homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Overige audio software, drivers en digitale technieken

Overige audio software, drivers en digitale technieken Alle andere audio software vragen en discussies over digitale opnametechnieken, drivers of besturingssystemen kunnen hier terecht.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 01-04-2017, 11:40
d-ter's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Locatie: Antwerpen (Vust)
Berichten: 2,355
Reputatie: d-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatie
Standaard clicker-de-click, plopser-deplop

Heren,

Setup: mac mini I7 (late2012), 500gb ssd samsung evo850, 16ram, Ableton latest, Scarlett2i2(classcompliant), MacOS: 10.12.3 (Sierra latest).

Pas geïnstalleerd: Soundtoys 5, Komplete 11. (alles volgens 't boekje ).

In ableton werkende aan een (bijna af) project met een 32 tracks, heb ik sinds een paar dagen vervelende crackles, clicks, pops, dropouts of hoe het ook moge heten. CPU meter duidt een 25-30% aan. Activity monitor vd mac lijkt stabiel zonder pieken.

Getest zonder interface met de interface vd mini zelf lijkt goed te werken. Bij het terug in dienst nemen vd scarlett weer even crackles, daarna niet meer. De zotste start/stop signalen gegeven aan Ableton: geen crackles meer.

Dus het probleem doet zich 'nu en dan' voor. Vervelend! Tot enkele dagen terug geen problemen ondervonden met deze setup...

Aan de Komplete plugins twijfel ik geen seconde omdat NI al jaren goed up2date is met hun softs.

Soundtoys heb ik nog maar pas, dus dat weet ik niet.

Hetgeen mij het ergst stoort is de frequentie van het probleem. Zéér onregelmatig.

Iemand?

Reeds getroubleshooted: soundtoys plugins gedeactiveerd, soundtoys plugins verwijderd, tracks gefreezed, buffersettings van min tot max, interface ontkoppeld en terug in dienst genomen, mac reset, ableton CPU aan/uit..

Same old show...



Thnx!
__________________
macminiI7QUAD16GB-Focusrite2i2-Push2-Nerve-LfoTool-KorgMS20Mini-AdamA7x-Circle2-NIkomplete5
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 01-04-2017, 12:50
cyrano's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 4,887
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Is het misschien nadat de Mac slaapt?
__________________
http://studiobeat.be/ --INFO voor muzikant en studio--
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 01-04-2017, 13:02
d-ter's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Locatie: Antwerpen (Vust)
Berichten: 2,355
Reputatie: d-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Dat kan. Ik laat de mac wel vaak insluimeren.

Wat ik al meerdere keren ervaren heb, is dat de mac gewoon terug opgestart is door een probleem. En dit inderdaad steeds na sluimerstand.

Mss zit daar het probleem?

Qua interface kan ik niets doen want er zijn geen drivers beschikbaar.

Probleem in Sierra?

Bedankt!
__________________
macminiI7QUAD16GB-Focusrite2i2-Push2-Nerve-LfoTool-KorgMS20Mini-AdamA7x-Circle2-NIkomplete5
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 01-04-2017, 22:33
cyrano's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 4,887
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door d-ter Bekijk bericht
Dat kan. Ik laat de mac wel vaak insluimeren.

Wat ik al meerdere keren ervaren heb, is dat de mac gewoon terug opgestart is door een probleem. En dit inderdaad steeds na sluimerstand.

Mss zit daar het probleem?
Dat duidt op een hardware probleem.

Citaat:
Qua interface kan ik niets doen want er zijn geen drivers beschikbaar.

Probleem in Sierra?

Bedankt!
Er zijn wat problemen in Sierra met audio, maar geen enkel dat een onverwachte restart veroorzaakt, vziw.

Al eens de Console geopend en daar gekeken naar errors rond het tijdstip van het probleem?
__________________
http://studiobeat.be/ --INFO voor muzikant en studio--
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 02-04-2017, 20:21
d-ter's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Locatie: Antwerpen (Vust)
Berichten: 2,355
Reputatie: d-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyrano Bekijk bericht
Al eens de Console geopend en daar gekeken naar errors rond het tijdstip van het probleem?
Ben niet echt thuis in de Console App. Heb wat zitten rondneuzen maar geraak nergens..

Op de Focusrite site heb ik als standaard troubleshoot dit gevonden =>

https://support.focusrite.com/hc/en-...-Mac-for-Audio

Hier en daar een tweakje kunnen doen. Ik zal zien of het meerwaarde geeft.

PS: gisteren avond laat heb ik nog wat aan het project gewerkt en heb vrij vlot kunnen werken onder 512 samples buffer size... Na een tijdje moeten switchen naar 1024samples... Voor de rest geen probleem ondervonden.

Zou de projectgrootte toch impact kunnen hebben?

