homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 13-05-2011, 22:15
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Gent
Berichten: 336
Reputatie: reindp is op goeie weg
Standaard CPU probleempje

Hoi jongens en meisjes,

heb nog eens een vraagje. Ik werk ondertussen al 2 jaar met een iMac om mijn muziek te maken, in Ableton.
De muzieknummers die ik maak worden complexer en bevatten meer en meer samples en effecten en snufjes. Hierdoor raakt mijn processor een beetje in de war (2,66 GHz Intel Core 2 Duo)...
Wat ik doe om hem toch een beetje te kalmeren (de stakker) is mijn buffer size aanpassen naar 1000 en meer samples.
Maar dan heb ik natuurlijk een gigantische latentie.

Ik wil nu een gitaarpartij opnemen maar, amai, is me dat een gedoe, ik moet gewoon stoppen want nog meer audio materiaal, en mijn iMac zou wel eens kunnen exploderen

Heb al geprobeerd om alle kanalen op 'mute' te zetten, maar blijkbaar haalt dat niets uit, de processor werkt tegen van zodra hij 'leest' dat er materiaal geschreven is (onafhankelijk van het feit of die partijen op mute of niet staan).

Mijn vraag is: HOE KAN IK VERDER WERKEN??? Hoe krijg ik mijn cpu waarde naar beneden?

Thanks
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 13-05-2011, 22:40
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: CPU probleempje

Heeft Ableton geen soort van 'freeze'-functie om je VSTi tijdelijk naar audio om te zetten?
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 13-05-2011, 23:19
Senior Member
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Antwerpen (Ekeren)
Berichten: 608
Reputatie: studio_adega wordt hier goed onthaald
Standaard Re: CPU probleempje

Jep, MIDI freezen doet veel. Gewoon rechterklik op de track --> freeze.

Groeten,

Joris
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 13-05-2011, 23:29
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Gent
Berichten: 336
Reputatie: reindp is op goeie weg
Standaard Re: CPU probleempje

Nope; haalt niets uit Fuck he. Andere mogelijkheden?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 13-05-2011, 23:30
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Gent
Berichten: 336
Reputatie: reindp is op goeie weg
Standaard Re: CPU probleempje

Er moet volgens mij wel een andere methode bestaan. Ik werk nu nog maar met 40 kanalen wat nog niet overdreven veel is toch?
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 13-05-2011, 23:58
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2009
Locatie: niet meer op dit forum
Berichten: 4,158
Reputatie: Bosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: CPU probleempje

Krijg je een melding? Misschien is de harde schijf te traag?
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 14-05-2011, 00:00
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Gent
Berichten: 336
Reputatie: reindp is op goeie weg
Standaard Re: CPU probleempje

Geen melding. Enkel heel veel ruis en audio die opstropt...
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 14-05-2011, 06:24
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Gentbrugge
Berichten: 894
Reputatie: huug92 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: CPU probleempje

Hoeveel RAM zit er in je Mac?
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 14-05-2011, 07:51
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 3,149
Reputatie: Carels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: CPU probleempje

Alle tracks die je niet meer zal veranderen in audio omzetten zou veel moeten
doen. Gewoon effe opnemen of bouncen. En dan de vst's uit het project halen.
Hou een back-up project met de vst's nog als je toch nog dingen wil verander
en. Een heel gedoe, maar zou je wel wat moeten kunnen winnen denk ik.
Samples lezen is normaal niet zo'n probleem voor ableton Ö
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 14-05-2011, 07:54
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Locatie: Gent
Berichten: 3,621
Reputatie: plonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerdplonserd wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: CPU probleempje

Freezen zou normaal wel een goeie oplossing moeten zijn..enfin, hier is dat toch het geval in Logic

RAM bijsteken en een snelle externe schijf gebruiken kunnen goeie en goedkope oplossingen zijn.
Of iMac verkopen en de nieuwste instap-iMac kopen
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
CPU overbelasting Kyuss Opname (DAW) software / sequencers 13 27-08-2010 13:20
Onwaarschijnlijk hoge cpu Huanca Beginners-forum 8 22-10-2008 23:19
CPU belastbaarheid ;RE DubOracle Overige audio hardware 17 11-07-2007 16:39
Cpu drummerstaf Overige audio software, drivers en digitale technieken 7 16-06-2007 11:59
Latency/cpu Zaphod Overige audio software, drivers en digitale technieken 13 23-01-2007 11:00


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.