homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 23-12-2006, 10:27
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 12
Reputatie: javan is op goeie weg
Standaard fit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

hallo,
wat heb ik:

cubase sx2
roland mc-909
Mengpaneel behringer
acces virus b
komt af standaard midi klavier.
vroeger was het gewoon de midi uit van de mc naar de midi in van de pc en omgekeerd.dit werkt
nu moet ik alles door lussen met midi,en een klavier aansluiten.
dus kan iemand zeggen hoe de midi's moeten aangesloten worden,klavier word enkel gebruikt met de virus B.
bedankt;jan

Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 24-12-2006, 07:51
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 770
Reputatie: faderbug is op goeie weg
Standaard Re: fit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

gewoon alles proberen, met die paar toestellen zijn er maar een beperkt aantal mogelijkheden!!!
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 26-12-2006, 09:12
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: fit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

Als je de MC en de Virus volledig aansloten wil hebben (midi in & out's)
dan zul je toch een midi-patchbay moeten kopen vrees ik.
Je kan deze momenteel wel aansluiten met de thru connectie
maar 1 van de 2 apparaten zal dan wel geen midi kunnen terugsturen, alleen ontvangen.



Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 30-12-2006, 19:33
Active Member
 
Geregistreerd: Dec 2006
Locatie: Gent
Berichten: 131
Reputatie: Kenneth is op goeie weg
Standaard Re: fit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

Welke midi inteface heb je? Want daar over gaat het.
Grt K
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 04-01-2007, 13:56
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 12
Reputatie: javan is op goeie weg
Standaard Re: dit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

wel,ik heb nu na zoeken gevonden dat ik beste een midisport 4x4 koop,en heb dit ook gedaan.echter nog 1 probleem.
dus nu mijn midi setup:
mc909 uit naar midisport in a
Midimate uit a naar de mc 909 in
deze kan ik selecteren in cubase en werkt perfect.

Nu wil ik mijn virus b en het keyboard dat bedoeld is voor de virus aansluiten.
hoe doe ik dat?
heb geprobeerd:

virus midi uit naar midisport b in
virus midi in naar midisport b uit

keyboard midi uit naar midisport c in

dan selecteer ik in de midi track in cubase :midi in =midisport c/midi uit (keyboard uit)midisport b(virus in)
ik zie in cubase als ik een toets aansla de meter bewegen, maar ze geeft nt door naar de virus.
(als ik de yeboard rechtstreeks aansluit op de virus hoor ik klank)
wat deo ik mis,of moet ik nog een instelling veranderen?
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 04-01-2007, 14:09
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: dit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

Citaat:
javan wrote:
wel,ik heb nu na zoeken gevonden dat ik beste een midisport 4x4 koop,en heb dit ook gedaan.echter nog 1 probleem.
dus nu mijn midi setup:
mc909 uit naar midisport in a
Midimate uit a naar de mc 909 in
deze kan ik selecteren in cubase en werkt perfect.

Nu wil ik mijn virus b en het keyboard dat bedoeld is voor de virus aansluiten.
hoe doe ik dat?
heb geprobeerd:

virus midi uit naar midisport b in
virus midi in naar midisport b uit

keyboard midi uit naar midisport c in

dan selecteer ik in de midi track in cubase :midi in =midisport c/midi uit (keyboard uit)midisport b(virus in)
ik zie in cubase als ik een toets aansla de meter bewegen, maar ze geeft nt door naar de virus.
(als ik de yeboard rechtstreeks aansluit op de virus hoor ik klank)
wat deo ik mis,of moet ik nog een instelling veranderen?
Je mag gerust alles aansluiten hoor.
Ik zie bv. dat je midimate naar de MC gaat, eigenlijk mag die ook naar de midisport gaan
(eigenlijk mogen alle in's & out's van alle apparaten naar de midisport gaan!)
de routingen kan je makkelijk in cubase doen. (om bv. op je MC te spelen met je midimate)




Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 04-01-2007, 14:48
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 12
Reputatie: javan is op goeie weg
Standaard Re: dit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

maar welke instelling moet er dan veranderen;om in cubase?
dus "routing" zoals je het noemt om het keyboard te gebruiken voor de virus.
als ik nu de noten aansla gaan die niet door naar de virus.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 04-01-2007, 14:56
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: dit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

Ik zit nu niet in mijn studio, maar ik dacht dat je in de inspector gewoon
de juiste input & output moet kiezen en het monitor icoontje aanzetten...
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 05-01-2007, 19:13
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 12
Reputatie: javan is op goeie weg
Standaard Re: dit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

ok,dit geprobeerd en nog niets.
moet er nog een instelling veranderen?
eerst even mijn aansluiting controleren.help je even?

virus:uit naar midisport b in
midisport b uit naar midi virus in

klavier uit naar midisport c in(klavier heeft geen midi ingang)

dan in de inspector cubase in selecteren c (klavier)
uit b (virus)

is dit al goed?
ik vind onderstaand schema,moet dit zo en moet ik een ander keyboard kopen met midi in en uit?

[ Bewerkt door javan on 5/1/2007 20:58 ]
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 06-01-2007, 11:38
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 12
Reputatie: javan is op goeie weg
Standaard Re: dit is mijn setup;maar hoe sluit ik die aan?

aub graag iemand antwoorden.
Moet het aangesloten zijn volgens het schema boven of kan ik ik mijn keyboard met enkel midi uit ook gebruiken?

Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
hoe sluit ik aan? goudenregen Beginners-forum 10 19-03-2007 00:00
wat koop ik voor mijn midi setup? johankint Introduce yourself 3 21-10-2006 17:34
Hoe sluit ik mijn hoofdtelefoon versterker met 6 aparte kana Martijn Overige audio hardware 3 16-10-2006 12:00
drum opnemen (met mijn setup) Guerno Opnametechnieken 2 04-07-2006 18:43


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.