homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 20-05-2007, 18:21
Junior Member
 
Geregistreerd: Apr 2006
Berichten: 7
Reputatie: thomasselis is op goeie weg
Standaard Logic Pro 7 + Tascam US122 slecht huwelijk?

Ik gebruik al jaren de Tascam US122 met Garageband. Dat werkt(e) perfect!
Nu wil ik Logic Pro 7 gaan gebruiken maar ik ondervind enkel problemen...

Gewoon een klank kiezen geeft al problemen: gekrakkel en gepruttel. De CPU staat al meteen op 3/4de. Dat kan toch niet?

Ligt het aan de Tascam? Logic Pro? Of de computer? Een MacBook 2.0 GHz, 2GB RAM?

Wat mag ik van Logic Pro en de MacBook verwachten met een geluidskaart die wl werkt?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 20-05-2007, 18:29
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon Belgi
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Logic Pro 7 + Tascam US122 slecht huwelijk?

Het lijkt erop dat het probleem ligt in de combinatie van Logic met je Macbook Pro.
Een programma als Logic gebruikt hoogstwaarschijnlijk meer CPU dan een programma als Garageband.
Je kan altijd eens proberen de latency van je US 122 hoger te zetten.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 20-05-2007, 19:10
Junior Member
 
Geregistreerd: Apr 2006
Berichten: 7
Reputatie: thomasselis is op goeie weg
Standaard Re: Logic Pro 7 + Tascam US122 slecht huwelijk?

Ik vraag me af of het probleem niet de Intel MacBook is.

De systeemvereisten voor Logic Pro 7 zijn:

PowerPC G4 of sneller (G5 of dual G4) en 512MB RAM).

Aan mijn 2 GB RAM kan het niet liggen, maar de mijne is geen PowerPC maar een Intel !

Zou alles niet prima werken indien ik upgrade naar de Intel-versie van Logic Pro of wanneer ik op mijn iBook G4 of iMac G5 (niet Intel) werk?
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 20-05-2007, 20:32
Junior Member
 
Geregistreerd: Apr 2006
Berichten: 7
Reputatie: thomasselis is op goeie weg
Standaard Re: Logic Pro 7 + Tascam US122 slecht huwelijk?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomasselis Bekijk bericht
Ik vraag me af of het probleem niet de Intel MacBook is.

De systeemvereisten voor Logic Pro 7 zijn:

PowerPC G4 of sneller (G5 of dual G4) en 512MB RAM).

Aan mijn 2 GB RAM kan het niet liggen, maar de mijne is geen PowerPC maar een Intel !

Zou alles niet prima werken indien ik upgrade naar de Intel-versie van Logic Pro of wanneer ik op mijn iBook G4 of iMac G5 (niet Intel) werk?
Net getest op mijn iBook en daar geen problemen. Dus probleem zal wellicht opgelost zijn met de Logic Pro 7.2 Crossgrade van 49 euro voor Intel Macs...
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.