homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 15-04-2007, 14:48
Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Berichten: 93
Reputatie: Joost is op goeie weg
Standaard Meerdere sporen tegelijk opnemen met cubase

Is het mogelijk om met een mengpaneel aangesloten op de geluidskaart via 1 ingang meerdere sporen op te nemen?
Ik verduidelijk:
alles tegelijk opnemen met draden naar het mengpaneel, vanuit het mengpaneel naar cubase en dan daar tijdens het opnemen elk spoor apart te horen. Dus de gitaar op 1 spoor , de zang apart enz...

Ik ben bezig met myspace en wil zo vlug mogelijk eens een deftigere demo opnemen.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 15-04-2007, 15:12
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Locatie: Veendam, Nederland
Berichten: 311
Reputatie: U2fan is op goeie weg
Standaard Re: Meerdere sporen tegelijk opnemen met cubase

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joost Bekijk bericht
Is het mogelijk om met een mengpaneel aangesloten op de geluidskaart via 1 ingang meerdere sporen op te nemen?
Ik verduidelijk:
alles tegelijk opnemen met draden naar het mengpaneel, vanuit het mengpaneel naar cubase en dan daar tijdens het opnemen elk spoor apart te horen. Dus de gitaar op 1 spoor , de zang apart enz...

Ik ben bezig met myspace en wil zo vlug mogelijk eens een deftigere demo opnemen.
ligt eraan wat voor kabel/aansluitingen gebruikt. Als je een ADAT in en uitgang hebt, is dat feitelijk 1 kabel waar 8 sporen door heen gaan. Als je echter gewone analoge ingangen gebruikt, is het niet mogelijk om later de sporen nog uit elkaar te halen. Eén keer samengevoegd, is altijd samengevoegd.

Wat voor apparatuur heb je inmiddels al dan? En wat ben je van plan om aan te gaan schaffen?

Gr Robert
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 15-04-2007, 15:13
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: Meerdere sporen tegelijk opnemen met cubase

als het mengpaneel per spoor een direct out of een insert heeft kan je die gebruiken om via aparte ingangen op je geluidskaart naar aparte sporen in de software te gaan.

via één ingang gaat dat dus niet.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 15-04-2007, 15:28
Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Berichten: 93
Reputatie: Joost is op goeie weg
Standaard Re: Meerdere sporen tegelijk opnemen met cubase

ik ben niet echt bereid om nog veel uit te geven:
op de geluidskaart zijn er 2 ingangen (weet niet precies welken het is maar hij koste 250 euro dus slecht zal het wel niet zijn hoop ik)
En vanuit welken uitgang van mijn mengpaneel moet ik een jack tussensteken?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 15-04-2007, 18:02
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Locatie: Veendam, Nederland
Berichten: 311
Reputatie: U2fan is op goeie weg
Standaard Re: Meerdere sporen tegelijk opnemen met cubase

aan prijzen hebben we niets, zoek het type nummer eens op in je handleiding of maak een foto van de ingangen zodat wij kunnen zien wat voor ingangen het zijn.

Gr
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 15-04-2007, 19:26
Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Berichten: 93
Reputatie: Joost is op goeie weg
Standaard Re: Meerdere sporen tegelijk opnemen met cubase

focusrite saffire
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
4 sporen opnemen, wat nodig? conq Beginners-forum 6 12-12-2006 14:21
meerdere koptelefoons Wesley Overige audio hardware 4 12-10-2006 15:23
meerdere sporen Guerno Beginners-forum 15 09-05-2006 17:11
16 sporen SIMULTAAN opnemen op PC Nielzz Overige audio hardware 12 13-09-2005 13:09
Meerdere soundcards in één pc? GrowlingJJ Overige audio hardware 1 06-04-2004 11:11


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.