homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 10:26
Junior Member
 
Geregistreerd: Oct 2005
Berichten: 13
Reputatie: Rezzonator is op goeie weg
Standaard Auto stop in Cubase

Ik wil in onze live-band Cubase mee laten lopen voor het afspelen van extra tracks (vooral extra percussie). Ik heb daarvoor één cubaseproject aangemaakt, met daarin zo'n 5 nummers achter elkaar. Nu wil ik dat steeds na afloop van het nummer cubase automatisch stopt met afspelen. Hoe doe ik dat?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 10:28
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Rtfm !
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 10:31
Vintage Member
 
Geregistreerd: Dec 2003
Berichten: 1,029
Reputatie: Contender wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Ik heb het zelf nog nooit nodig gehad, maar volgens mij kun je dit met de locators instellen.

Zoals Faderbug al zegt, zoek even in de beschrijving op 'locators'.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 10:37
Junior Member
 
Geregistreerd: Oct 2005
Berichten: 13
Reputatie: Rezzonator is op goeie weg
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Tsja, manuals en andere handboeken heb ik al geraadpleegd. Helaas niks over auto-stop. Vandaar dat ik mijn vraag hier neerleg...
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 10:55
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 330
Reputatie: countcobolt wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Auto stop in Cubase

midi + mmc? of een remote gebruiken?
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 10:58
Junior Member
 
Geregistreerd: Oct 2005
Berichten: 13
Reputatie: Rezzonator is op goeie weg
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Dat kan inderdaad, maar eigenlijk wil ik dat het automatisch stopt. Als gitarist heb ik mijn handjes (en voetjes) vol aan mij eigen partijen, en dat geldt ook voor de andere bandleden.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 11:02
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Ieper, Belgium
Berichten: 10
Reputatie: Jahrome is op goeie weg
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Hello,

ik werk als geluidstechnieker in een schouwburg, en heb deze auto stop functie bijna dagelijks nodig. En daarom heb ik in Cubase uitgedoktert hoe dit mogelijk is.
Plaats tussen ieder stukje muziek een locater, vervolgens ga je naar het menu waar je keyboard shortcuts kunt instellen.
Zoek de shortcut met naam " Play till next Locater", en geef als keyboard shortcut bvb. de spatie toets.
Dan heb je enkel maar op spatie te duwen en het volgende stukje muziek begint te spelen tot aan de volgende locater.
Wel moeilijk om dit synchroon met de drummer te laten starten.

Veel succes

Groeten Jahrome
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 11:33
Vintage Member
 
Geregistreerd: Dec 2003
Berichten: 1,029
Reputatie: Contender wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Citaat:
Tsja, manuals en andere handboeken heb ik al geraadpleegd. Helaas niks over auto-stop. Vandaar dat ik mijn vraag hier neerleg...
Over locators staat wel degelijk een uitgebreide beschrijving, met alle benodigde informatie. Ik zit nu op mijn werk, anders zou ik je ook nog de bladzijde kunnen zeggen.

[preek-modus]Ik denk dat veel mensen hier tegen problemen oplopen die met de handleiding ernaast in no-time opgelost zijn. Het is toch zaak om je software te leren kennen, dat helpt je nu met dit probleem, en zal je tevens in de toekomst een hoop plezier gaan opleveren.[/preek-modus]
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 11:43
Junior Member
 
Geregistreerd: Oct 2005
Berichten: 13
Reputatie: Rezzonator is op goeie weg
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Hey Jahrome,

Te gek, bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen.
Het probleem met de drummer wil ik als volgt oplossen. Ik maak een aparte clicktrack. Die stuur ik via een aparte uitgang naar de drummer. Samen met de pre-counts moet dat lukken. We gaan het in ieder geval eens proberen.

En over die manual... Zoals al gezegd, ik heb al heel wat handleidingen en handboeken geraadpleegd. Maar voor mijn probleem geen adequaat antwoord gevonden. Wat is er dan op tegen om een probleem op een forum met mede-gebruikers aan te kaarten?
En daarbij, ik ben een muzikant die graag met cubase wertk. Ik ben echter geen ICT-specialist of geluidstechnicus die alle technische problemen in een home-studio kan tackelen.
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 13:05
Vintage Member
 
Geregistreerd: Dec 2003
Berichten: 1,029
Reputatie: Contender wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Auto stop in Cubase

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rezzonator Bekijk bericht
En over die manual... Zoals al gezegd, ik heb al heel wat handleidingen en handboeken geraadpleegd. Maar voor mijn probleem geen adequaat antwoord gevonden. Wat is er dan op tegen om een probleem op een forum met mede-gebruikers aan te kaarten?
En daarbij, ik ben een muzikant die graag met cubase wertk. Ik ben echter geen ICT-specialist of geluidstechnicus die alle technische problemen in een home-studio kan tackelen.
Tuurlijk, tuurlijk. Je kunt hier problemen op het forum zetten. Graag zelfs, daar leeft dit forum van, en meestal is hier iedereen bereidt je te helpen.

Maar een beetje kennis van de software waar je mee werkt is toch wel vereist. Ik heb de kennis mbt jouw probleem nog nooit nodig gehad, maar wist wel meteen waar je probleem zat. Dat komt omdat de 'LOCATORS' echt iets is wat op bladzijde 1 en 2 (bij wijze van spreken) beschreven staan. Ik wil maar zeggen, dit is basiskennis. Als ik 800 pleuro's uitgeef voor een nieuw programma als Cubase 4, of zelfs maar 100 euro voor een audio-interface met gratis Cubase LE, dan zou ik toch op zijn minst zorgen dat ik een beetje bekend bent met basisbegrippen van dit programma.

Feit is dat als je de handleidingen van je apparatuur en je software kent, dat je dan meer muzikant zult zijn dan dat je je ooit had voor kunnen stellen... Studie is nu eenmaal een esentieel, onmisbaar en superbelangrijk onderdeel van muziekant zijn. Of ICT-specialist... Of geluidtechnicus...

Je zult merken dat je veel productiever bent als je je dit soort kennis eigen maakt. En daardoor hou je meer tijd over om te doen wat muzikant doen: muziek maken!!!

Maar doe gerust uw eigen ding... Ik ben maar een oude z31kerd...

Laatst gewijzigd door Contender; 25-06-2007 om 13:09 Reden: Typefout... :)
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
midi stop/play 32skins MIDI 6 14-10-2007 11:37
Antares Auto Tune in Cool edit pro, graph mode werkt niet Snuitje Beginners-forum 0 20-05-2007 11:56
te weinig stop contacten en te veel contactdosen abdelhafid Opnamestudio Constructie & Inrichting 13 02-03-2007 21:29
auto vs daw Onslow Roddels & naast-de-kwestie 6 12-12-2006 13:59
Auto tune Alexxx Effect plugins en virtuele instrumenten 5 18-01-2006 16:45


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.