homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 03-01-2017, 10:59
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2017
Berichten: 4
Reputatie: Gandajam is op goeie weg
Standaard Reaper

Hello Friends,

ik ben onlangs begonnen met het proberen te doen met REAPER. Eerst begon ik met Cubase Elements 8 (origineel aangekocht) maar vond geen echt goed passende cursus voor mij daarvoor, en alles alleen te moeten uitzoeken en proberen is ook niet altijd eenvoudig. Soms zit ik volledig blok.

ik vond op internet een heel goede en goed uitgelegde cursus van Reaper, wel eens waar in het Spaanse maar doordat ik in Spanje woon is dit voor mij geen probleem.
Hier de link https://www.youtube.com/playlist?lis...kgPfyeqmj-tC8D

Ik stuit nu op het probleem dat mijn cursor niet start als ik op Play of Record duw, die blijft die geblokkeerd. Misschien wel ergens een knopje of een instelling die niet juist is.
Kan er mij daar iemand bij helpen.

Een tweede vraag:

IK heb een fantastisch keyboard, een Yamaha Tyros 5 en ik wil die uiteraard verbinden met Reaper in de Pc. ik heb reeds een daarvoor speciale USB-MIDI kabel aangekocht, een Yamaha UX16 die reeds is aangesloten op de pc en de Tyros 5 . Nu weet in niet hoe ik REAPER moet configureren om de Tyros en de UX 16 kabel in te stellen om bv midi's te kunnen bewerken en opnemen.

Is er iemand van jullie die mij daar zou kunnen bij helpen.
Ik zou dit uiterst tof vinden.

Alvast bedankt voor de hulp

Jean Marie (Gandajam)
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 03-01-2017, 22:34
RAM RAM is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2016
Berichten: 10
Reputatie: RAM is op goeie weg
Standaard Re: Reaper

in reaper options / preferences/ midi devices/ dan ux 16 zoeken en dan rechtsklikken en enable aanvinken..mischien opnieuw starten.

dat de cursor of transportbalk niet start kan aan je soundcard liggen.
vb audio voicemeeter heeft veel problemen opgelost bij me.

is gratis te downloaden maar je mag doneren.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Reaper 5.0 is uit Alexxx Opname (DAW) software / sequencers 22 16-05-2016 20:29
Reaper billybear Opname (DAW) software / sequencers 8 23-07-2013 18:51
Reaper 3.0 Stoute Jos Content Feedback 12 28-03-2010 13:24
Reaper Carels Opname (DAW) software / sequencers 2 21-02-2009 22:38
Reaper... _-RidDim-_ Opname (DAW) software / sequencers 38 07-12-2008 17:28


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.