homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 15-09-2017, 17:55
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2015
Berichten: 134
Reputatie: riske is op goeie weg
Angry Pro Tools / studio one

Begin van de week emailtje gekregen van AVID Pro Tools met de melding dat ik zonder verdere verplichtingen een versie van ProTools First 12.8.1 kon downloaden. Na het invullen van de nodige paperassen registreren enz. heb ik het programma in zip formaat ter grootte van2,72Gb maar opgehaald. Een mooie kans om nader kennis te maken. Eenmaal op de harde schijf kon de installatie beginnen. Alles blijkt goed te verlopen tot het moment dat mijn beveiliging (Norton) de hele installatie stopte. Reden: onveilig dll zijnde ACFP plugin Host.dll en een vermeldingWS reputation FFmt.dll. Het betreft hier de versie voorzien voor Windows 10. Niettegenstaande ik maar dan ook niets heb kunnen testen of vergelijken denk'ik toch dat
PT zelfs met beperkingen en gezien het aanbod toch veilige bestanden zou (moeten) kunnen
aanbieden. Door enig zoekwerk op YT kom ik tot de vaststelling dat er heel wat negatieve reacties momenteel zijn zelfs door personen die jarenlang met PT gewerkt hebben, en aldus overgegaan zijn naar Studio one dus ik neem de proef op de som en in minder dan geen tijd
heb ik dit programma binnengehaald op de test pc gezet en alles draait ( ook met beperking
van max 2 stereokanalen)volledig zonder probleem. Tenzij ik verkeerd ben verwachten deze programma s een aansluiting via internet om ermee te kunnen werken, (big brother??l) cloud?
Internet samen met een daw is toch om problemen vragen( updates,hackers) tijdens je sessieWerd in hetverleden toch steeds afgeraden. Hoe dan ook ik blijf bij mij huidig systeem en gelukkig is daar geen internet op van toepassing of nodig.
grtjs riske
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 15-09-2017, 18:01
Active Member
 
Geregistreerd: Apr 2009
Berichten: 210
Reputatie: noisebytes is op goeie weg
Standaard Re: Pro Tools / studio one

Dus nog steeds Sonar
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 16-09-2017, 08:32
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 5,045
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Pro Tools / studio one

Norton (en veel andere AV scanners) geven vaak valse positieven met audio software. Dat betekent niks en er is niet veel dat de makers van audio software er kunnen aan doen.

Negeren en Norton afzetten tijdens de installatie?
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 16-09-2017, 14:09
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2015
Berichten: 134
Reputatie: riske is op goeie weg
Standaard Re: Pro Tools / studio one

@ noisebytes. voorlopig nog wel, Cakewalk (twelve tone system) was mijn eerste daw in 95.
@cyrano. bewijst wel dat de scanning iets ontdekt wat niet helemaal in orde is. Ben toch van plan om
beide partijen hiervan op de hoogte te brengen en indien anrwoord komt het integraal in HR.
Installatie zonder AV eens proberen en zien wat het geeft.
dank voor de response
riske
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 28-10-2017, 15:24
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2015
Berichten: 134
Reputatie: riske is op goeie weg
Standaard Re: Pro Tools / studio one

Hallo HR friends
Na wat onderzoek op mijn pc waarom "pro tools" niet wou installeren omwille van 'onveilige software' volgens Norton.
Hiervoor waren verantwoordelijk oa. cloud manager, installer msi en heuristic gegevens. (voor degenen die er iets aan zouden hebben. Na het uitschakelen van de antivirus zoals cyrano aangaf toch maar het programma geinstalleerd en blijkbaar werkt alles zoals het moet .
Toch blijf ik nog met een vraag zitten nl: Ik moet steeds inloggen op protools want mijn files zitten in de cloud. Is dat omdat het een free promo versie is of moet dat ook bij aangekochte soft.?????
Het moeten verbonden zijn met cloud en wie weet nog met wat meer lijkt mij toch wat overdreven zelfs voordat je een noot hebt ingespeeld. Ik sta volledig achter het feit van registratie van de software en datje kan samenwerken via cloud met anderen is ok maar dat het een voorwaarde zou zijn om een programma te mogen gebruiken,neen daar dank ik voor. Het programma op zich is trouwens zeer goed van uitvoering
maar dat wist ik al van eerder onderzoek.
grtjs
riske
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 29-10-2017, 08:40
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2010
Locatie: Amsterdam
Berichten: 321
Reputatie: herriemaker wordt hier goed onthaaldherriemaker wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Pro Tools / studio one

Dat is de beperking van Pro Tools First. Met de 2 andere, betaalde versies kun je uiteraard wel lokaal opslaan. Die hebben ook Cloud opslag, maar dat wordt nog niet veel gebruikt, voor zover ik weet. Met 'First' kun je ook alleen bij Avid gekochte plugins gebruiken.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 29-10-2017, 09:13
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2015
Berichten: 134
Reputatie: riske is op goeie weg
Standaard Re: Pro Tools / studio one

ok dat is duidelijk, bedankt voor de info
grtjs
riske
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[te koop] Pro Tools 10/11 full license bundles + iLok2 + gratis upgrade naar Pro Tools 12 Delta Music Belgium Materiaal marktplaats 2 17-03-2015 20:26
M-Audio Pro Tools Vocal Studio TBSG2 Beginners-forum 16 01-11-2012 20:25
Pro Tools HD meubel / Recoding studio waar-van-daan Opnamestudio Constructie & Inrichting 6 15-01-2011 23:24
FL-Studio Rewire Pro tools ruff-sense Artikels, tutorials en interviews 0 28-07-2008 09:30
Digidesign Pro Tools Music Creation Studio / Personal Studio billybear Overige audio hardware 0 05-02-2008 23:38


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.