homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 19:44
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 22
Reputatie: Ridvan03 is op goeie weg
Standaard Focusrite Saffire opnemen??

Halo

ik heb hier een probleem met focusrite saffire interface,
ik heb er monitor speakers erop aangesloten en een akg perception 200 mic
maar met welke programma ik het ook opneem , ik hoor het niet:S??
ik zie de golven enz wel op de programma, ik zie dat het opgenomen heeft de lichtjes van saffire doen het gwn bij hard zingen tot rood knipperend, als ik hem afspeel hoor ik totaal niks:S

ik heb via de saffirecontrol ook op track gezet maar nee nog hoor ik niks

waar kan dat aanliggen iemand ervaring mee?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 19:51
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

Stekker, volumeknop, instellingen in het programma, mixerinstellingen?

Kan je ons wat meer details geven zoals: welke software gebruik je?

Negen kansen van de tien ligt het aan software instellingen, maar zonder meer details kunnen we alleen maar raden.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:05
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 22
Reputatie: Ridvan03 is op goeie weg
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

ik gebruik als apparatuur een focusrite saffire en krk rp6 speakers met een akgperception 200 microfoon,

Als software : Cubase le
magix music maker

en focusrite saffire heeft nog een SaffireControl software
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:06
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 22
Reputatie: Ridvan03 is op goeie weg
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

Als ik een liedje alspeel via windows media player dat hoor ik gwn wel, maar als ik iets opneem niet
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:17
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

In Cubase moet je bij de Device settings de ASIO-driver van je Saffire selecteren.
Het kan zijn dat je naderhand bij je VST connections nog een uitgangsbus moet aanmaken, maar normaal gezien staat dit goed van het moment dat je de juiste driver geselecteerd hebt.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:34
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 22
Reputatie: Ridvan03 is op goeie weg
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

ik heb via device setup , als asio driver focusrite saffire asio gekozen, maar nog komt er niks
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:45
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ridvan03 Bekijk bericht
... maar nog komt er niks
... tijd om in de micro te spreken

Kabels juist aangesloten?

Volume?

Laatst gewijzigd door PM-Studio-Project; 29-12-2007 om 20:51
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:50
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 22
Reputatie: Ridvan03 is op goeie weg
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

hehe grapjas zo dom ben ik ookweer niet
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 20:52
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

En opnemen lukt wel?
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 29-12-2007, 21:42
Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 82
Reputatie: Bolan is op goeie weg
Standaard Re: Focusrite Saffire opnemen??

hey,

ehm, nou ik ben wel zo dom... de fout die ik maakte was dat ik het monitor'knopje' (die aan het begin van je spoor staat) bij het opnemen aangevinkt had, speelde ik het af, hoorde ik niets, terwijl ik het wel had opgenomen.. klik je die uit en speel je het af hoor je het wel..

( is een longshot, maar wtvr)
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
problematiek met de saffire pro 10 io 1crayfish2 Beginners-forum 2 26-09-2007 23:42
Tascam FW 1884 M-audio Project Mix. Focusrite saffire pro of EGD Overige audio hardware 9 13-11-2006 00:24
Een paar vragen omtrent de Focusrite Saffire schulo Beginners-forum 3 01-11-2006 14:39
Focusrite saffire probleem thomasjongsma Audio Interfaces en standalone recorders 0 02-10-2006 22:56
Focusrite saffire underdog Beginners-forum 6 22-04-2006 15:28


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.