homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 17-01-2007, 22:15
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 323
Reputatie: abdelhafid is op goeie weg
Standaard apogee ad8000

Ik heb een apogee ad8000 te koop gezien voor 1600€. Ik weet dat vele studios hem gebruiken maar meer niet! Ik ben op de site van apogee geweest maar daar ook nada!

Kunnen er hier mensen rap mij deze beschrijven en zeggen of het een goede koop is aan 1600€?

Bedankt abdel
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 18-01-2007, 05:05
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 323
Reputatie: abdelhafid is op goeie weg
Standaard Re: apogee ad8000

Eigenlijk zit ik met een klein probleem die waarschijnlijk zich zal stellen op lange termijn: IK heb een pci-expres kaart van Apogee gekocht symphony gekocht omdat ik een powermac intelxenon qaud heb en die heeft enkel pci expressloten met alle gevolgen van dien.

Oorspronkelijk had ik een Rme hdsp beleld maar dat heb ik niet laten doorgaan wegens de feit dat RME tot vandaag de dag nog geen pci-expreskaarten commercialiseert maar vanaf maart zal er normaliter er ιιn gecommercialiseert worden namelijk de Pci expres versie van de hdsp 9632.

Dus heb ik een Symphony besteld dat ik zonder twijfel een zeer goede en stabiele kaart vind maar enig probleem is dat deze kaart enkel werkt en kan aangesloten worden met apogee convertors mat als bedoeling van Apogee de richting uit te gaan van Digi en zo een apogee ketensysteem te promoten. Wel kan je een convertor gebruiken van een andere merk maar dan wel enkel onder 1 voorwaarde en dat is dat je hem via adat sleevt naar een apogee en dit is slechts mogelijk met AD/DA16x(3500€). Met een rosseta wat ik heb is dit niet mogelijk.

Dit is op zich momenteel geen probleem omdat ik nu vooral te werk ga als volgt: ik ben bezig met een hi-end opname chanel te maken voor mijn opnames m.a.w. goede micro, goede convertor(rosseta200), goede pci kaart en krachtige computer. Eenmaal alles op genomen in cubase zal ik alle exporteren in aiff bestanden en zo alles afwerken in de studio. Dit wil ik vooral doen voormijn vocals op te nemen omdat ik graag heel veel tijd besteed in het opnemen (ben nogal extreem perfexionist) omdat ik takes doe tot als ik echt tevreden ben en aangezien de kostprijs van de studio per dag kan ik mij dat niet vooroorloven in de studio. Zo op deze wijze wil ik een project opnemen dat officieel opnemen dat ik officieel op eigen beheer dus in autoproductie zal commercialiseren(fuck labels en hun voorwaarden alι tenminste die mij nu benaderd hebben). Ik werk ook samen met muzikanten voor sommige nummers maar alles wordt gecomponeert en bespeeld via csti instrumenten behalve blazers gitaar en soms bas maar hier nouw problem omdat ik spoor per spoor opneem en tot nu toe niet meer dan 2 sporen hoef te sturen ter gelijke tijd naar de Mac. dus in principe kan ik nu mijn traks aan een goede kwaliteit opnemen en afmixen in cubase(wat ik heel minimaal doe voor deze project omdat alles in studio zal opgenomen worden).


Maar op lange termijn wil ik alles bij mij opnemen en ook afmixen (ik vind nu van mijn eigen dat ik nog niet de nodige expertise heb om een dergelijke project zelf af te mixen en heb ook nog niet de nodige hardware om alles naar genoegen te doen)! Daar voor zou ik willen alle mijn sporen opnemen en dan doorsturen naar een analoge tafel om ze af te mixen en dan weer teruf te sturen naar mijn mac. Maar aangezien dat ik geen zin heb om +7000€ uit te geven aan een AD16x+DA16x ben ik op zoek naar een oplossing!

En zo ben ik in mijn opzoekingswerk gevallen op een tweedehands Apogee AD8000 voor de prijs van 1600€! Maar ik ken deze convertor niet en vind nergens informatie omtrent deze terug ook niet op de site van Apogee.

Ik zou eigenlijk willen weten of er hier iemand kent en mij zijn kenmerken kan zeggen en of dit mijn probleem kan oplossen (omdat ik vermoed dat hij een beetje werkt als de madi van RME waar je 64kanalen kunt doorsturen)? Maar zijn naam doet mij vermoeden dat hij enkel een AD convertor is(maar die dat ik gevonden heb wordt verkocht met een DA uitbreiding)! Is een ad8000 een goede deal voor 1600 wat is zijn eigenlijke waarde?

Mijn bedoeling op termijn is:Mic-preamp-convertor-pci expres- cubase(mac)-pci-convertor-analoge console-hardware(Compressor, effectenmodules, Noisegate enz....)-convertor-pci-cubase

Ter afsluiting wil ik volgende aan toe voegen ter advies aan mensen die beginende zijn: IK heb de Powermac gekocht wegens overhaling van verkopers met al dan niet goede argumenten en omdat ik windows niet stabiel vind. De Powermac is een goede computer en osX tiger is zeer stabiele maar het boven vermelde casus bewijst dat pc adicts gelijk hebben als ze zeggen dat mac mischien stabiel is maar vooral marketin is. Echt waar met de ervarin dat ik nu heb zou ik voor 400€ minder een samen gestelde pc gekocht hebben NIET OMDAT IK PC BETER VIND OF BETER MAAR VEEL BUDGETAIR VRIENDELIJKER EN LAAGDREMPELIGER VOORAL OP GEBIED VAN UITBREIDING EN COPABILTEIT. IK denk niet dat een pc beter is ofe een mac of dat een mac beter is dan een pc omdat ze alle twee anders zijn en elk hun voordelen en nadelen hebben. Maar ik raad ten sterkste een goed samengestelde muziekpc aan mensen die mij de vraag stellen en omwille van de feit dat ik windows echt niet stabiel vind. bovendien er zijn geruchten die rond gaan dat OSX een versie zal uitbrengen voor pc en zo zal trachten te antciperen op de al dan niet lange onstabiele overgansperiode van WINDOWS VISTA die zeker niet van in bigin optimaal zal zijn!!!!!!!!!

