homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Microfoons en preamps

Mededelingen

Microfoons en preamps Microfoons zijn uiteraard onmisbaar als je geluid wil opnemen. En het belang van preamps wordt nog te vaak onderschat. Alles daarover in dit subforum.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 10:04
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard preamp met compressor of compressie in de daw

Ik overweeg om nog een preamp aan te schaffen (2 4 kanalen). Tot nu toe heb ik preamps zonder ingebouwde compressor. Gevolg is dat ik bij orgelopnames, gezien de grote dynamiek, behoorlijk wat reserve moet houden in het opnamevolume wil ik niet oversturen. Achteraf pas ik dan compressie toe.

Als ik compressie toepas in de preamp dan kan ik wat luider opnemen en zit ik veiliger wat oversturing betreft. Nadeel is dat ik achteraf waarschijnlijk niet veel meer kan corrigeren als de compressor slecht ingesteld stond.

Zijn analoge compressors beter dan de plugin's en zijn ze dat prijsverschil waard. Of benut ik dat prijsverschil in een betere preamp en werk ik verder zoals ik nu bezig ben.

Henk
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 13:10
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

probeer zo weinig mogelijk compressie toe te passen vor je opname..

simpelweg al omdat je dat niet ongedaan kan maken..

een orgel zou'k hoe dan ook al niet teveel compresseren.. laat dat ding gewoon lekker dynamisch zijn.

goeie analoge compressors zijn imho beter dan plugins.. maar ook enorm veel duurder..

als je ziet wat een SSL Duende kost, voor 128 kanalen compressie en dynamiek..
voor dat geld heb je amper 1 hardware SSL compressor..
die hardware klinkt its anders (imho punchier en lekkerder)

volgens mij koop je best gewoon een goeie preamp..

met de convertors en digitale dynamiek tegenwoordig is't echt geen probleem dat je wat meer reserve moet houden..
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 14:21
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mesadude Bekijk bericht

als je ziet wat een SSL Duende kost, voor 128 kanalen compressie en dynamiek..
voor dat geld heb je amper 1 hardware SSL compressor..
die hardware klinkt its anders (imho punchier en lekkerder)
Hoe werkt die Duende precies. Dat komt via firewire binnen.
Ik heb een expresscard in mijn laptop met 3 firewire aansluitingen. Dat moet dus werken? Zijn die vst 's dan minder cpu belastend en kwalitatiever dan degene die je mee krijgt met je Daw.

Henk
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 15:49
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

die zijn 0,0 belastend voor je cpu.. draaien volledig op eigen DSP's..

bestaat zowel op FW als op PCI dacht ik? en tegenwoordig ook native (waarbij ze dus wel op je cpu draaien)

je sluit dat aan, je computer herkent dat, en je gebruikt't zoals eender welke andere plugin..
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 16:24
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Gent
Berichten: 2,102
Reputatie: Mathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstraling
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mesadude Bekijk bericht
die zijn 0,0 belastend voor je cpu.. draaien volledig op eigen DSP's..

bestaat zowel op FW als op PCI dacht ik? en tegenwoordig ook native (waarbij ze dus wel op je cpu draaien)

je sluit dat aan, je computer herkent dat, en je gebruikt't zoals eender welke andere plugin..
Ter info, de DSP versies zijn niet meer verkrijgbaar. De Native Duende is binnenkort beschikbaar. De computers van tegenwoordig hebben de DSP power niet meer nodig en kunnen de plugins native aan. Klankkwalitatief zijn de plugins identiek.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 16:28
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2010
Berichten: 376
Reputatie: Mr. Nice wordt hier goed onthaald
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Waarom een preamp met ingebouwde compressor? Als je het signaal dan toch gecompressed binnen wil krijgen dan zou ik gewoon een losse compressor aanschaffen. De Golden Age comp is redelijk betaalbaar en de vooruitzichten schijnen goed te zijn:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=-6RAuPyZ-6g[/media]

Laatst gewijzigd door Mr. Nice; 11-11-2010 om 17:05
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 11-11-2010, 19:27
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Eindhoven
Berichten: 1,206
Reputatie: slagboom wordt hier goed onthaaldslagboom wordt hier goed onthaald
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Als je een zo laag mogelijke ruisdrempel hebt hoef je navenant niet te compressen. Het gros van de interfaces heeft in de praktijk een drempel van -80dB terwijl een a-klasse interface -100dB heeft en je dus 20dB meer dynamisch bereik kan realiseren (zonder al teveel ruis).
En met een deftige interface, ditto pre-amp en micro heb je al genoeg kosten.
Moet je wel even oppassen dat je niet teveel randgeluiden oppikt.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 12-11-2010, 00:39
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slagboom Bekijk bericht
En met een deftige interface, ditto pre-amp en micro heb je al genoeg kosten.
Moet je wel even oppassen dat je niet teveel randgeluiden oppikt.
Yep , die randgeluiden bij live optredens, daar geraak je moeilijk van af in grote zalen.

Bedankt allen voor de tips. Denk dat ik nog wat opzij ga zetten voor een extra preamp zonder igebouwde compressie.

Henk
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 12-11-2010, 09:09
Groupie
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Lochristi
Berichten: 3,360
Reputatie: DogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PCDJHENK Bekijk bericht
... zonder igebouwde compressie.
Ik denk ook dat dat de beste optie is. Ik ben ook niet zo'n grote liefhebber van pr-DAW-compressie (hoewel ik het soms wel gebruik).
Vriendelijke groet,
alain
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 12-11-2010, 10:01
Senior Member
 
Geregistreerd: Jul 2006
Locatie: Denderbelle
Berichten: 656
Reputatie: Rein is op goeie weg
Standaard Re: preamp met compressor of compressie in de daw

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mesadude Bekijk bericht
die zijn 0,0 belastend voor je cpu.. draaien volledig op eigen DSP's..
Is niet volledig waar.

Sinds V3 draaien de plugins deel op de Duende DSP en deels op je CPU.

Mvg
Reinout
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Groovetubes Brick Preamp, Frontier DAW Controllers Ezzviah Materiaal marktplaats 4 29-10-2011 10:49
Compressor voor of na de preamp?? Stayf Audio Interfaces en standalone recorders 25 05-07-2008 00:29
Welke preamp + compressor/limiter dashiki Beginners-forum 6 30-05-2008 16:09
2 kanaals preamp met EQ en compressor barend Microfoons en preamps 5 25-02-2008 22:36
Compressor/preamp Witek Overige audio hardware 4 14-02-2006 18:18


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.