homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Computer hardware

Mededelingen

Computer hardware De juiste computer hardware kiezen voor recording doeleinden is niet altijd eenvoudig. Hier kan je alle computer-hardware vragen en ervaringen kwijt.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 27-01-2008, 12:50
Junior Member
 
Geregistreerd: Aug 2007
Berichten: 5
Reputatie: drummerik is op goeie weg
Standaard Macbook goed genoeg?

Beste lezer,
Ik ben bezig met m'n eigen drums op te nemen en nu wil ik dat gaan doen met een Laptop, omdat ik zo de hele boel op kan tillen en mee kan nemen.
Ik wil graag met 16sporen te gelijk op kunnen nemen.
Verder gebruik ik een Phonic Helixboard 24.

Is deze Macbook van Apple daar goed genoeg voor?

APPLE MB061N/A 2,0 GHz Macbook

groetjes
Erik
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 27-01-2008, 14:20
Member
 
Geregistreerd: Jun 2006
Locatie: Hasselt
Berichten: 66
Reputatie: Svennos is op goeie weg
Standaard Re: Macbook goed genoeg?

Hoi, ik heb een macbook met 2 gig ram en logic pro op.
Ik neem daar mijn drums mee op (wel maar 8 sporen) maar dit gaat echt perfect.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 27-01-2008, 14:24
Junior Member
 
Geregistreerd: Aug 2007
Berichten: 5
Reputatie: drummerik is op goeie weg
Standaard Re: Macbook goed genoeg?

Ok, deze Macbook heeft 1 gig geheugen. Is dat niet voldoende?
Is 2 gig toch wel vereist?
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 27-01-2008, 15:04
Senior Member
 
Geregistreerd: May 2007
Locatie: Oplinter
Berichten: 474
Reputatie: Tsane wordt hier goed onthaaldTsane wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Macbook goed genoeg?

De huidige generatie macbooks ondersteunen tot 4 gb ram. Als je dit bij Apple zelf bestelt, voorgeďnstaleerd in je macbook, kost dit €140 voor 2GB en €810 voor 4GB.
Het is echter mogelijk om op een eenvoudige manier zelf extra geheugen te installeren:
MacBook: geheugen installeren
Op deze manier heb je voor minder als €50 een 2GB latje. Je kan dus voor minder als €100 je geheugen uitbereiden tot 4gb.
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 27-01-2008, 18:17
Member
 
Geregistreerd: Jun 2006
Locatie: Hasselt
Berichten: 66
Reputatie: Svennos is op goeie weg
Standaard Re: Macbook goed genoeg?

Om opnames te maken gaat 1 gig ram wel volstaan, als je met logic pro zou werken en je maakt veel gebruik van vst-plugins enz is 2 gig wel het minimum.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Tascam+Macbook+Cubas Le... matt Beginners-forum 5 31-12-2007 09:37
Midi via USB (Macbook PRO) Steven Jast MIDI 3 30-09-2007 16:16
Macbook goed genoeg... Lee Overige audio software, drivers en digitale technieken 6 30-10-2006 21:53
Dell inspiron 1300 goed en snel genoeg voor Fruityloops? JHovertoom Overige audio hardware 2 21-07-2006 23:55
toetsen niet polyphoon genoeg monster Beginners-forum 5 07-04-2006 08:31


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.