homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Microfoons en preamps

Microfoons en preamps Microfoons zijn uiteraard onmisbaar als je geluid wil opnemen. En het belang van preamps wordt nog te vaak onderschat. Alles daarover in dit subforum.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 23-07-2017, 15:22
Member
 
Geregistreerd: Mar 2014
Berichten: 35
Reputatie: Stilles is op goeie weg
Standaard ART Voicechannel geluid 1 kant koptelefoon

Goedemiddag,

Ik gebruik een Roland Quad-Capture interface, een Neumann TLM 103 en dus de ART Voicechannel op mijn iMac met Cubase 8.

Nu heb ik een stereo jack kabel van de output van mijn ART naar de input (2R) van mijn Roland zitten. Wanneer ik vervolgens mijn Neumann in de input van de ART plug, merk ik dat ik maar aan 1 kant geluid heb van mijn koptelefoon als ik iets in spreek.

Ik heb echt elke setting wel geprobeerd in Cubase qua input/output bussen en noem maar op. Helaas hoor ik het dus niet stereo. Ben ik ergens een knopje vergeten??

Alvast bedankt!
__________________
Neumann TLM103 | Roland Quad-Capture | Roland Edirol PCR MIDI | ART Voicechannel | KRK VXT 8| Cubase 8
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 23-07-2017, 17:54
cyrano's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 4,888
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: ART Voicechannel geluid 1 kant koptelefoon

Aan de voorkant van de Roland?

Dan is 't normaal dat je maar aan één kant geluid krijgt. Om dat te omzeilen, zou er een mono knopje moeten zijn voor de hoofdtelefoon. En die heeft de Roland UA-55 toch? Of heb je een oudere?

De meeste interfaces hebben dat niet en sommige zijn altijd mono voor direct monitoring...
__________________
http://studiobeat.be/ --INFO voor muzikant en studio--
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 27-07-2017, 20:06
Member
 
Geregistreerd: Mar 2014
Berichten: 35
Reputatie: Stilles is op goeie weg
Standaard Re: ART Voicechannel geluid 1 kant koptelefoon

Super! Wat stom zeg dat ik daar niet aan had gedacht. Zit je alles in je software te proberen...

Nu het volgende: Ik hoor nu aan allebei de kanten mijn vocal, wat positief is!
Nu wil ik het opnemen in Cubase 8.5 en normaal gesproken heb ik daar geen problemen mee wanneer ik het zonder de ART zou opnemen.

Ik heb een 'bus' toegevoegd bij de externe fx, alleen wanneer ik dan wil opnemen gaan er geen limiters omhoog, uiteraard ook de VU-meter op de ART niet en er wordt niets opgenomen.

Wel zie ik dat de VU-meter heel iets van zijn plek komt, dus hij mist kracht lijkt het. Ik heb ook zitten rommelen met de gain en natuurlijk input/output signaal, mocht niet baten.

Zie ik iets over het hoofd? Het opnamespoor loopt dus wel in Cubase, alleen er wordt niets gedetecteerd/opgenomen. Ook is de phantom power aan en staat alles gelijk qua 192khz en 24 bit opnemen.

Ik hoor het graag! Alvast bedankt.
__________________
Neumann TLM103 | Roland Quad-Capture | Roland Edirol PCR MIDI | ART Voicechannel | KRK VXT 8| Cubase 8
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 27-07-2017, 22:51
cyrano's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 4,888
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: ART Voicechannel geluid 1 kant koptelefoon

Is de track ook "armed"?

Ik ken niks van Cubase, werk zelf met REAPER...
__________________
http://studiobeat.be/ --INFO voor muzikant en studio--
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Warmer geluid door koptelefoon... wil72810 Overige audio hardware 2 12-12-2013 10:11
Geluid komt te laat aan in de koptelefoon. XJohn Opname (DAW) software / sequencers 26 24-09-2011 08:51
[Cubase] geluid wat ik opneem door de ene kant harder badslayer Opname (DAW) software / sequencers 4 12-03-2011 21:00
Geluid van mac via Alesis Multimix op koptelefoon joepster Audio Interfaces en standalone recorders 7 17-10-2009 13:11
Kkrijg geen microfoon geluid door koptelefoon bij opname Nastorius Beginners-forum 5 04-12-2006 15:34


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.