Dit is geen topic of debat over pc en mac anozelaars die daarover willen lullen nodig ik uit op naar andere topics die daar aan gewijt zijn in alle kleuren en geuren opdeze site! Dus ik wil serieuze mensen die mij kunnen helpen met mijn vraag anderen moeten maar een topic creeren!!!!!!!

In afwachting van jullie antwoorden
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 20-01-2007, 01:54
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: apogee ad8000

de AD8000 is een oude apogee convertor, en als er iets is dat je niet tweedhands moet kopen zijn het convertors. De agloritmes zijn totaal verouderd en waarschijnlijk nog enkel 16bit.

Een Apogee Rossetta 800 (8 ch i/o) zou ook moeten werken op de symphony. Anders zal je uw symphony weer moeten verkopen denk ik.

PCI express naar pci kan omzeilt worden met expansions voor uw mac zoals die van Magma. Dan kan je wel de RME of Lynx PCI kaarten gebruiken in uw mac met de convertors die u wilt. Zo doen veel pro studio's het nu als ze mac gebruiken.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 20-01-2007, 21:57
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 323
Reputatie: abdelhafid is op goeie weg
Standaard Re: apogee ad8000

Citaat:
waxx wrote:
Een Apogee Rossetta 800 (8 ch i/o) zou ook moeten werken op de symphony. Anders zal je uw symphony weer moeten verkopen denk ik.
.
Inderdaad maar dat wist ik al hoor!!! De symphony werkt mat alle apogee convertors maar ik heb alleen een Rosseta 200 en momenteel voor het project dat ik wil opnemen is een Rosseta 200 ruim voldoende vermits ik nooit meer dan 2 sporen nodig heb tijdens het opnemen en alle instrumenten en vocals 1na1 opneem. Tevens wordt dit project afgewerkt(afmixen en master) in de studio.

Het probleem zal zich stellen in de toekomst wanneer ik ooit zelf ga willen mixen(wat ik nu niet doe omdat ik nog niet de expertise heb) bij mij thuis. Aangezien ik liever hardware gebruik dan plugins en liever analoog mix dan in cubase(warmer) zal ik een analoge console gebruiken en daarvoor heb ik redelijk veel a/d en d/a sporen nodig. Probleem is met de symphony kun je enkel werken met apogee stuf maar ik heb geen zin om 7500€ uit te geven aan een ad16x en een da16x.

Wel kan je andere convertors gebruiken maar onder voorwaarde dat je in je keten een ad16x of een da16x hebt dan ken je via adat bvb een RME192dd sleeven naar de ad16x. Maar met de rosseta's gaat dat niet (dat hebben ze mij telefonisch bevestigd bij apogee) ik kan wel bvb op termijn een rosseta800 toevoegen aan mijn roseta 200 maar dan heb ik nog altijd maar 10 i/p voor het analoog afmixen van mijn project.

Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben!!!!!

Op zich heb ik niets met symphony en werken met apogee convertors(werk al met een rosseta en ben uiters tevreden van) maar het kost zeer veel geld en is weinig polyvalent (bvb pak nu dat ik aan een spotprijs een beter convertor vindt bvb een cranesong hedd awel dan ben je er niets mee met een apogeeketen(rosseta) gebaseerd op de symphony).

Eerlijk gezegd ik vind de RME ADI reeks heel goed en wou zo 2 ADI192DD en 3 2ADI2 kopen en sleeven aan mn rosseta200(eigenlijk aan een externe worldclok zoals de bigben) en zo over 26 i/o beschikken dat ik kan doorsturen naar een analoog console die ik zou gebruiken voor de eindmix en dan vervolgens terug sturen naar de mac. Dus voor de prijs van 1 ad16x heb ik 3 Rme ADI192DD convertors die ik heel goed vind. Bovendien heb je met de HDSP9632 adat en andere i/o mogelijkheden.

Ik zal de magmasolution bekijken en hoop dat dit niet te laat is (en niet te duur) en dat ik nog de bestelling van mijn sumphony kan anuleren(normaal gezien heb ik ze dinsdag).

Merrci waxx
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 20-01-2007, 22:04
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 323
Reputatie: abdelhafid is op goeie weg
Standaard Re: apogee ad8000

Om duidelijk te zijn ik zou willen te werk gaan als volgt.

OPNAME= MIC + Pacifica + Rosseta200 + Pci + Mav + Cubase(editen)

MIXING= Mac + Pci + 3xADI192DD + anologeconsole + send + Hardware(compresor, effectenmodule, ....) + return + Console + 3x Adi192DD + PCi + Mac + CUBASE + op cd branden + opsturen naar de master
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 22-01-2007, 23:17
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: apogee ad8000

Ziet er goed uit, dat kan perfect werken, maar slave alles wel naar de rossetta, want die heeft veruit de beste clock.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 23-01-2007, 01:39
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 323
Reputatie: abdelhafid is op goeie weg
Standaard Re: apogee ad8000

nomaals bedankt waxx
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Apogee Ensemble of Motu 828mkII Rasheed Opnamestudio Constructie & Inrichting 0 08-02-2007 14:00


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.