homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 19-05-2017, 11:13
Zaphod's schermafbeelding
Senior Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Locatie: Amsterdam, Nederland
Berichten: 372
Reputatie: Zaphod is op goeie weg
Standaard Ableton: Mono out centered / metronome apart

Hi,

We willen met onze band een macbookpro met Ableton via Tascam US-144 gebruiken voor op t podium.

Aangezien ik als drummer apart de metronoom wil horen (en niet de rest van de abletontracks) en we maar 2 outputs hebben (de US-144) had ik bedacht dat we de metronoom en de master output beide hun eigen output geven (mono links en rechts).

Probleem is nu dat de klik op mn headphone op links zit en de master op rechts (workaround is om n monoplug op mn koptelefoon te zetten zodat je alleen de klik over een kant hoort maar daar wordt je niet heel blij van op termijn.

Probleem is ook waarschijnlijk (nog niet uitgeprobeerd via mengtafel) dat het ene kanaal dat we gebruiken ook maar op een vd speakers te horen zal zijn.

Wat ik dus wil weten is hoe je de mono outputs centraal uitgestuurd kan krijgen zodat je de metronoom mono op links en rechts op headphones binnen krijg en de mengtafel een kanaal centraal (over beide speakers). Jullie enig idee?

Alvast bedankt!
__________________
Dual core 2,4Ghz / 2GB DDR2 / Tascam US-144 / Alesis Active M1 MKII / Cubase SX3 / lots of instruments & software.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 19-05-2017, 19:12
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Nov 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 11,918
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Ableton: Mono out centered / metronome apart

Stuur beide outputs naar een input op een mengtafeltje en gebruik dan de pan knop? Of koop een interface met 4 outputs.
__________________
Recording & Mixing: jeddraudio.com
Blog: jeddr.com
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 19-05-2017, 19:28
plonserd's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Locatie: Gent
Berichten: 3,607
Reputatie: plonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Ableton: Mono out centered / metronome apart

De tafel krijgt geen links of rechts gepand signaal binnen he, gewoon een monosignaal zoals bij een gewone microfoon het geval is.
__________________
iwilliswear.com ::: UAD Apollo Quad - Logic Pro - Ableton
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 19-05-2017, 19:31
plonserd's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Locatie: Gent
Berichten: 3,607
Reputatie: plonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Ableton: Mono out centered / metronome apart

En wat je hoofdtelefoon betreft: daar zul je mee moeten leren leven Of investeren in een interface met meer kanalen. Hoeft absoluut niet veel te kosten.
__________________
iwilliswear.com ::: UAD Apollo Quad - Logic Pro - Ableton
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 19-05-2017, 22:58
Carels's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 3,122
Reputatie: Carels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Ableton: Mono out centered / metronome apart

Ik zou gaan voor een nieuwe interface ...
De rest lijkt me heel omslachtig
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 20-05-2017, 05:59
Zaphod's schermafbeelding
Senior Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Locatie: Amsterdam, Nederland
Berichten: 372
Reputatie: Zaphod is op goeie weg
Standaard Re: Ableton: Mono out centered / metronome apart

Ok. Wie wat bewaard die heeft wat. Had ergens nog een Tascam us-800 liggen. Bijna net zo klein. Daarbij kun je het phones kanaal als aparte stereo out gebruiken. Ik las elders: (voor degenen met hetzelfde probleem): Je kunt een samengesteld apparaat maken in mac os. Je kunt dan je headphones poort van je MacBook toevoegen aan je externe interface. Dat kan met het hulpprogramma audio/midi settings. Onderin op het plusje drukken.
__________________
Dual core 2,4Ghz / 2GB DDR2 / Tascam US-144 / Alesis Active M1 MKII / Cubase SX3 / lots of instruments & software.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 20-05-2017, 06:48
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Nov 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 11,918
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Ableton: Mono out centered / metronome apart

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door plonserd Bekijk bericht
De tafel krijgt geen links of rechts gepand signaal binnen he, gewoon een monosignaal zoals bij een gewone microfoon het geval is.
Tuurlijk. Maar die tafel heeft wel een pan knop.
__________________
Recording & Mixing: jeddraudio.com
Blog: jeddr.com
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
sonyvegas metronome volume merlino Opname (DAW) software / sequencers 9 20-07-2015 00:54
Metronome/clicktrack probleem reinoss Opname (DAW) software / sequencers 8 02-09-2014 07:33
opname prop(?)s: mono mic geeft alleen maar mono signaal lucdeluxe Beginners-forum 17 23-02-2010 11:41
Metronome click cubase rushie Opname (DAW) software / sequencers 6 17-11-2009 17:59
metronome vraagje cubase 5 sidefill Opname (DAW) software / sequencers 2 16-03-2009 17:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.