homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 24-01-2007, 11:47
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Berichten: 2
Reputatie: bobo is op goeie weg
Standaard neemt geen midi op

ik heb een korg micro x... wil met cubase opnemen....Ik open cubase maak miditracks aan....selecteer vst microxaditor... input all midi uitput microxeditor.....hoor dan wel de geluiden maar ze worden niet opgenomen...waar doe ik het fout?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 24-01-2007, 12:06
Active Member
 
Geregistreerd: Jan 2005
Berichten: 137
Reputatie: Wilbur is op goeie weg
Standaard Re: neemt geen midi op

Heb je de miditrack geselecteerd als je begon op te nemen en/of record enabled?

foutje:
[ Bewerkt door Wilbur on 24/1/2007 12:07 ]

[ Bewerkt door Wilbur on 24/1/2007 12:23 ]
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 24-01-2007, 12:12
Vintage Member
 
Geregistreerd: Dec 2003
Berichten: 1,029
Reputatie: Contender wordt hier goed onthaald
Standaard Re: neemt geen midi op

Hallo Bobo,

Beetje beperkte info, maar goed.

1. Zijn je midi-kabels goed aangesloten? Dus de out van je synth op de in van je geluidskaart/midi-interface. En out van je geluidskaart/midi-interface op de in van je synth

2. Welk MIDI kanaal werkt je synth? Als je synth op MIDI-kanaal 1 is aan het uitsturen maar Cubase neemt op kanaal 8 op, dan ga je dus inderdaad geen opnames doen

3. Wat bedoel je met je selecteert de microxeditor als output? Dat is een editor om geluiden op je PC te maken en die naar de Micro-X te sturen of omgedraaid. Tis naar mijn weten GEEN VST-instrument. Input moet geschieden via een MIDI-poort, hier zou je dus de poort waaraan de MicroX hangt selecteren... De output moet ook gewoon een MIDI-poort zijn, en wederom moet je de poort kiezen waar de MicroX aanhangt. NIET de editor op de output want da's geen instrument maar een tool om geluiden mee te maken.

4. Belangrijkste vraag van allemaal: MIDI is gegevens-stroom, en geen audio-stroom. Begrijp je het verschil hiertussen? Zie je op je Cubase scherm bewegingen in de MIDI-sensoren als je bv. iets speelt op je synth? Zo ja, heb je in ieder geval de input al goed zitten.

Ik denk dat jij niks hoort omdat je als output in Cubase de MicroX-editor gebruikt en niet de synth zelf. :-?

[ Bewerkt door Contender on 24/1/2007 11:18 ]
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Nuendo...wel midi signaal geen geluid DarkMessenger MIDI 17 19-08-2012 12:02
midi keyboard via tascam us 122 geen signaal in cubase seagull MIDI 3 06-11-2008 15:27
Roland TD6 stuurt constant MIDI-signalen naar BCF2000 MIDI-IN steve MIDI 1 19-04-2007 20:02
Cubase SX3 ,geen geluid MIDI keyboards dizmika Beginners-forum 6 02-03-2007 20:36
geen geluid komt er uit buddhagtb Overige audio software, drivers en digitale technieken 2 27-08-2004 10:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.