homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 12-02-2012, 17:25
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2012
Berichten: 5
Reputatie: RudieDudie is op goeie weg
Standaard Digidesign Mbox 2

Hallo homerecorders!

Ik heb een probleempje: Als ik mijn Mbox 2 aansluit aan mijn PC herkent mijn PC hem wel, maar alleen als playback device en niet als recording device. Heel irritant, want ik wil juist opnemen...kan iemand mij helpen?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 12-02-2012, 18:08
Rangertuf's schermafbeelding
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2011
Locatie: Lokeren
Berichten: 1,807
Reputatie: Rangertuf heeft een uitstekende reputatieRangertuf heeft een uitstekende reputatieRangertuf heeft een uitstekende reputatieRangertuf heeft een uitstekende reputatieRangertuf heeft een uitstekende reputatieRangertuf heeft een uitstekende reputatie
Stuur een bericht via MSN naar Rangertuf Stuur een bericht via Skype™ naar Rangertuf
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

Hey, en alvast welkom bij de club

Heb je de juiste drivers geinstalleerd? (zijn ze up-to-date?)
__________________
Core i5/Guitar Rig 5/Alhambra 6P/Ibanez ART 600/Martin DX1AE /Rig Kontrol 3/Peavey VK212/Focusrite Scarlett 18i8/Tbone EM700 stereoset//
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 12-02-2012, 19:47
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Nov 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 10,825
Reputatie: Alexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

De standaard windows instellingen zijn niet noodzakelijk. Je moet in je opnamesoftware (Pro Tools vermoed ik, aangezien MBox) de in-en outputs instellen.
__________________
Recording & Mixing: jeddr.com
Blog: blog.jeddr.com
The Idle: theidle.be
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 13-02-2012, 03:24
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2012
Berichten: 5
Reputatie: RudieDudie is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

Ik heb de drivers die op de bijgeleverde disc staan geinstalleerd en later ook deze drivers:
Digidesign Audio Drivers for Windows XP

Die laatste drivers hebben ervoor gezorgd dat ik in ieder geval mijn gitaar of mic door mijn Mbox heen kan horen (dus met een koptelefoon in de Mbox) als ik ze hierop inplug, alleen krijg ik het signaal nog niet naar m'n computer.

Ik gebruik Cubase 5 en bij 'device setup' staan mijn midi port setup, quick controls en VST audio system op de Mbox geselecteerd en toch krijg ik er geen geluid uit. Zie ik iets over het hoofd?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 13-02-2012, 11:53
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Nov 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 10,825
Reputatie: Alexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

En je VST Connections? Audio heeft niks met midi te maken.
__________________
Recording & Mixing: jeddr.com
Blog: blog.jeddr.com
The Idle: theidle.be
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 13-02-2012, 23:46
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2012
Berichten: 5
Reputatie: RudieDudie is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

Als ik bij VST Connections een mono bus maak en input 1 selecteer en dan mijn gitaar ook in input 1 Line doe, krijg ik nog steeds geen signaal. Als ik m'n kabel in input 1 DI doe, krijg ik ook geen signaal. Bij external instruments heb ik een mono return bus op input 2, als ik de kabel dan hierin stop, krijg ik ook niets.
Ik ben nogal een noob als het gaat om thuis opnemen, dus vergeef mij als ik domme fouten maak Dit is voor het eerst dat ik dit soort spullen heb en ik ben al 3 weken bezig om het werkende te krijgen..lichtelijk frustrerend.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 14-02-2012, 11:40
Alexxx's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Nov 2004
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 10,825
Reputatie: Alexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerdAlexxx wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

Kijk eens in de handleiding die bij je Cubase kwam. Daar staat een eerste project stap voor stap uitgelegd.
__________________
Recording & Mixing: jeddr.com
Blog: blog.jeddr.com
The Idle: theidle.be
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 06-03-2012, 14:32
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2012
Berichten: 5
Reputatie: RudieDudie is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

Oke, ik heb de handleiding nu wel 10 keer afgewerkt en ik krijg nog steeds geen geluid. Ondertussen heb ik de Mbox een keer aan een mac gehangen bij een vriend en toen deed ie het gewoon, dus hij is niet stuk ofzo.
In Cubase staat alles gewoon goed ingesteld en naar mijn idee zou hij het nu gewoon moeten doen. Komt dit probleem vaker voor? En heeft iemand enig idee wat ik hieraan kan doen?
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 06-03-2012, 17:29
Tijmerd's schermafbeelding
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 853
Reputatie: Tijmerd wordt hier goed onthaaldTijmerd wordt hier goed onthaald
Stuur een bericht via MSN naar Tijmerd
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

misschien kunnen enkele screenshots van je instellingen helpen
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 07-03-2012, 01:10
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2012
Berichten: 5
Reputatie: RudieDudie is op goeie weg
Standaard Re: Digidesign Mbox 2

Ik heb geprobeerd een aantal screenshots te uploaden, maar je kan maar 198kb per bestand uploaden en ik krijg ze niet kleiner dan 1,8mb in paint.
Maar in principe staan bij 'device setup' alle mogelijke instellingen op de ASIO Digidesign driver ingesteld.
Ik heb de mbox 2e hands gekocht en er zat pro-tools 7Le bij, dus het is al een wat oudere mbox, zou dat wat uit kunnen maken wat betreft de drivers? (later kwam ik erachter dat bij de pro tools geen i-lock zat, dus daar kan ik hem ook niet op testen, lekker handig)
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[te koop] Digidesign mBox 2 pro Hansverm Materiaal marktplaats 1 02-10-2011 15:38
Digidesign MBOX 2 Jorisvg Audio Interfaces en standalone recorders 17 21-07-2010 19:49
digidesign mbox dj_dimi Materiaal marktplaats 3 04-06-2009 08:14
digidesign mbox 2 rataplan Beginners-forum 4 07-04-2009 17:30
digidesign mbox dj_dimi Beginners-forum 11 31-01-2009 13:31


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.