homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 10-12-2017, 08:59
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard Pro tools vs logic pro X

Hoi iedereen,
Ik zat met de volgende vraag...
Op een stereo kanaal in pro tools heb je 2 pan knoppen staan om bvb. Links en rechts om te draaien of om het kanaal mono te maken door de 2 pan knoppen in het midden te zetten.
Hoe werkt dit in logic pro X aangezien je daar maar 1 panknop hebt op een stereo kanaal ?

Thanks !!
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 10-12-2017, 19:57
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 11,966
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

Pro Tools ziet je stereo track als 2 mono tracks, waardoor je net zoals op een analoge tafel van weleer de beide tracks onafhankelijk van elkaar kan pannen.

Logic gebruikt dan weer enkel een volume pot op de stereotrack die het volume van iedere track wijzigt, naargelang de positie van de pan knop.

Je kan met andere woorden in Logic niet zo maar even L wisselen met R en omgekeerd, of je track "mono" maken. Daarvoor moet je volgens mij je stereo track eerst omzetten naar 2 mono tracks en die dan behandelen. Tenzij er in Logic een plugin zit die dat doet die ik nog niet ken?
__________________
Recording & Mixing: jeddraudio.com
Blog: jeddr.com
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 13-12-2017, 14:09
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2008
Berichten: 154
Reputatie: ruff-sense is op goeie weg
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

Direction Mixer?

http://logic-pro-expert.com/logic-pr...ion-mixer.html
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 13-12-2017, 21:27
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 11,966
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ruff-sense Bekijk bericht
Hmmm, zou wel eens de oplossing kunnen zijn.
__________________
Recording & Mixing: jeddraudio.com
Blog: jeddr.com
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 06-01-2018, 20:20
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2009
Locatie: Noord-Brabant oost
Berichten: 2,451
Reputatie: Radix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

In Logic is de knop een pan voor mono en een balans voor stereo (hoe stel je balans in bij Pro Tools?). Het is ongebruikelijk om bij een stereokanaal overspraak te regelen, al helemaal om asymetrische overspraak te regelen. Om met meerdere microfoons een stereosignaal samen te stellen is het handiger om de individuele microfoons ieder een monokanaal te geven en het resultaat naar een groep-stereokanaal te sturen. Natuurlijk heeft Logic enkele plugins voor stereogeluid. En zijn er plugins die een monokanaal stereo behandelen. Bijvoorbeeld met de sample-delay kun je een monogeluid met verschillende vertragingen naar links en rechts sturen, waarna de pan een balans is geworden. Dat is immers hetzelfde: hoeveel volume gaat er naar links en naar rechts. (Let even op de pan-formule: 0 dB, -3 dB, -3 dB gecompenseerd)
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 11-01-2018, 09:02
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

Als je nu een project binnenkrijgt dat met protools opgenomen is en ze hebben bvb de overheads op een stereo kanaal opgenomen, kan je dat kanaal dan omzetten naar 2 mono kanalen of moet dat gebeuren voor het omgezet word ?
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 11-01-2018, 14:07
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2010
Locatie: Amsterdam
Berichten: 320
Reputatie: herriemaker wordt hier goed onthaaldherriemaker wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

Nee, kan gewoon na afloop. Gewoon 2 mono kanalen aanmaken, en de stereo-opname daarheen slepen. Wel even de mono kanalen naar L&R pannen.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 17-01-2018, 17:37
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard Re: Pro tools vs logic pro X

Super !!!
Hartelijk bedankt !!!!!
Gr,
Jan
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[te koop] Pro Tools 10/11 full license bundles + iLok2 + gratis upgrade naar Pro Tools 12 Delta Music Belgium Materiaal marktplaats 2 17-03-2015 21:26
Van Logic naar Pro tools? sonny Opname (DAW) software / sequencers 9 23-01-2014 12:03
mini grand van pro tools 8 in logic 9.... fuzzprobe Effect plugins en virtuele instrumenten 15 23-03-2010 20:42
Logic pro 9.1.0 vs. Pro Tools le 8.0.3 fuzzprobe Opname (DAW) software / sequencers 6 16-02-2010 12:40
Van Pro Tools LE naar Logic Pro 8. RealrecReal Opname (DAW) software / sequencers 5 21-02-2008 19:09


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.