homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 09-01-2008, 21:16
Senior Member
 
Geregistreerd: Sep 2006
Locatie: Antwerpen
Berichten: 471
Reputatie: Carlier74 wordt hier goed onthaald
Standaard software plugin als send FX in hardware mixer?

Ik ben begonnen met mixen binnen Cubase maar heb laatst geprobeerd om via een hardware mixertje te mixen, wat goed beviel. Mijn vraag is: weet iemand of het mogelijk is om een vst plugin te sturen naar een fxsend kanaal op de mixer? (zodat ik bijv mijn Waves reverb over alle kanalen kan gebruiken op de hardware mixer.

Ik denk dat het antwoord waarschijnlijk 'nee' is, maar ik heb heel weinig ervaring met hardware mixers.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 09-01-2008, 21:26
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 330
Reputatie: countcobolt wordt hier goed onthaald
Standaard Re: software plugin als send FX in hardware mixer?

Ik denk dat je dus in short een vorm van hardware fx rack wilt maken van je pc?
Het is mogelijk maar hoe rekening met vertraging van je pc bij het laden van de te veel effects.
Ik maak echter geen gebruik van Cubase om dat te doen, maar van plogue bidule. Ik link een input van mijn soundcard naar een fx en dan de output van deze fx terug naar een output van mijn soundcard. Op de input van mijn soundcard steeds ik de send en op de output van mijn soundcard de return van een Y-cable.

Je kan ook een deel naar een Aux output zenden op je hardware mixer, deze op de ingang van de soundcard stoppen en dan een input kiezen op je mengpaneel om de uitgang van je soundcard op te stoppen
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 10-01-2008, 21:19
Senior Member
 
Geregistreerd: Sep 2006
Locatie: Antwerpen
Berichten: 471
Reputatie: Carlier74 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: software plugin als send FX in hardware mixer?

Ok, bedankt voor de reactie. Klinkt wel moeilijk. Ik heb een Behringer 1002 met maar een enkel fxsend kanaal. Dus ik moet in ieder geval een Y kabel kopen...
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 11-01-2008, 09:50
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 330
Reputatie: countcobolt wordt hier goed onthaald
Standaard Re: software plugin als send FX in hardware mixer?

download eens bidule en speel er mee. Trouwens als je alleen een fxsend hebt, zal je die nog ergens moeten laten terugkomen
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
mixer, powermixer, digital mixer,...? emiliano Beginners-forum 2 25-12-2006 10:30
Digitale mixer/recorder versus hardware/pc-sequencer... Gert Beginners-forum 11 11-03-2006 21:11
hardware (mixer) aansluiten op cubase/ableton live Kamphuijs Beginners-forum 6 11-03-2006 14:41
Cubase-send effects Onslow Opname (DAW) software / sequencers 9 22-01-2006 10:37
FX-send etc.: hoe aansluiten?? Barilie Overige audio hardware 1 05-07-2005 08:49


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.