homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > MIDI

MIDI MIDI leidt nog altijd tot een heleboel vragen. Hier bespreken we alle aspecten.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 05-04-2007, 15:23
Nordavind's schermafbeelding
Junior Member
 
Geregistreerd: Mar 2005
Locatie: Turnhout
Berichten: 16
Reputatie: Nordavind is op goeie weg
Standaard Driver Roland PC-300 voor windows vista

Hi,

Ik heb me net een nieuwe desktop aangeschaft. Met Windows Vista als besturingssysteem. Nu wil ik via de site van Roland een driver downloaden voor mijn "Roland ED PC-300 Midi Keyboard controller". Wat blijkt, er is geen driver voor vista beschikbaar voor mijn model van keyboard. Zit ik daar leuk met (eindelijk) een bom van een computer die met gemak muziek maken aan zou kunnen, maar kan ik mijn keyboard niet gebruiken.
Wie kan me de weg wijzen naar een oplossing voor dit penibel probleem?

Alvast bedankt,

Nordavind
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 05-04-2007, 15:29
bonux's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Mar 2004
Locatie: De Klinge, België
Berichten: 1,687
Reputatie: bonux heeft een prima uitstralingbonux heeft een prima uitstralingbonux heeft een prima uitstralingbonux heeft een prima uitstraling
Stuur een bericht via MSN naar bonux
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Al geprobeerd met een XP driver ?
__________________
SSL Alphalink Madi AX, SSL Madixtreme64, Protools9, Command|8, DDA Forum Matrix, M-Audio Profire Lightbridge, MOTU 828 MK2, Tannoy Reveal, Intel i5, 8GB Ram ... www.poseydon.be
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 06-04-2007, 09:23
Nordavind's schermafbeelding
Junior Member
 
Geregistreerd: Mar 2005
Locatie: Turnhout
Berichten: 16
Reputatie: Nordavind is op goeie weg
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Hoi,

Ja, ik heb den driver van mijn vorige computer proberen te gebruiken maar die werkt niet.
Das dus geen optie blijkbaar...

Groetjes,

Nordavind
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 06-04-2007, 10:05
art-of-empathy's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Dec 2003
Locatie: Limburger in Diest
Berichten: 209
Reputatie: art-of-empathy is op goeie weg
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Doa se, de Jasper!

da zou toch nie mogen, eh. Dat een XP-toepassing ineens niet meer macheert onder Vista!

Bill Bill Bill, toch!

Jef, AOE
__________________
>>> Download GRATIS nieuw album op:
Art Of Empathy
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 06-04-2007, 20:01
Nordavind's schermafbeelding
Junior Member
 
Geregistreerd: Mar 2005
Locatie: Turnhout
Berichten: 16
Reputatie: Nordavind is op goeie weg
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Ja Jef...

Geldgewin van onze Bill zeker. In ieder geval hoop ik dat één van de forumleden mij op weg kan helpen. Ik heb die nieuwe computer speciaal gekocht om terug wat actiever met muziek bezig te zijn...

Maar ja... thumbs up!!!


Groetjes,

Nordavind
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 06-04-2007, 20:54
_-RidDim-_'s schermafbeelding
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,308
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Hmmz, ik vrees er een beetje voor.
Voor mijn edirol (roland) PCR-50 is al sinds jaar en dag een vistadriver uit.
Dit zal zo weer een geval zijn van "Neen, dit product wordt niet meer onder Vista gesteund, maar bekijk zeker onze nieuwe producten uit onze catalogus die wel compatibel zijn!"

Nu, niets houd je tegen dat ding via midi aan te sluiten, als je een audiointerface hebt zal daar wel midi in/uit op staan, en zoniet heb je altijd je 'gameport' die je middels een speciale kabel tot midi-interface kan omtoveren.
Toegegeven, USB is plug&play en heeft geen externe voeding nodig, dus erg elegant is het niet maar het kan dus wel.

Pzz
__________________
Alexander Vyverman - HoD Audio SAE Brussel
SAE BRUSSEL: Inschrijvingen"Bachelor Audio Engineer" en "Electronic Music Producer" zijn nu open voor September 2014!
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 08-04-2007, 01:45
Member
 
Geregistreerd: Apr 2007
Berichten: 30
Reputatie: 1voud is op goeie weg
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Vista er af smijten en xp er terug opzetten is de eerste oplossing ofwel gewoon vista en xp op uw pc zetten. Ik draai hier, linux, xp en heb even vista gedraaid (die rc1 versie dus). Vista bied geen meerwaarde, dus blijf maar bij windows xp.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 30-04-2007, 10:28
Nordavind's schermafbeelding
Junior Member
 
Geregistreerd: Mar 2005
Locatie: Turnhout
Berichten: 16
Reputatie: Nordavind is op goeie weg
Standaard Re: Driver Roland PC-300 voor windows vista

Bericht aan alle gefrustreerde vista gebruikers...

Je kan al je XP programma's in theorie (en daar wringt het nog wel) onder vista laten draaien.
Je kan in de "eigenschappen" (rechtermuisknop) van het te draaien/installeren programma bij compatibiliteit aanvinken dat de PC dit programma moet draaien onder een XP setting. Eventueel kan je nog bijkomende eigenschappen (beeldscherm ed.) aanpassen. Voor mijn MIDI driver werkt dit perfect, alsook voor mijn cubase ea. Mijn webcam doet helaas niet mee aan deze bevrijdende ontdekking. Maar ja, wie wil er nou mijn hoofd zien???

Zo ik ben al wat opgelucht dat ik verder kan!

Groetjes,

Nordavind
__________________
There is no beat like the beat of a dying heart
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Artikel: Windows Vista en pro audio Izzy Artikels, tutorials en interviews 29 16-12-2007 04:18
Cubase Sx3 i.c.m. Windows Vista FiaRi Opname (DAW) software / sequencers 14 07-08-2007 12:07
Cubase SE 1 onder Windows Vista Leon_BURN Opname (DAW) software / sequencers 2 21-02-2007 10:17
Hoe belangrijk is de WDM driver voor je soundcard ? nastyskillz Overige audio software, drivers en digitale technieken 4 29-06-2006 11:44
risico voor software (driver) conflict? upperlip Overige audio software, drivers en digitale technieken 3 14-05-2006 10:07


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.