homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Computer hardware

Mededelingen

Computer hardware De juiste computer hardware kiezen voor recording doeleinden is niet altijd eenvoudig. Hier kan je alle computer-hardware vragen en ervaringen kwijt.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 10:33
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2009
Berichten: 15
Reputatie: TimVerhaegen is op goeie weg
Standaard Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Ik wil volgende maand een nieuwe mac kopen, want mijn huidige imac is niet altijd krachtig genoeg.

Normaal gezien was ik van zin een Mac Pro Quad-core te kopen, maar dat is het lichtste model uit de serie. De mac pro's worden pas cht goed van zodra je een 8 of een 12 core neemt. Maar een 8 core begint aan 3500 euro, zoveel wil ik er niet voor geven (dan heb je zelfs nog geen scherm).

Nu vroeg ik mij af of ik niet in plaats van de lichtste mac pro, beter opteer voor de zwaarste iMac. Die kost 2000 euro, en een scherm hoef je niet meer te kopen.

specificaties van beide toestellen zijn de volgende:

Mac Pro Quad-Core:
En 2,8-GHz quad-core Intel Xeon "Nehalem"-processor
3 GB (drie x 1 GB) geheugen
Harde schijf van 1 TB
Dubbellaags SuperDrive met 18-voudige snelheid
ATI Radeon HD 5770 met 1 GB GDDR5-geheugen
=== 2.449,00 daar nog een 27 inch scherm bij is 3500 euro.


iMac Quad Core:
27-inch: 2.8GHz Intel Core i5
Resolutie van 2560 x 1440
4 GB (twee maal 2 GB)-geheugen
Harde schijf van 1 TB
8x dubbellaags SuperDrive
ATI Radeon HD 5750 met 1 GB
===== 2.029,00

iMac heeft dus eigenlijk 1 GB meer geheugen ook...
Kan iemand mij hierin raad geven?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 10:45
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 3,253
Reputatie: gertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerdgertvanhoof wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TimVerhaegen Bekijk bericht
Ik wil volgende maand een nieuwe mac kopen, want mijn huidige imac is niet altijd krachtig genoeg.
Hoe oud is je huidige computer en in welke omstandigheden merk je dat hij niet krachtig genoeg is?

Groetjes,
Gert
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 11:21
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2004
Locatie: Belgi
Berichten: 11,985
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Los van de terechte opmerking van Gert:

Ik zou de mac Pro nemen voor de uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Maar dat is wel meteen een serieus budget, dat snap ik ook wel.
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 13:17
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

de mac pro biedt nkel een meerwaarde als je voor een 8-core gaat en je hebt PCI-sloten nodig..
de 8-core biedt ook 8 ram-sloten ipv 4 bij de quadcore..

qua power is de zwaarste (nog eentje zwaarder dan hierboven, namelijk de quad i7)
minstens even sterk..

maar zeg misschien eerst even welke imac je nu hebt en wanneer hij overbelast..
vaak (zonder te zeggen dat dat bij jou zo is) komt't door misbruik van plugins en versmossen van resources door het niet begrijpen van Aux-sends en bussen..
of het niet optimaliseren van settings..
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 17:55
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2009
Berichten: 15
Reputatie: TimVerhaegen is op goeie weg
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Op dit ogenblik heb ik een iMac Duo-core met 3,06 GHz en 4Gb geheugen.
Het is niet zo dat hij vastloopt, maar af en toe krijg ik in logic CPU overload melding...

Zoals ik verwacht had, is de Mac Pro enkel echt een meerwaarde van zodra je voor de 8-core gaat...

Waarschijnlijk zal mijn keuze dan ook naar de iMac Quadcore gaan (met misschien wat extra aanpassingen).
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 18:10
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Locatie: Stokkem/Leuven(kot)
Berichten: 391
Reputatie: Foesters is op goeie weg
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Ja heb ik soms ook wel eens last van als ik overmatig plugins gebruik.