Bedankt!
__________________
macminiI7QUAD16GB-Focusrite2i2-Push2-Nerve-LfoTool-KorgMS20Mini-AdamA7x-Circle2-NIkomplete5
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 03-04-2017, 10:54
cyrano's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 4,887
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Als je Mac inderdaad spontaan herstart, is hardware waarschijnlijk de oorzaak.

Dat kan onrechtstreeks samenhangen met software via belasting, hitte. Als de thermische pasta op de processor of GPU bv. niet goed aangebracht is, kan die te heet worden en aan de noodrem trekken.

Bij een te hete GPU of voeding zet de Mac zich onmiddellijk uit.
Bij een te hete CPU is een spontane restart mogelijk.

Je gaat dat dus vooral bij een zwaar project hebben. Maar ik ken Ableton niet.

Heeft de Mini genoeg ventilatie?
Enige kans dat de ene ventilator stoffig is?

Ik krijg altijd visioenen bij spontane restarts. Zoals die van een Mini die ik ooit zag, op z'n zij tussen boeken en papieren geklemd in een antieke boekenkast. Zo goed als geen ventilatie...

Daar zat wel geen stof in

Als het gekraak alleen optreedt na slapen, is een script misschien de oplossing. Het heet antiplop.

Robert Tomsick | Projects | Antipop

Het "spreekt' een spatie uit om de 10 seconden, om Core Audio wakker te houden. Ik draai het al jaren, omdat het zeldzame problemen vermijdt. Ik draai het wel onder Mavericks...

Wat je ook kan doen, is iets installeren dat de temperaturen toont in de menubalk. Dan kan je kijken wat er heet loopt. In een Mini loopt alles nogal heet soms.

Maar vis eerst eens uit of er werkelijk spontane restarts van heel de machine optreden.

De glazen bol zegt namelijk dat het een software probleem is. En als dat spontane restarts veroorzaakt, is er iets goed mis met (jouw?) Sierra.

Hier:

VST 2.4 Plugin Support Crash - OSX Sierra related? - Questions & Answers | PreSonus

Is al ten minste één Focusrite/Soundtoys gebruiker (met Studio One als DAW) die ook problemen heeft.

Een goede handleiding voor de Console heb ik ook niet meteen. Sinds Snow heeft Apple daar wat teveel aan verbouwd. Ook al zou je 't aan 't uiterlijk niet meteen zeggen...
__________________
http://studiobeat.be/ --INFO voor muzikant en studio--
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 03-04-2017, 12:44
d-ter's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Locatie: Antwerpen (Vust)
Berichten: 2,355
Reputatie: d-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyrano Bekijk bericht
Als je Mac inderdaad spontaan herstart, is hardware waarschijnlijk de oorzaak.
Ik heb me mss verkeerd uitgedrukt. De melding van "deze computer werd terug opgestart vanwege een probleem" komt enkel voor wanneer de mac een tijdje in sluimer gestaan heeft. Niet in volle productie (en maar goed ook)..
Ik heb pas een logitech USB hub verwijderd in de setup en ik denk dat dit de boosdoener was voor dit probleem. Ik volg het nog even op. Dus van oververhitting en dergelijke is gelukkig geen sprake. Wat betreft locatie vd mac, gewoon op het bureau zoals het hoort . Ik heb pas de Samsung SSD geplaatst en de mac (en fan) zagen er nog uitmuntend uit.

Dit staat los vd problemen in Ableton. Ik probeer de focusrite troubleshoots enkele dagen op te volgen: sluimer uit - harde schijven laten draaien - overbodige netwerkinstellingen weg -, etc...

Bedankt voor het meedenken!

Bedankt,
Dtr
__________________
macminiI7QUAD16GB-Focusrite2i2-Push2-Nerve-LfoTool-KorgMS20Mini-AdamA7x-Circle2-NIkomplete5
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 03-04-2017, 17:18
cyrano's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 4,887
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Dat herstarten kan je instellen in systeemvoorkeuren.

Zet het eens af? Dan heb je misschien een zwart scherm met een "verbose" fout melding.

Overigens is dat in de Console één van de laatste crash reports. En daar horen er niet te veel van te zijn...
__________________
http://studiobeat.be/ --INFO voor muzikant en studio--
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 07-04-2017, 14:29
d-ter's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Locatie: Antwerpen (Vust)
Berichten: 2,355
Reputatie: d-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatied-ter heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: clicker-de-click, plopser-deplop

Voorlopig alles ok.
__________________
macminiI7QUAD16GB-Focusrite2i2-Push2-Nerve-LfoTool-KorgMS20Mini-AdamA7x-Circle2-NIkomplete5
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Click track Stappie Beginners-forum 7 02-02-2015 19:32
De Clicker LvZ Beginners-forum 1 17-07-2013 07:26
right-click in cubase blackandwhite Opname (DAW) software / sequencers 2 19-09-2010 11:16
Metronome click cubase rushie Opname (DAW) software / sequencers 6 17-11-2009 17:59
click in cubase countcobolt Opname (DAW) software / sequencers 4 09-04-2009 17:19


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.