homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Computer hardware

Mededelingen

Computer hardware De juiste computer hardware kiezen voor recording doeleinden is niet altijd eenvoudig. Hier kan je alle computer-hardware vragen en ervaringen kwijt.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 17-11-2015, 15:00
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 12
Reputatie: SirMixalot is op goeie weg
Standaard Imac Ram uitbreiden

Hoi,

Aangezien m'n Imac (3.06 GHz Intel Core i3) soms redelijk begint tegen te pruttelen bij iets grotere projecten en meer gebruik van bepaalde plugins had ik het idee om iets meer werkgeheugen bij te steken.
Momenteel zit er in : 4GB 1333 MHz DDR3

Heeft er iemand een idee waar en welk merk ik hiervoor het beste opteer?
Wat zou dit ongeveer kosten en wat kan deze computer max aan?

Alvast bedankt voor de hulp!
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 17-11-2015, 15:28
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 5,042
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Imac Ram uitbreiden

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SirMixalot Bekijk bericht
Aangezien m'n Imac (3.06 GHz Intel Core i3)...
Ik vind zo meteen geen iMac i3 met 3,06 of 3,1 Ghz. Wel i7.

21", 27"?

Kijk even onder het appeltje, "Over deze Mac" en check je gegevens. Zonder te weten over welke Mac we het precies hebben, is onzin.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 17-11-2015, 15:33
Senior Member
 
Geregistreerd: Jul 2009
Locatie: Leut (BE)
Berichten: 948
Reputatie: Sida Mosae Mastering heeft een uitstekende reputatieSida Mosae Mastering heeft een uitstekende reputatieSida Mosae Mastering heeft een uitstekende reputatieSida Mosae Mastering heeft een uitstekende reputatieSida Mosae Mastering heeft een uitstekende reputatieSida Mosae Mastering heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Imac Ram uitbreiden

Ik heb heel goede ervaringen met MrMemory (UK).

Destijds mijn MacBook Pro (begin 2011) van 8 GB DDR RAM 1333 MHz voorzien i.p.v. 4 GB voor geen €75. De upgrade van 2 GB naar 4 GB kostte stock al €250 bij Apple, meen ik mij te herinneren.

Het is ook echt geen kunst om op hun website het juiste type te vinden en het zelf te vervangen.

Laatst gewijzigd door Sida Mosae Mastering; 17-11-2015 om 15:35
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 17-11-2015, 19:16
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 12
Reputatie: SirMixalot is op goeie weg
Standaard Re: Imac Ram uitbreiden

@Cyrano, onder mijn appeltje staat toch 3,06 GHz Intel Core i3 zenne... en het betreft een 21"

Alvast bedankt voor de info Sida Mosae! Zal zeker eens op de site van MrMemory gaan kijken!
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 17-11-2015, 21:41
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 5,042
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Imac Ram uitbreiden

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SirMixalot Bekijk bericht
@Cyrano, onder mijn appeltje staat toch 3,06 GHz Intel Core i3 zenne... en het betreft een 21"
Daar staat ook een knopje "meer info". En daar vind je zoiets als iMac 5,3 late 2009...

Niet dat er zoveel verschillen tussen zitten, maar wat betreft uitbreidbaarheid kan dat een groot verschil maken. Er zijn iMacs die "officieel" maar tot 8 GB gaan, bv. Dat is omdat toen ze op de markt kwamen, er nog geen 8 GB latjes waren, dus heeft Apple die ook niet getest. Later hebben ram leveranciers vastgesteld dat ze wel werken met die 8 GB latten en dus tot 16 GB kunnen uitgebreid worden.

Dit is maar een voorbeeld. Er zijn nog andere "incompatibiliteiten", soms.

Ik zei ook niet dat zo'n 3,06 i3 niet bestaat, alleen dat ik 'm niet meteen terugvond. Soms is dat omdat de gebruikte database (everymac.com en m'n eigen db), die listen als 3.1 GHz. Maar als je ook de scherm afmeting niet weet, is dat gokken.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[te koop] Imac 27" 12gb RAM 1TB HD Kevintage Materiaal marktplaats 0 03-03-2013 19:22
[te koop] iMac Ram geheugen (2x 2GB) Alexxx Materiaal marktplaats 0 28-12-2011 23:16
ram van imac naar macbook pro Bart D Computer hardware 3 15-01-2009 19:44
Macbook uitbreiden Alexxx Computer hardware 4 24-12-2008 12:10
Digi002 uitbreiden. barrybouber Beginners-forum 0 14-09-2008 21:13


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.