homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Studio inrichting & technieken > Opnametechnieken

Mededelingen

Opnametechnieken Allerlei discussies over opnametechnieken: microfoonpositionering, gebruik maken van akoestiek, technische aspecten zoals compressie tijdens het opnemen etc.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 12-12-2006, 23:24
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard elektrische gitaar mono of stereo opnemen

Hallo,

Ik heb vanmiddag een elektrische gitaarpartij opgenomen met mijn Rode Nt2a. (Ik weet dat dit niet echt de mic is voor amp opnames maar heb ff geen andere). Het resultaat viel trouwens best wel mee. Klinkt beter dan wanneer ik hem in de tascam pug en daarna ermee ga klooie met b.v. freeamp, of de distortion van cubase , dat is het toch net niet hoor.

Maar eh . . . ik meen ooit eens gelezen te hebben (kan het stukje niet meer terugvinden, heb net al geprobeerd met keyword) dat je die gitaarpartij mono op moet nemen. Klopt dat? En zo ja waarom?

Greetzz Seagull.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 12-12-2006, 23:40
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

Sorry people, dit berichtje zie ik aldaar, is in het verkeerde forum terechtgekomen, tja, dan is die verzendknop al ingedrukt. . .
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 12-12-2006, 23:42
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

een mono bron neem je altijd in mono op. Een gitaar is 1 signaal, dus mono. mono in stereo opnemen is eigenlijk alles gewoon 2 maal opnemen, met signaalverlies en extra basisruis als gevolg.

in de mix kan je dan via de panning de gitaar in het stereobeeld plaatsen.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 13-12-2006, 09:54
Active Member
 
Geregistreerd: Feb 2006
Berichten: 132
Reputatie: michielhemmer is op goeie weg
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

ben ik het niet helemaal met je eens....

ik neem mijn gitaar dus via een podxt-pro op en doe dat stereo......als het nodig is!

stereo: als je ook stereo effecten gebruikt.....stereopanner/stereodelay/rotaryeffect.

mono: als je gewoon de basis gitaar sound wilt opnemen zonder enige effecten


heb ik er ook nog een vraagje over: ik neem dus op via de pod....heb ik dan ook signaal verlies met een stereo opname vergeleken met een mono opname (bij mij komt er dus geen microfoon bij kijken en heb dus vrijwel geen bijgeluiden)???? :-?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 13-12-2006, 13:51
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Berichten: 436
Reputatie: Guerno is op goeie weg
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

het gaat hier over een micro plaatsen voor je versterker en dan heb je enkel mono hé. zonder micro kun je natuurlijk stereo opnemen maar die stereo effecten doe ik met software.

Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 13-12-2006, 16:52
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

Citaat:
heb ik er ook nog een vraagje over: ik neem dus op via de pod....heb ik dan ook signaal verlies met een stereo opname vergeleken met een mono opname (bij mij komt er dus geen microfoon bij kijken en heb dus vrijwel geen bijgeluiden)????
Absoluut niet hoor. Wat ik wel aanraad is dat je je POD digitaal aansluit op je interface, om verschillende AD-DA passages, met kwaliteitsverlies als gevolg te vermijden. (ad van de pod, da van de pod naar de analoge ingang van je kaart, terug ad van je interface)
Wat je in het beste geval kan doen is je gitaar met een goede converter en DI opnemen naar de PC (mono) en via je software digitaal 'reampen' naar je POD, en zo digitaal terug gaan. Op die manier heb je de meeste controle over je signaal, gecombineerd met de hoogste opnamekwaliteit.

pzz
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 13-12-2006, 18:09
Webmaster
 
Geregistreerd: Mar 2003
Locatie: Antwerpen, België
Berichten: 6,202
Reputatie: billybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatiebillybear heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

Ik heb thread verplaatst naar opname-technieken.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 18-12-2006, 20:26
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

Hallo,

Oke. fijn om te weten, extra ruis en kwaliteitsverlies wil ik natuurlijk niet. Logischerwijs moet je dus zang met een condensatormicrofoon ook mono opnemen? (O jee, ik hoop niet dat dit berichtje nu verplaatst wordt naar het domme vragen forum whaha). Nee maar eh .. . gewoon goed om het zeker te weten.

Ik neem de zang altijd gewoon stereo op (Zou dan dus mono moeten zijn) en doe dan duplicate track en stuur de ene links en de andere rechts uit, dat is toch de maniere om l en r geluid te krijgen?

Seagull.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 18-12-2006, 23:20
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2005
Berichten: 436
Reputatie: Guerno is op goeie weg
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

zang is inderdaad ook mono logischerwijs
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 19-12-2006, 10:42
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: elektrische gitaar mono of stereo opnemen

Nou, dan ga ik de zang in vervolg ook anders opnemen dus.

Thanx!

Seagull
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
stereo of mono Question Opnametechnieken 7 11-01-2007 15:33
mono of stereo outboard equalizer? GreenTusk Overige audio hardware 14 23-12-2006 17:45
Mono Pre-amp stereo maken met stereo jacks ? nastyskillz Microfoons en preamps 3 23-06-2006 07:28
Stereo + mono Syanna Overige audio software, drivers en digitale technieken 0 09-08-2005 21:13
Van mono naar stereo in Cubase SX2 Syanna Opname (DAW) software / sequencers 6 09-07-2005 23:53


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.