homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Outboard hardware

Outboard hardware Een rubriek voorbehouden aan outboard hardware, zoals mixers, compressors, reverbs, equalizers, andere effecten.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 15:44
TherSiteZ's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Novio Magum
Berichten: 151
Reputatie: TherSiteZ is op goeie weg
Smile Mackie mixer aansluiten en op de computer

Misschien is deze vraag vaker gesteld.
Ik heb gezocht op het forum maar kon geen bevredigend antwoord vinden.

Goed, ik heb een Mackie 1402-VLZ mixer (zie afbeelding)

Nu heb ik nog 2 Samson resolv 80a monitors, een Roland SH-201, microfoon en een draaittafel. Als geluidskaart heb ik een m-audio delta 1010LT.
Ik wil dit alles aansluiten op mijn mixer en dan alles naar de computer.
Dit heb ik als volgt gedaan:

Draaitafel--->versterker---->Stereo line in 7-8
Roland SH-201--->Stereo line 13-14
Microfoon--->MIC 1
Audio output computer--->stereo line 9-10
Monitors--->Main left/rigt balanced

Mijn eerste vraag is of ik dit een beetje goed heb aangesloten???

Ik heb ook een signal out naar de computer gedaan.
Main outputs--->m-audio 1010LT

Nu wil ik de synth opnemen en samples maken vanaf de draaitafel.
Als ik de goeie line in kies via pro tools krijg ik een erg zwak signaal.
Weet iemand wat ik hieraan kan doen???
Moet ik nu ook nog een versterken tussen mijn mixer en de computer zetten???
Het geluid is prachtig via mijn monitoren. Op de monitoren zitten helaas geen signal out. Dus die kan ik niet doorlussen naar mijn computer.(zie afb.)


Iemand die deze vragen kan beantwoorden?
Alvast dank voor de reacties.
Een wanhopige muzikant.
__________________
Waalbrug.com - voorheen bekend als RonnieTober
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 16:22
boppertje's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2005
Locatie: Boechout
Berichten: 1,330
Reputatie: boppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

1010LT aansluiten op tape out should do the trick. Dan is dit signaal niet meer afhankelijk van de master...
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 17:15
_-RidDim-_'s schermafbeelding
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,284
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

beter nog:
"ALT output" naar 1010LT in
"Control room out" naar je Samsons
Rest is ok aangesloten.
Om dan iets op te nemen, druk je op mute/alt3-4 van het desbetreffende kanaal, dewelke naar de computer wordt gestuurt, en tegelijk wordt gemute door de master.
Wil je door je monitors of hoofdtelefoon horen wat je aan het opnemen bent (nodig voor vocals enz), dan moet je wel in je M-audio softwaremixer instellen dat alles wat binnenkomt ook onmiddelijk terug naar buiten gaat (zero latency monitoring noemt dat).
Ik heb jouw M-audio kaart niet, maar ik ben er van overtuigd dat dit (gemakkelijk) gaat.

Pzz
__________________
Alexander Vyverman - Mixing & Mastering
Head of Department Audio @ SAE Brussels
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 18:01
Carlier74's schermafbeelding
Senior Member
 
Geregistreerd: Sep 2006
Locatie: Antwerpen
Berichten: 471
Reputatie: Carlier74 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

Misschien is dit wel handig:

How to Hookup a Mixer

Ik zit de laatste tijd ook met deze vraag. Volgens mij kun je dus als je eenmaal je opnames heb gemaakt, alle outputs van je m-audio op je inputs van de mixer aansluiten en zo dus via de mixer handmatig mixen en equalizen. Als je maar je Alt 3/4 out's gebruikt om en signaal naar de m-audio kaart te sturen.
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 18:16
_-RidDim-_'s schermafbeelding
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,284
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

kan ook, maar doorgaans wordt bij deze soort setups vooral de mixer gebruikt om op te nemen, en de software om te mixen vermist de mixer zelf maar een beperkt aantal kanalen heeft en software meestal veel uitgebreidere functies heeft.
Maar het kan en niemand houdt jouw tegen het te doen.

