homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 21-05-2007, 22:18
Member
 
Geregistreerd: Nov 2004
Berichten: 47
Reputatie: Harc is op goeie weg
Arrow PROTOOLS: tips & tricks

Hallo!

Deel hier je ervaringen, problemen en vragen over PROTOOLS.

Groetjes,

Harc
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 10-06-2007, 23:20
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Hallo,
Is het mogelijk om in Protools M powered een plugin op een audiotrack definitief te maken?
Ik bedoel dus dat bijvoorbeeld een distortion sound plugin voor mijn gitaar in de audiotrack wordt opgenomen zodat ik de plugin kan uitschakelen.
Dit om zo weer wat meer performance op mijn PC te krijgen.

groetjes Philip
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 06:14
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door platt63 Bekijk bericht
Hallo,
Is het mogelijk om in Protools M powered een plugin op een audiotrack definitief te maken?
Ik bedoel dus dat bijvoorbeeld een distortion sound plugin voor mijn gitaar in de audiotrack wordt opgenomen zodat ik de plugin kan uitschakelen.
Dit om zo weer wat meer performance op mijn PC te krijgen.

groetjes Philip
je kan dit doen door alleen je gitaartrack te laten afspelen door 1 kanaal en dit terug op te nemen. hier kan je eventueel nog wa kleuren met een Eq, testen met mic's enz,... wel oppassen van vertragingen. Je samplebuffer zo klein mogelijk maken zodat je nog in de muziek zit.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 08:23
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Aylmer,
Ik ben nog een beginneling dus kan je mij dan precies vertellen hoe ik dit moet doen?

Alvast bedankt!

Philip
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 21:18
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Kzal proberen.

Bij je gitaartrack output zet je "out1" (of iets anders natuurlijk).
Bij de andere tracks zet je "no output". Dit is belangrijk anders veel kans op feedback
Als je nu je track laat lopen hoor je alleen je gitaartrack.
nu zet je een microfoon voor je speakerbox waar je geluid uitkomt.
en dit neem je terug op, op een lege track.

Wat krijg je uiteindelijk : in theorie 2 identieke gitaartracks
en nu kan je de gitaartrack met de plug in wissen.

Nu zal je wat moeten testen waardoor je je gitaartrack zal sturen, gitaarversterker, versterker, enz. ..
hopelijk lukt het.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 22:36
Active Member
 
Geregistreerd: May 2006
Locatie: Tervuren (BelgiŽ)
Berichten: 125
Reputatie: CelticDevil is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Waarom het moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan :
1. Zet je locators (blauwe pijltjes bovenaan) aan begin en einde van je song
2. Zet de audio-track (gitaaropname) met distortion-plug-in in solo door op het blokje met de kleine "s" te klikken
3. Klik File Bounce to Disk en maak in het dialoogvenster de gewenste keuzes (je zult hier bij "Bounce Source" en bij "format" respectievelijk moeten ingeven : interface out 1 (mono) en Mono(summed), vermits je een monotrack wil bouncen.
Vink de optie "import after bounce" en simsalabim de nieuw gecreŽerde wav-file verschijnt als bijkomend track in je projet.
Je kunt nu de oorspronkelijke audio-track (die met de plug-in) verwijderen uit je project.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 12-06-2007, 06:47
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

zo had ik het nog niet bekeken
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 12-06-2007, 12:46
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Dank jullie voor de tip! Zodra ik vanavond thuis ben ga ik het direct uitproberen!
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 27-06-2007, 16:33
Junior Member
 
Geregistreerd: Jun 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 25
Reputatie: platt63 is op goeie weg
Standaard FireWire harddisc in combinatie met Windows XP

Hoi,

Ik zit te denken om een Firewire Harddisc aan te schaffen voor mijn Windows XP systeem.
Is dit handig en verlies ik geen performance omdat mijn M-Audio FireWire 410 ook via deze interface werkt?

groetjes Philip
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 05-09-2009, 17:50
Junior Member
 
Geregistreerd: Sep 2009
Berichten: 2
Reputatie: schoap is op goeie weg
Standaard Re: PROTOOLS: tips & tricks

Heyy

ik heb even een vraagje en ik hoop dat iemand mij wil en kan helpen.
ik heb een vocal opgenomen en later een mix gemaakt met galm en delay.
nu wil ik alleen de muziek mixen maar de delay van de vocal moet wel bij het totaal.
hoe kan ik dat het beste doen.?

B.V.D
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.