homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 14:32
Member
 
Geregistreerd: Jan 2004
Berichten: 70
Reputatie: Jark is op goeie weg
Standaard HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Heb een rme 9636 kaart in een gloednieuwe pc met xp en heb ook 2 ada8000 aangesloten met de optische kabels. ik probeeer nu met cool edit op te nemen maar er komt geen signaal binnen, wat doe ik verkeerd???
  #2 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 14:58
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 888
Reputatie: Bazbaar is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Kheb klak dezelfde setup...
Eerst en vooral moet je zorgen dat je pc je soundcard goed herkent en dat ook XP de soundcard herkent.

Dan moet je de ADA's goed aansluiten. optisch uit op optisch in enz... Heb je een signaal op de ADA? (ledje)

En dan moet je je cool edit configueren dat hij de RME gebruikt

Zou normaal perfect moeten werken...
  #3 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 15:25
Member
 
Geregistreerd: Jan 2004
Berichten: 70
Reputatie: Jark is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

xp herkent de kaart en die heb ik ook geactiveerd in windows, alleen kan ik kiezen uit een hele hoop opties, bijvoorbeeld ADAT 1 ingang 1+2, of ADAT 1 ingang 3+4, erg raar, want ik kan ze niet allemaal activeren als recordingang. Verder zit optisch uit van ADAT in optisch in van geluidskaart en anders om. En in Cool Edit heb ik de RME ook aangeklikt. Ledje brand ook op ADAT.
  #4 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 16:49
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 888
Reputatie: Bazbaar is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

mhm je moet ook zien dat je ADA's weten wie ze zijn. Slave/master ... Je moet ook de clock op 44.1 of 48 zetten zodanig dat je soundcard weet wat te verwachten. Goh en verder weet ik echt niet wat er nog kan zijn...
  #5 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 17:35
Member
 
Geregistreerd: Jan 2004
Berichten: 70
Reputatie: Jark is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Ahhhh, bazbaar..... de redder in nood,........ het werkt nog niet hoor, maar jij bent degene die mij deze setup aangeraden heeft. Ik heb al een hele hoop gelezen vandaag, maar ik heb nog niks gezien van slave ofzo.... Kun je mij even uitleggen wat ik moet instellen? Dan kan ik hopelijk eindelijk gaan opnemen....
  #6 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 17:39
Member
 
Geregistreerd: Jan 2004
Berichten: 70
Reputatie: Jark is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Ik heb trouwens alleen de optische kabels aangesloten en verder niks, dus ook die sync uitgang op de adat niet in gebruik, en die andere uitgang op de kaart dus ook niet, misschien zit daar de fout,........kweetniet........ heb hoofdpijn!
  #7 (permalink)  
Oud 27-09-2005, 19:12
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 888
Reputatie: Bazbaar is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Vanachter op je ADA heb je switches, de eerste ADA moet je op 44.1 zetten. Zo staat die als master. Normaal moet je dat zien op je control schermpje van de RME software (dat hamertje zo). Daar zie je of de kabels goed zitten 'lock' en hoe de ADA's geswitcht staan. Vooraan de ADA gaat dan bij 'sync' het master lampje branden. Dus ik ga er vanuit dat je signaal binnen krijgt op de ADA en dat er daar al zeker geen probleem is. De coax cable OUT gaat naar je soundcard IN. Je kan dat checken door te zien waar het roodlichtbundeltje zit.

De pc herkent de kaart. Hij herkent toch de 9636 en niet de grotere 9652 he???
Heb je de juiste drivers voor de 9636 geïnstalleerd? (Zie handleiding RME)

en dan weet ik 't ook niet meer hoor...
  #8 (permalink)  
Oud 28-09-2005, 09:25
Member
 
Geregistreerd: Jan 2004
Berichten: 70
Reputatie: Jark is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Het werkt al enigsinds, heb nu alleen ADA 1 aan staan op 48kHz. Maar als ik het goed begrijp moet ik, als ik beide ADA's wil gebruiken, ADA 1 op 44.1kHz zetten en linken met de kaart via de coax-kabel? En de tweede ADA dan?

Het rare is nu ook dat ik in Windows en Cool Edit Pro alleen kan kiezen voor recording tussen:

ADAT1 (1+2)
ADAT1 (3+4)
ADAT1 (5+6)
ADAT1 (7+8)
ADAT2 (1+2)
ADAT2 (3+4)
ADAT2 (5+6)
ADAT2 (7+8)

...en dat is natuurlijk niet de bedoeling, want ik wil de drums opnemen met 7 sporen
  #9 (permalink)  
Oud 28-09-2005, 16:05
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 888
Reputatie: Bazbaar is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

Als je de beide wil gebruiken dan moet je één op master zetten en de andere als slave. Dat wijst normaal gezien zichzelf uit.

Uw probleem nu is vrij logisch aangezien ik me herinner dat cool edit een stereo programma is en dat je daar nooit multi channels zal kunnen intrekken. Je hebt logic of cubase nodig ...
  #10 (permalink)  
Oud 28-09-2005, 19:57
Member
 
Geregistreerd: Jan 2004
Berichten: 70
Reputatie: Jark is op goeie weg
Standaard Re: HELP! rme9636+ada8000 werkt niet!

okee, maar nu aub iets duidelijker. want ik snap het ff niet meer. ik wil graag met die ADA en die RME kaart minimaal 8 kanalen in 1 keer opnemen, maar ik krijg in windows al alleen de keuze uit ADA kanaal 1 en 2, of kanaal 3 en 4..enz. welke instellingen heb jij om dit te kunnen. kun je mij jouw RME DIGI settings misschien eens mailen?

en hardware-matig moet ik dus 1 ADA op master 44.1 zetten en 1 ADA op slave, maar......moet die op WC of op ADAT in en moet ik die COAX kabel ook nog aansluiten?

Sorry dat ik zoveel vraag, maar het was duur en het werkt (nog) niet.....

Alvast bedankt.
Discussie gesloten

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
cubase net geinstalleerd. werkt niet goed stijk016 Beginners-forum 1 29-01-2007 14:38
Hoe werkt de direct out doppie Beginners-forum 3 09-12-2006 14:30
Midi in Nuendo werkt niet goed schulo Beginners-forum 5 21-11-2006 13:54
Alesis AI-3 vs Behringer ADA8000 Bazbaar Overige audio hardware 22 30-05-2004 17:57
ULTRAGAIN PRO-8 DIGITAL ADA8000 punk Overige audio hardware 1 23-05-2003 14:37


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.