homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 27-05-2008, 18:42
Junior Member
 
Geregistreerd: May 2008
Berichten: 8
Reputatie: alo19 is op goeie weg
Standaard ableton live 6 mp3

Heb bij me tascam fireone .
Het programma ableton live gekregen .
Nu is mijn vraag wil een beat in mp3 formaat importeren kan dat ?
Of moet ik het converteren naar ander bestand zo ja welke .
En als het niet kan dan de vraag cubase support die wel mp3 ?

dankje

met vriendelijke groeten

alo
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 27-05-2008, 18:49
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: ableton live 6 mp3

hello,

dat kan je zonder problemen in ableton 7,
ik weet niet hoe het zit met ableton 6 lite.

Probeer gewoon eens een mp3 uit de ableton-browser in je arrangement/clip te slepen, dan weet je het meteen.

misty.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 00:26
Junior Member
 
Geregistreerd: May 2008
Berichten: 8
Reputatie: alo19 is op goeie weg
Standaard Re: ableton live 6 mp3

je ziet me mappen van de muziek wel staan .
Maar hij weergeeft niet me mp3.s .
Heb ook nog niet het serial nummer ingevoerd ,
omdat ik me apparaat dan nog kan omruilen
Zal het daar mee te maken hebben met de serial dan ?
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 09:20
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: ableton live 6 mp3

Ik zie net dat Ableton 6 LITE geen Mp3's ondersteund,
daarvoor heb je Ablleton 6 of 7 nodig, en niet de LITE versie.

(als je echt mp3's wil gebruiken in Ableton 6 LITE zal je ze dus moeten omzetten)
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 10:53
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2006
Locatie: Diksmuide
Berichten: 178
Reputatie: jeetn is op goeie weg
Standaard Re: ableton live 6 mp3

KLein vraagje die er wat mee te maken heeft!!!

Is het werken met mp3's beter voor de cpu?

thx
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 11:23
Senior Member
 
Geregistreerd: Jun 2005
Berichten: 470
Reputatie: FourDegrees wordt hier goed onthaald
Standaard Re: ableton live 6 mp3

Nee, want
1. ofwel converteert je audioprogramma die files toch gewoon naar lineaire audio, en dan zit je met de wav-versie van een gecodeerde mp3 die slechter is dan de originele wav
2. ofwel heb je constant processor power nodig om de mp3-stream te decoderen.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 12:19
Junior Member
 
Geregistreerd: May 2008
Berichten: 8
Reputatie: alo19 is op goeie weg
Standaard Re: ableton live 6 mp3

Oke ja heb inderdaad de lite .
Nu is me vraag als ik me mp3 converteer naar wav .
klinkt in adobe audition gewoon en bij ableton live 6 is ie helemaal versneld .
Iemand een idee om mp3 in ander formaat te converteren of dit optelossen
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 12:23
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: ableton live 6 mp3

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alo19 Bekijk bericht
Oke ja heb inderdaad de lite .
Nu is me vraag als ik me mp3 converteer naar wav .
klinkt in adobe audition gewoon en bij ableton live 6 is ie helemaal versneld .
Iemand een idee om mp3 in ander formaat te converteren of dit optelossen
Ableton gaat automatisch timestretchen, zodat het nummer dat je importeert automatisch wordt aangepast aan het mastertempo. Je kan het verhelpen door de 'warp' knop te deactiveren in de sample.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 12:23
Senior Member
 
Geregistreerd: Jun 2005
Berichten: 470
Reputatie: FourDegrees wordt hier goed onthaald
Standaard Re: ableton live 6 mp3

Read the manual...
Dat heeft niks te maken met mp3-conversie, wel met de modus waarin de audiofile in Ableton wordt afgespeeld. Er zal hier wel iemand op 't forum zitten die weet op welke knop je juist moet duwen, 't is bij mij al te lang geleden dat ik in Live gewerkt heb.
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 28-05-2008, 12:24
Senior Member
 
Geregistreerd: Jun 2005
Berichten: 470
Reputatie: FourDegrees wordt hier goed onthaald
Standaard Re: ableton live 6 mp3

Ok, Mother was eerst
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
ableton live martinuz Opname (DAW) software / sequencers 8 22-02-2010 00:43
Ableton Live 7 LE billybear Opname (DAW) software / sequencers 7 26-02-2009 14:07
Ableton Live David79 Beginners-forum 6 21-02-2009 22:18
Ableton Live 7 en Ableton Suite billybear Opname (DAW) software / sequencers 0 22-12-2007 11:09
ableton live 6.0.2 aquinox Opname (DAW) software / sequencers 7 08-10-2007 09:49


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.