homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Studio inrichting & technieken > Opnametechnieken

Mededelingen

Opnametechnieken Allerlei discussies over opnametechnieken: microfoonpositionering, gebruik maken van akoestiek, technische aspecten zoals compressie tijdens het opnemen etc.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 09:52
Member
 
Geregistreerd: Apr 2007
Berichten: 62
Reputatie: JerryX is op goeie weg
Standaard Opnemen van Bas gitaar

Hallo,

Wat is aan te raden om een basgitaar optenemen??

Ik gebruik Nuendo 2 en heb als kaar een M-Audio Delta 1010LT.
Kan je de Line out van de basgitaar gewoon inpluggen, of moet je werken met een DI??

thanks

Jerry
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 10:03
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2005
Locatie: Boechout
Berichten: 1,331
Reputatie: boppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

ben geen bassist, maar volgens mij heeft over het algemeen een basgitaar geen pre-amp, en dus geen line-out?
Er zijn wel basversterkers met een line out. Als dit het geval is, kan je deze rechtstreeks gebruiken. Anders via een D.I.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 10:27
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

een bas heeft zeker geen line out en kan ook zeker niet ingeplugd worden in de line inputs van de geluidskaart.

inderdaad via een di box of een bas pre amp. ev. inpluggen in een klein mengpaneel als je dat zou hebben, werkt wel beter bij actieve bassen.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 10:29
Member
 
Geregistreerd: Apr 2007
Berichten: 62
Reputatie: JerryX is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

hehehe, stom he

Ik bedoelde uiteraard de Line out van de Basgitaar

Jerry
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 10:35
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JerryX Bekijk bericht
hehehe, stom he

Ik bedoelde uiteraard de Line out van de Basgitaar

Jerry
ok, dus die bestaat niet.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 11:13
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

Je bedoelt dus waarschijnlijk je bas rechtstreeks inpluggen op de line-in (wat niet zal werken, je signaal zal te klein zijn).
Rest dus oftewel via DI aansluiten, of opnemen met de microfoon (bijvoorbeeld een Shure Beta52A).
In beide gevallen ga je een microfoon preamp nodig hebben, maar ik geloof niet dat dat een probleem is met een Delta 1010LT (heeft 2 XLR-aansluitingen geloof ik, dus vermoedelijk ook mic-preamps).

Qua DI zal je normaal moeten gesteld zijn met eentje van Behringer, of als je een ietsje duurder kan gaan, een Palmer DI.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 11:29
Member
 
Geregistreerd: Apr 2007
Berichten: 62
Reputatie: JerryX is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

Er gaat hier weer van alles mis.... was te erg aan weekeind toe denk ik.

Wat ik bedoel is het volgende,

Ik wil van een actieve basgitaar naar zijn versterker gaan en daar de lineout van gebruiken naar m'n M-Audio Delta 1010LT. Ik vraag me hierbij af of dit goed genoeg is of dat je bv een DI Box nog nodig hebt??

Thanks!!

Jerry
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 11:40
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

ok dat is duidelijk.

ja, dat kan je in principe doen maar die line outs klinken niet altijd even goed.

dus technisch is er geen reden om het niet te doen (temeer daar je de ingangsgevoeligheid van de delta kaart kan instellen) en het geluid kan eigenlijk best wel meevallen.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 29-04-2007, 11:44
Member
 
Geregistreerd: Apr 2007
Berichten: 62
Reputatie: JerryX is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

Dank je, ik ga het eerst zo uitproberen...heb al aardig wat inversteringen gedaan dus als dit zo werkt dan is dat weer mee genomen.
Kost wat moeite om het duidelijke verhaal te plaatsen....maar dan toch uiteindelijk gelukt.

Jerry
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 15-05-2007, 15:52
Junior Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Berichten: 3
Reputatie: Niken is op goeie weg
Standaard Re: Opnemen van Bas gitaar

Wat is aan te raden?

Allereerst een goeie bas en dan een goeie bassist.
Denk op voorhand uit hoe je wil dat de bas zal klinken in de mix.
Dat verhelpt gepruts in de mix.

Ik plug mn bas altijd in een DI box van Klark Teknik, wel duur spul.
Dan in ee lampenvoorversterker van TL-Audio en ik voeg wat compressie toe naargelang mn speelstijl!

Nadien dub ik de bas via een kleine SWR versterker die ik opneem met een microfoon, een SM57 bij gebrek aan beter.
Dat dubben is het moeilijkst van al, maar wel noodzakelijk voor mij.
Uiteraard is de track met de SWR prominent in de mix, dus de foutjes van het niet accuraat samenspelen hoor ik enkel als ik de basstracks solo.
Ik hou van de klank van versterkers niet van DI boxen.

De audio track van de DI box dupliceer ik en op die nieuwe track voeg ik een beetje distortion toe via een plug-in.
Ik gebruik Digital Performer dus Motu plugins.
Dat beetje distortion laat de bastrack er toch iets beter uitkomen en in de volledige mix hoor je de distortion uiteraard niet.
Dus eigenlijk heb ik 3 bastracks en krijg ik het nog niet echt naar mn goesting.
Alle 3 bewerk ik die met wat EQ en effecten.

Als iemand me weet te vertellen hoe je in godsnaam de bas goed kan afmixen, ik heb het niet over opnemen dan lees ik het graag.

Thanx
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
simpel gitaar opnemen met gewone soundcard maxdevis Opnametechnieken 10 25-07-2007 18:00
elektrische gitaar mono of stereo opnemen seagull Opnametechnieken 9 19-12-2006 10:42
Gitaar opnemen in Cubase Sx3 guitarfreak Beginners-forum 5 02-09-2006 23:49
Adobe Audition - gitaar opnemen Kleinpinkje Opname (DAW) software / sequencers 2 07-03-2006 23:19
Gitaar opnemen op PC? Maxime Beginners-forum 3 08-01-2006 16:58


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.