homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 18-05-2007, 18:24
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard herstelling hardware

Hoi,

ik heb laatste een peavey autograph ( een 31-band equalizer met 60 geheugenplaatsen) gekocht. Na wat testen ermee heeft hij de geest gegeven.

Ik heb aan peavey het schema gevraagd en jammer genoeg niet kunnen herstellen. Hij werkte 5 seconden en daarna weer gedaan ermee al zit het ergens in de eindtrap.

Nu zou ik graag hem laten herstellen maar is het sop de kolen wel waard ? voor 92 euro vond ik op thoman.de de DOD SR431 QX .

Ik wil de EQ alleen gebruiken om mijn gitaar geluid nog iets op te peppen en zelden om noisecore- opnamen ook nog te "verkrachten". Daarmee zou dit geheugen wel handig zijn.

maar hoeveel zou het al kosten om het spul op te sturen en te laten nazien ? al bij al heb ik 74 euro betaald voor de autograph. Heeft er iemand ervaring met herstellingen ,
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 19-05-2007, 12:15
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: herstelling hardware

Heb je'm al eens proberen te resetten?
Press and hold the "MIDI" and "ASSIGN" keys at power up to reset the the memory.

Peter
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 19-05-2007, 12:57
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard Re: herstelling hardware

heb ik al enkele malen geprobeerd.
De batterijspanning is ook nog in orde.
Met een "flat" en het level iets naar beneden.
het is toch iets in de hardware voor mij.

toch bedankt,
t
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 20-05-2007, 22:52
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 9
Reputatie: antonio is op goeie weg
Standaard Re: herstelling hardware

Dag Aylmer,

Als je autograph voor de rest exact hetzelfde doet en er komt geen geluid uit, kan het inderdaad zijn dat je de eind-ic's (opamps) hebt opgeblazen.
Dit komt weinig voor, maar kan natuurlijk altijd wel.
Gelukkig zijn dit goedkope onderdelen, dus hoeft een reparatie niet duur te zijn.

Tony
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 21-05-2007, 13:00
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard Re: herstelling hardware

Ja die eindic's(opamp's, paars omcirkeld) heb ik 2maal vervangen.
Ze gingen een 5 seconden mee en weer kapot.

daarmee denk ik dat het j111's zouden zijn, ik zou ze direct alle 4 vervangen (groen omcirkeld).
Die j111 zijn nie courant te verkrijgen, wel in amerika met een 13 dollar verzendkosten.
zie schema hieronder dit is de eindtrap.

Bedankt
Bijgevoegde miniaturen
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  autogr.JPG
Bekeken: 100
Grootte:  117.5 KB
ID: 122  
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 10-06-2007, 00:27
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 9
Reputatie: antonio is op goeie weg
Standaard Re: herstelling hardware

Dag Aylmer,

Allereerst sorry voor m'n late antwoord, 'k was het topic even uit het hoofd verloren.
Mocht dat nog gebeuren mag je me altijd wakker schudden met een pm-metje of zo hoor.

Okee, het schema, daar zit als opamp de ouwe getrouwe 5532.
Die doet hier dienst om van het ongebalanceerd signaal een gebalanceerd signaal te maken.
Deze opamp is kortsluitvast en aan de uitgang zit nog eens een weerstand en condensator.
Dus het is zeer onwaarschijnlijk dat de j111 er iets mee te maken heeft.
Trouwens, die worden gebruikt om de uitgangen te muten, bijvoorbeeld tijdens het opstarten.
Dus die zijn van geen wezenlijk belang, die mogen er zelfs uitblijven.
(En btw, die vind je in elke nog overlevende elektronica winkel nog wel)

Waar de 5532 echt niet tegen kan is als de voedingsspanningen zijn omgepoold bijvoorbeeld, of een van de twee ontbreken.
Of ook dodelijk is een hogere ingangsspanning dan de voedingsspanning, maar in dit geval zal dat vergezocht zijn.
Laat hem er eens uit en meet eens op pennen 4 en 8, dit moet respectievelijk -12V en +12V zijn.
Dan ingangen 2 en 3 moeten 0V zijn.

Succes!

Tony
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 11-06-2007, 06:31
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Berichten: 266
Reputatie: aylmer is op goeie weg
Standaard Re: herstelling hardware

Hey antonio,

bedankt voor je reply. maar ik heb de autograph al ingepakt en zal hem deze week opsturen naar Ampco (officiele peavey service center).
Ondertussen heb ik ook een originele voeding gevraagd, misschien zat daar ook mijn probleem.
ik wilde er voorlopig geen tijd meer insteken om te gokken.
ik had enkele elektronica winkels gebeld maar toch had die geen enkele j111 liggen.

bedankt ik heb je antwoord al uitgeprint eventueel voor later. groetjes,
T
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.