homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Studio inrichting & technieken > Opnametechnieken

Mededelingen

Opnametechnieken Allerlei discussies over opnametechnieken: microfoonpositionering, gebruik maken van akoestiek, technische aspecten zoals compressie tijdens het opnemen etc.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 18-05-2008, 18:03
Junior Member
 
Geregistreerd: May 2008
Berichten: 1
Reputatie: GreenElien is op goeie weg
Standaard Emagic Logic Platinum 5.5.0

Hoi allemaal,

Ik ben Eline en speel keyboard/drums.
Ik heb echter maar één groot probleem.

Ik heb een keyboard Yamaha DGX 300 en om op te nemen gebruik ik Logic Platinum 5.5.0. Via MidiKabel naar PC verbonden.
Ik krijg niet de juiste geluiden van mijn keyboard door, daar zitten rond de 600 geluiden op (keyboard), maar in het programma zelf maar 128 (de standaard geluiden).

Bij 'Icoon' kan je kiezen tussen de 'drivers' zeg maar. No driver, Microsoft GS Wavetable software en MP4-401, ik heb nu dus op de Mircosoft GS Wavetable staan, omdat dat wel lukt. Het opnemen werkt wel goed, alleen de geluiden en ik wil graag dat die het ook doen dus alle 600 geluiden.

Daarnaast nog een klein probleempje: Als ik mijn song opsla als Midifile en hem vervolgens open in Winamp dan hoor ik alleen maar de piano geluiden en drums, ook heel raar.

Weet iemand wat er aan de hand is?
Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

Groetjes,
Eline.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 18-05-2008, 18:52
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Emagic Logic Platinum 5.5.0

Dag Eline,

Volgens mij ken je niet echt het verschil tussen midi en audio. Lees eerst eens de beginnersgids --> Homerecording: hoe beginnen? | Homerecording.be
Daar staat eigenlijk alles in wat je moet weten over het grote verschil tussen midi en audio.


Eens dat je dat door hebt, moet je bij 'Icoon' de midi-uitgang van je PC aanduiden waar een kabel naar je midi-in poort op je DGX 300 gaat (zowel in en uit op de pc en het keyboard moeten aangesloten zijn met mekaar).
Vervolgens moet je dan de uitgangen ('line out' of iets in die trend) op je keyboard aansluiten op de line-in van je pc geluidskaart om hiervan een opname te maken die anderen kunnen beluisteren met het geluid van de DGX (als iemand anders een .mid bestand afspeelt op zijn pc wordt dit met de standaard ingebouwde synth van de geluidskaart of windows wavetable afgespeeld, en dat klinkt nooit erg mooi)

Pzz
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 18-05-2008, 21:50
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 1,068
Reputatie: Question is op goeie weg
Standaard Re: Emagic Logic Platinum 5.5.0

Als je met een instrument binnen logic wil werken met midi moet je eerst dat instrument aanmaken in het environment window. Daar creeer je eerst een multi instrument(als je meerdere midi kanalen wil gebruiken). Je selecteerd het icoon dat verschijnt en selecteerd de kanalen die je wil gebruiken. Geef het de naam DGX 300. Aan de linker zijkant van het environment window moet je ook de midipoort toewijzen waar het instrument aanhangt.
Als dat in orde is en je gaat terug naar het arrangement window zal je dgx 300 zien verschijnen tussen de midi instrumenten met de toegewezen kanalen

succes

Laatst gewijzigd door Question; 18-05-2008 om 21:53
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 19-05-2008, 05:34
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Gentbrugge
Berichten: 894
Reputatie: huug92 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Emagic Logic Platinum 5.5.0

Een multi-instrument in Logic heeft 128 GM klanken per bank. De DGX300 werkt met de (Yamaha) XG standaard, waarvan slechts enkele klanken overeenkomen met GM (bvb de drum op kanaal 10 en de piano op kanaal 1). Dus zou je in je multi-instrument in Logic alle klanken een nieuwe naam moeten geven die overeenkomt met XG, een beestenwerk. En bovendien nieuwe banken van 128 klanken aanmaken...
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 19-05-2008, 08:59
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 1,068
Reputatie: Question is op goeie weg
Standaard Re: Emagic Logic Platinum 5.5.0

tja, is wat verwarrend hier. Eline, kan je de yamaha aansturen via midi vanuit logic. Of is het probleem enkel de namen in je bank die niet overeen komen met de namen van je yamaha?

Die namen zijn niet zo belangrijk tenzij je uit het hoofd weet welk geluid er achter elke naam zit.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 19-05-2008, 18:06
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Gentbrugge
Berichten: 894
Reputatie: huug92 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Emagic Logic Platinum 5.5.0

in de nieuwe Logic (7.2 en 8) zitten alleszins de XG-banken (voor de Yamaha CS1 en CS2) maar ik weet niet meer of die ook al in 5.5.0 zaten. Indien wel heb je die maar te selecteren in je multi instrument en dan zie je de namen van de instrumenten.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Roland MC-303, Roland R-70, Yamaha CS2x, Akai S2000, Emagic AMT8 Johnnyturbo Materiaal marktplaats 7 22-01-2009 19:09
EWQLSO Platinum XP vs Vienna Symphonic Lib Special Edition DarkMessenger Overige audio software, drivers en digitale technieken 1 20-11-2007 21:40
nieuwste emagic alldar Introduce yourself 4 02-07-2007 14:28
Focusrite platinum of ART mpa Gold????????? Harc Overige audio software, drivers en digitale technieken 4 19-06-2007 01:18
Cubase Sx 2.0 probleem!!!! (Audigy platinum 2 pro) Atos23 Opname (DAW) software / sequencers 13 27-01-2005 14:57


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.