homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 03-08-2017, 15:43
Member
 
Geregistreerd: Mar 2014
Berichten: 36
Reputatie: Stilles is op goeie weg
Standaard Geen signaal opnemen Cubase 8.5?

Goedemiddag,

Zojuist de ART Voicechannel aangesloten op mijn Roland Quad-Capture en ik hoor mezelf duidelijk door de koptelefoon. Nu wil ik in Cubase 8.5 de vocalen opnemen. Ik heb al een behoorlijke tijd zitten te proberen qua bussen, inputs/outputs en de external fx toegevoegd, maar ik kom er maar niet uit.

De meter in Cubase licht ook niet op als ik iets inspreek. De VU-meter op de ART overigens ook niet. Wel hoor ik duidelijk verschil met de ART dus de ART werkt wel. Helaas detecteert Cubase de vocalen niet en wordt er niets opgenomen.

Instellingen analoge apparatuur:

Voicechannel --> output mic kabel naar input Roland 2R
Voicechannel --> impedance: ??
Verder, de gain en de output levels staan in het midden en ook de phantom power staat aan. De Voicehannel staat op 192khz/24 en mijn Roland en Cubase dus ook.
Ook de Sens 2R op de Roland staat in het midden en zo ook de Mix Playback.

Ik ben dus op zoek naar een correcte instelling in Cubase qua bussen/inputs/outpus etc. Althans ik denk dat dat het moet zijn?

Ik hoor het graag, alvast bedankt!
__________________
Neumann TLM103 | Roland Quad-Capture | Roland Edirol PCR MIDI | ART Voicechannel | KRK VXT 8| Cubase 8
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 04-08-2017, 09:15
Active Member
 
Geregistreerd: Jul 2006
Berichten: 226
Reputatie: B-Rock wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Geen signaal opnemen Cubase 8.5?

In Cubase is het zaak dat je de kanalen juist instelt. Je koppelt een kanaal in de mixer aan een (virtuele) input. In het connections scherm, kun je vervolgens aan deze virtuele input een daadwerkelijke input van je interface koppelen (als je vooraf netjes de juiste driver hebt geselecteerd). Daarnaast moet je om het signaal op te nemen uiteraard het record icoontje hebben aangekleikt op het betreffende kanaal. Als je via Cubase wilt monitoren moet je ook het monitor icoontje aanklikken (je kunt er ook voor kiezen dit via de interface te doen, wat nu waarschijnlijk het geval is aangezien je jezelf kunt horen).
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 05-08-2017, 21:35
Ithinque's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Mar 2011
Berichten: 109
Reputatie: Ithinque wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Geen signaal opnemen Cubase 8.5?

Ik heb nu even geen cubase bij de hand, maar via F4 kom je bij je instellingen voor in- en uitgangen.

Ga bij de inputs naar 'add input' en selecteer de 2R ingang van je Roland.
Voeg vervolgens in je project window een audio spoor toe (add audio track) en selecteer daarbij de ingang waaraan je net de Roland hebt toegewezen.

Je ziet nu in de Cubase mixer (F3) dat er een ingangskanaal is toegevoegd en als het goed is zie je daar dan ook de VU meter uitslaan als je de microfoon gebruikt.

Succes er mee!
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
geen opname signaal Cubase SX Schuif Opname (DAW) software / sequencers 6 31-01-2012 06:31
geen signaal keyboard SanderO Beginners-forum 2 24-04-2010 21:36
geen signaal? citroenterrorist Audio Interfaces en standalone recorders 4 30-12-2008 22:55
midi keyboard via tascam us 122 geen signaal in cubase seagull MIDI 3 06-11-2008 14:27
Cubase MIXER: Geen Input signaal Chieluzz Opname (DAW) software / sequencers 5 01-09-2008 08:34


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.