homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 24-06-2007, 17:59
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 3
Reputatie: billythekid is op goeie weg
Standaard mengpaneel aan me geluidskaart werk niet goed HELP ME PLEASE!!

Ik heb hulp nodig. Heb allerlei spullen aangeschaft voor homestudio maar krijg het niet allemaal goed aangesloten. Het gaat meer om de mengpaneel met me geluidkaart zodat het goed werkt met cubase.

:: HELP ME ME STUDIO AANSLUITEN ::

hierboven staat een link met alles wat ik heb in een duidelijk bestand.
mic en monitors moeten waarschijnlijk op me mengpanneel.

mijn probeem
dat me mic niet binnekomt in cubase terwijl op mijn vorige mengpaneel alles goed werkte (kleine behringer)

mijn vraag
hoe me kabels moeten lopen wil dat het allemaal goed loopt.

opmerking
voorgaand moest ik altijd de boxen uitdoen bij opnames door gewoon hellemaal uit te zetten. liefst wil ik dit met een knop op de mengpaneel maar is niet zo belangrijkik moet gewoon me vocals goed kunnen opnemen en dat ik beat apart harder en zachter kan zetten in me headphone.

Hoop dat ik word geholpen en dat het een beetje duidelijk is.


gr,
KID
www.myspace.com/billysmallz
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 24-06-2007, 19:20
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: mengpaneel aan me geluidskaart werk niet goed HELP ME PLEASE!!

Eerst en vooral, mooi gedaan met die link, zo is je probleem ten minste duidelijk. Maar verwijder je dubbelpost wel.

Ik zou je "Alt 3/4" uitgang van je mixer aan de ingang van je geluidskaart hangen (line in). Vervolgens kan je wat je maar wil op je mengpaneel routen naar die "alt3/4" bus (dmv van de "alt 3-4" knop op elk kanaal) en word dit opgenomen in cubase. (ik ga er van uit dat je weet hoe je cubase moet configureren)
Vervolgens sluit je de uitgang van je geluidskaart aan op twee kanalen van je mengtafel (9/10 tot 15/16 zijn daa geschikt voor) maar mag je die kanalen niet naar de "alt3/4" bus routen teneinde geen feedback loop te creren.

Zo heb je normaal alles om perfect te kunnen opnemen. Indien je je speakers wil muten, sluit je die best aan op de "cntrl r out" uitgangen, en smijt je gewoon je "ctrl room & phones" knop dicht wanneer je wil muten, deze knop is dan immers je volumeknop van je speakers.

Pzz
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 24-06-2007, 22:29
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 3
Reputatie: billythekid is op goeie weg
Standaard Re: mengpaneel aan me geluidskaart werk niet goed HELP ME PLEASE!!

Thanks bro! ik zal die post weghalen wist niet of ik goed zat daarom deed ik twee keer voor de zekerheid.

Maar thanks voor de hulp:

alleen weet ik die kanalen niet allemaal te vinden ben echt nieuwe in dit.
want een alt 3/4 waar vind ik die op die mengpaneel.

en wat voor een kabel naar de geluidkaart. eentje met een splitter aan beide kante of gewoon 1 aan beide kanten?

kid
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 24-06-2007, 22:33
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 3
Reputatie: billythekid is op goeie weg
Standaard Re: mengpaneel aan me geluidskaart werk niet goed HELP ME PLEASE!!

hoe haal ik een berichtje weg?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 01:06
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: mengpaneel aan me geluidskaart werk niet goed HELP ME PLEASE!!

Citaat:
want een alt 3/4 waar vind ik die op die mengpaneel.
Vanachter op je mengtafel, de "alt output" jacks. Je leest best je handleiding eerst een paar keer.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 25-06-2007, 01:08
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: mengpaneel aan me geluidskaart werk niet goed HELP ME PLEASE!!

Citaat:
hoe haal ik een berichtje weg?
inloggen
Naar je post gaan
Op de 'edit' knop duwen
op 'verwijderen' klikken
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
dit ziet er niet goed uit eklektiker Roddels & naast-de-kwestie 14 18-04-2007 08:36
cubase net geinstalleerd. werkt niet goed stijk016 Beginners-forum 1 29-01-2007 14:38
Midi in Nuendo werkt niet goed schulo Beginners-forum 5 21-11-2006 13:54
Help! Ik snap t niet zo goed LauraAurora Opnametechnieken 6 27-08-2004 13:14


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.