreerd: Aug 2009
Berichten: 90
Reputatie: AbeTheBabe is op goeie weg
Angry Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

Inderdaad. Eens met vorige schrijverd. Helemaal na mijn ervaring met de digi003 Rack. Ik ben sinds 2007 de ongelukkige bezitter van zo een 'pracht'exemplaar. Bijzonder veel ellende mee, nog steeds. En raad eens, met welk pakket? Protools! Het is echt balen als een leverancier je niet wil helpen wanneer toch overduidelijk bewijs geleverd is. Zie BEAB Musics Volendam > Logboek.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 25-08-2009, 08:22
Active Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Berichten: 117
Reputatie: Nielzz is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

Zeg Abe,

wat gaat er niet goed met die digi003? Ik heb er ook één, en afgezien van de waardeloze preamps, loopt protools prima.

Groeten, Nielzz
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 27-08-2009, 18:28
Member
 
Geregistreerd: Aug 2009
Berichten: 90
Reputatie: AbeTheBabe is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

Nielsz,


Het is een lang verhaal.
Ik heb het recent een tijdje bijgehouden op onze projectwebsite BEAB Musics Volendam

Misschien wil je daar de logboekpagina bekijken?
Ik heb de dagen waarop ik geplaagd werd door fouten gemarkeerd.

Ik werd gewoon geplaagd door een verscheidenheid aan fouten.
Toen mijn 003 bij de leverancier getest werd en ik eens een digi002 leenapparaat gebruikte, had ik geen enkel probleem. Helaas: de leverancier met de mijne ook niet. Het enige wat hij niet van mij in huis had, was de kabel. Die is inmiddels ook vervangen door een korte, nieuwe kabel. Nog steeds problemen. En High Tech Hilversum lijkt het naar de categorie 'gebruikersfouten' te verwijzen, zegt niets voor me te kunnen doen, omdat het bij hen goed werkt.

Het vreemdste: van de 2 Firewire poorten werkt er een niet.
Weet ook niet of het normaal is, dat wanneer ik de AUX IN gebruik, ik dit niet tegelijk met audio kan doen - het is dus: of audio (bv Logic), of AUX.
Ben er vrij zeker van dat dit wel HEEFT gewerkt.

Ik word radeloos van die wisselende gedragingen.
Het probleem is communicatie - ben ik vrij zeker van, afgaande op de loeiharde datastream storing die ik soms krijg. Waar ik aan twijfel: de 003 (communciatie FW unit) of het pc-board.

Heb gelukkig sinds kort ontdekt dat in Belgie een behulpzame mevrouw Evelien bij een repair center zit en hoe ik bij Digidesign een 'case' aan kan maken (met haar hulp!), want dit was niet makkelijk te vinden.


Wel, een hele lap...... benieuwd wat je ervan vindt!


Groet, Ab
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 27-08-2009, 18:42
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

dat van Aux ňf Audio is altijd zo geweest, was zo al bij de 002..
connectieproblemen is vaak een voedingsprobleem (was ook vaak voorkomend bij 002, maar érg makkelijk opgelost door de interne voedingscontacten aan te duwen)

verder is de 003 inderdaad brol tot en met..
basic is het gewoon een 002 met een extra headphonepreamp en voor de rest besparing op zowat élk onderdeel.. 'tis dus letterlijk een made in korea-versie van de 002..

qua software hebben we bij protools nooit anders geweten..
Ik ben een ongelooflijke fan van de protools interface en het is met kilometers overschot mijn favoriete DAW om in te recorden en te editen, puur om de userinterface,
maar qua programmatuur is het ŕltijd ondermaats geweest.. er hebben altijd bugs ingezeten en het ziet er niet naar uit dat protools daar iets wil aan doen..
jammer genoeg..

de belgische customersupport van digidesign is inderdaad niet slecht.. zowel voor hun studio als live-apparatuur (Venue en profile) ben ik steeds snel en goed geholpen (voor zover dat in hun kunnen lag)
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 28-08-2009, 08:27
Member
 
Geregistreerd: Aug 2009
Berichten: 90
Reputatie: AbeTheBabe is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

Mesadude,


Dank voor je verhelderende toelichting.
Dacht ik toch altijd dat ik een professioneel - eigenlijk top of the line (!) - stukje software + hardware in huis had.... wat een teleurstelling!

So much for winkeliers en hun goede adviezen.

Ook ik ben - even alle randproblemen daargelaten - zeer gecharmeerd van de PT interface. Werkte al sinds 1996 met Logic 5 (win) en moest daarom dus op een dag over op Mac.... Ben nu Logic (8) aan het herontdekken vwb mixing, aangezien ik ook al het componeer- een arrangeerwerk in Logic doe.

Is er een alternatief voor die 003 waar PT mee wil draaien?


Dank voor reactie.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 28-08-2009, 08:31
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon België
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

De M-audio interfaces misschien?
Maar dan moet je wel overstappen van LE naar M-Powered (wat, als ik me niet vergis, in principe hetzelfde is, enkel de 'dongle' is anders).
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 28-08-2009, 09:04
Member
 
Geregistreerd: Aug 2009
Berichten: 90
Reputatie: AbeTheBabe is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

Pixie,


Hoe weet ik zeker dat ik het juiste koop met bv. M-Audio?
Ik geef liever wat meer uit (weliswaar gedacht binnen LE budget... :-), als ik dan zonder problemen en met goede kwaliteit kan produceren.

Zijn er advies- of vergelijkingssites hiervoor?
(Het lijkt me dat dit voor 'Kelkoo' sites iets te specialistisch materiaal is...)
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 28-08-2009, 09:06
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Digidesign 003 Rack+ Factory

M-audio is idd een optie, of gewoon een 002.. die zijn massa's beter en ga je hoogstwaarschijnlijk goedkoper vinden dan een 003..

de winkelier heeft je niet voorgelogen hoor.. PT is nog steeds dé standaard in recording.

PT LE zal nooit top of the line zijn, wat logisch is, maar qua programmatuur is het nagenoeg hetzelfde als PT HD (op wat features en beperkingen na) de engine blijft wel dezelfde..

Ik moet nu wel zeggen dat ik, ondanks de véle bugs die er in Protools zitten, nog nooit een "zware" bug heb gehad.. het waren altijd gewoon onhandigheidjes, nooit iets ernstig. maar de ergernis stapelt zich snel op natuurlijk..

Logic is ook érg goed voor mixing, maar qua editing vind'k het (persoonlijk) niet handig.. daarin is protools vér vooruit op alle alternatieven..
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Digidesign 882 vraagjes KProductions Audio Interfaces en standalone recorders 10 26-09-2010 14:27
Digidesign Thijs Materiaal marktplaats 0 04-10-2008 12:47
Digidesign DIGI 002 RACK Thijs Materiaal marktplaats 0 17-09-2008 10:55
Digidesign Pro Tools 7.4 billybear Opname (DAW) software / sequencers 0 12-10-2007 20:17
digidesign monitors eklektiker Overige audio hardware 12 19-05-2007 20:41


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.