homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 08:31
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Goedemorgen,
Vriend van mij heeft Protools LE op een Apple draaien en ik Protools M powered op Windows XP.
Is het nu mogelijk en op welke manier doe ik dat om zijn audiosporen te importeren?

groetjes Philip
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 20:23
Junior Member
 
Geregistreerd: Sep 2005
Berichten: 19
Reputatie: wout is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Dat zou ik niet weten. Het zou kunnen dat dit niet gaat omdat je van LE naar M-Powered wil overzetten, ik weet niet hoe compatibel die twee zijn.
Je kan de Project directory proberen openen in uw protools.
Ik zal eens kijken of LE-win naar LE-mac lukt, ik verwacht dat deze twee toch compatibel moeten zijn.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 20:50
Webmaster
 
Geregistreerd: Mar 2003
Locatie: Antwerpen, België
Berichten: 6,202
Reputatie: billybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

In het slechtste geval kan je nog altijd elk spoor uitvullen tot het begin, en dan in z'n geheel exporteren, zodat ze terug geïmporteerd kunnen worden in een ander systeem. Dat werkt met audio tracks tussen vrijwel alle systemen (zolang je standaard formaten en bitrate/bitdepth gebruikt).
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 20:52
Junior Member
 
Geregistreerd: Sep 2005
Berichten: 19
Reputatie: wout is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Pro tools 7 projects zijn hier volledig mac/pc compatibel.
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 12-06-2007, 12:05
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Dank je Wout voor het uitzoeken. Ik heb gelezen dat alle versies van ProTools compatible zijn.
Ik was gewoon benieuwd of mijn PC bestanden kon openen van een Mac. Dit omdat ik niet weet wat voor bestandssysteem een Mac heeft.(Windows heeft NTFS) Ik wil dus met mijn externe usb harddisc naar mijn vriend gaan en dan complete nummers kopieren zodat ik thuis op mijn pc verder kan.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 12-06-2007, 12:26
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

ik dacht dat mac zowel ntfs als fat kan lezen maar alleen kan schrijven in fat.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 12-06-2007, 13:42
Junior Member
 
Geregistreerd: Sep 2005
Berichten: 19
Reputatie: wout is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Inderdaad.
Als je een gemeenschappelijke disc wil waarop zowel Mac OSX als windows kunnen lezen en schrijven is fat32 de enige oplossing (tenzij je met MacFusion gaat werken).
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 12-06-2007, 14:22
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Bedankt voor de tip, gelukkig heb ik twee usb externe schijven; 1 NTFS en 1 FAT32.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 13-06-2007, 10:49
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

In hoofdstuk 13 van de Reference manual wordt ook uitvoerig gesproken over dit onderwerp.
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 14-06-2007, 01:02
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools

Versie 7.3 van Protools LE voor pc heeft een driver om mac HFS+ filesystems te lezen in Windows waarmee je alles vanop een mac filesystem kan lezen (en schrijven dacht ik ook). Vice versa kan OSX inderdaad FAT schrijven/lezen en NTFS alleen lezen. Maar het simpelste is je projectfolder op een CDrom, stick of externe hd te zetten en die dan op het andere platform te lezen (stick of ex. HD moet dan wel FAT geformateerd zijn, wat impliceert dat je bestanden niet groter dan 4gb mogen zijn per file)

Laatst gewijzigd door _-RidDim-_; 14-06-2007 om 01:02 Reden: edit
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Protools JimMstr Opname (DAW) software / sequencers 2 27-12-2006 16:38
Protools HD 1 Rasheed Overige audio hardware 1 16-09-2006 11:16
protools LE en Windows (wie heeft tips?) Harc Opnamestudio Constructie & Inrichting 2 21-12-2004 17:42
G5 met protools massis Opnamestudio Constructie & Inrichting 6 11-10-2004 17:45
WIN Logic Audio -> MAC ProTools billybear Overige audio software, drivers en digitale technieken 5 22-08-2003 08:05


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.