Pzz
__________________
Alexander Vyverman - Mixing & Mastering
Head of Department Audio @ SAE Brussels
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 18:29
TherSiteZ's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Novio Magum
Berichten: 151
Reputatie: TherSiteZ is op goeie weg
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

Ik ben er niet helemaal uit.
Ik heb het zo staan als het stond maar er zat een knopje achterop het mengpaneel wat de boel versterkten.
Nadat ik deze uit had gezet en de volume schuiven open draaide kwam het signaal wel op volle sterkte binnen.
Ik heb dan alleen via de boxen veel statische ruis.
Dit heb ik veel minder als het knopje main output level heb ingedrukt. + 3 mic staat er boven.
Nu is het alleen zo dat hij erg metalic achtig gaat klinken als ik het volume helemaal open gooi.
De synthersizer komt nog wel erg zwak binnen.
Het is allemaal nog niet helemaal wat het zijn moet. Iemand nog suggesties??
__________________
Waalbrug.com - voorheen bekend als RonnieTober

Laatst gewijzigd door TherSiteZ; 04-02-2008 om 18:55
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 19:35
_-RidDim-_'s schermafbeelding
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,284
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

Heb je het nu aangesloten zoals ik voorstelde?
__________________
Alexander Vyverman - Mixing & Mastering
Head of Department Audio @ SAE Brussels
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 04-02-2008, 19:59
TherSiteZ's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Novio Magum
Berichten: 151
Reputatie: TherSiteZ is op goeie weg
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door _-RidDim-_ Bekijk bericht
Heb je het nu aangesloten zoals ik voorstelde?
Yep precies zo.

Ik heb alleen nog zang en het geluid is nog niet optimaal maar het volume is goed nu.
Ik heb alleen bij de platenspeler er een raar gekraak doorheen als ik opneem.
Dit hoor ik niet direct op de lijn ingang maar als ik terug luister naar wat ik heb opgenomen kraakt het af en toe erg. Dit is niet de plaat iig.
__________________
Waalbrug.com - voorheen bekend als RonnieTober
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 05-02-2008, 16:48
Carlier74's schermafbeelding
Senior Member
 
Geregistreerd: Sep 2006
Locatie: Antwerpen
Berichten: 471
Reputatie: Carlier74 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

Ben je trouwens tevreden met die Samson monitors? Ik zag toevallig vandaag de resolv50a in een winkel voor 249 euro per paar.
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 05-02-2008, 18:34
TherSiteZ's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Novio Magum
Berichten: 151
Reputatie: TherSiteZ is op goeie weg
Standaard Re: Mackie mixer aansluiten en op de computer

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Carlier74 Bekijk bericht
Ben je trouwens tevreden met die Samson monitors? Ik zag toevallig vandaag de resolv50a in een winkel voor 249 euro per paar.
Ik ben er zeer tevreden mee en zijn erg goed voor hun prijs.
Ik heb ook naar de 50 a geluisterd maar die vondt ik tocht echt een stuk minder.

ON TOPIC:
Bij het opnemen van mijn synth en mijn platenspeler zit er een kraak in het geluid. Als ik de synthe beluister via mijn mengpaneel is er niets aan de hand maar als ik luister naar wat er terug komt uit de computer tijdens het opnemen hoor ik het wel.

Iemand die weet wat ik hier aan kan doen???
Ligt het aan mijn geluidskaart? Of heb ik ergens de routing niet goed?
Of is mijn output van de mixer niet goed??
Check hier onder een geluidsfragment.

YouTube - Kraak in mijn instalatie
__________________
Waalbrug.com - voorheen bekend als RonnieTober

Laatst gewijzigd door TherSiteZ; 05-02-2008 om 20:26
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Multitrack opnames via mixer & computer LordThanatos Beginners-forum 0 27-01-2008 13:14
aansluiting Tascam op Mackie 1202 of 1402 VLZ mixer Simple Overige audio hardware 4 27-10-2007 17:11
Monitoren aansluiten op computer JimmyD Overige audio hardware 5 20-12-2006 09:41
aansluiten synthesizer op mixer MXL Overige audio hardware 3 16-01-2006 13:59
mixer aansluiten Daniel Overige audio hardware 13 08-09-2005 11:14


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.