Vaak loste ik dit op door de track met plugins op te nemen, en dan gewoon dat kanaal muten en het opgenomen kanaal af te spelen. Zodat als ik iets wil veranderen, moet ik enkel maar de aanpassing maken en het terug opnemen.

Maar ik denk wel dat ik een lat van 2 gig ram ga bijkopen(heb nu 4gig)
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 18:13
Senior Member
 
Geregistreerd: Jul 2006
Locatie: Denderbelle
Berichten: 656
Reputatie: Rein is op goeie weg
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TimVerhaegen Bekijk bericht
Op dit ogenblik heb ik een iMac Duo-core met 3,06 GHz en 4Gb geheugen.
Het is niet zo dat hij vastloopt, maar af en toe krijg ik in logic CPU overload melding...

Zoals ik verwacht had, is de Mac Pro enkel echt een meerwaarde van zodra je voor de 8-core gaat...

Waarschijnlijk zal mijn keuze dan ook naar de iMac Quadcore gaan (met misschien wat extra aanpassingen).
Lijkt me toch nog goed te doen met die specs.
Ik draai Cubase5 op een PC met ongeveer dezelfde specs.
Ik kan hier zonder problemen een hoop VSTi's en plugin's op draaien.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 18:26
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TimVerhaegen Bekijk bericht
Op dit ogenblik heb ik een iMac Duo-core met 3,06 GHz en 4Gb geheugen.
Het is niet zo dat hij vastloopt, maar af en toe krijg ik in logic CPU overload melding...

Zoals ik verwacht had, is de Mac Pro enkel echt een meerwaarde van zodra je voor de 8-core gaat...

Waarschijnlijk zal mijn keuze dan ook naar de iMac Quadcore gaan (met misschien wat extra aanpassingen).
ik neem aan dat je een Core2duo bedoelt..

Logic heeft het af en toe lastig met de verdeling naar de verschillende cores.. vandaar die meldingen.. het lijkt me sterk dat je die iMac zo snel op de knien zou krijgen..

tijdens het mixen kan je hoe dan ook de CPU-load al een heel pak minderen door je buffer hoger te zetten.. en wat "economisch" om te springen met plugins.. (bv geen 6x dezelfde reverb, maar 1 reverb aansturen via een aux-send) etc..
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 17-08-2010, 23:27
Active Member
 
Geregistreerd: Sep 2009
Locatie: Affligem
Berichten: 241
Reputatie: lebegge is op goeie weg
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Moet zegge ik heb een macpro van Van 1 jaar oud met 2.8 processor 4 gb ram en krijg die melding ook soms wel. Als ik de modelmixen die bij logic geleverd worden wil afspelen krijg ik die melding zelf altijd. Ligt dat gewoon aan de buffersize ?

Jouw computer ziet er mij meer als krachtig genoeg uit, vraag je af of je zoveel extra zou winnen met een nieuwe imac ?
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 18-08-2010, 06:51
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: 't Gelders Eiland
Berichten: 1,815
Reputatie: Depressoptimist heeft een uitstekende reputatieDepressoptimist heeft een uitstekende reputatieDepressoptimist heeft een uitstekende reputatieDepressoptimist heeft een uitstekende reputatieDepressoptimist heeft een uitstekende reputatieDepressoptimist heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Nieuwe Mac Pro Quad-Core vs. iMac Quad-Core

Volgens mij moet je met die iMac gewoon nog prima uit de voeten kunnen hoor. Ik draai een mac mini en daar zit een, in vergelijking met jouw imac, minderwaardige CPU in (p8700 t.o.v. een E8435 schat ik in). En ik heb met die van mij heb ik nooit problemen. Ja Logic heeft soms iets geks, maar dat is maar heel af en toe...
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Acer Aspire M7720 of Imac 27" quad core? Anymodrummer Computer hardware 17 23-02-2010 16:34
Mac Pro 2.8 8-Core (model januari 2008) + Apple LED Cinema Display 24" monitor simonderycke Materiaal marktplaats 0 27-10-2009 17:18
[te koop] pc, maximus extreme quad core 4gb Ram klankeffect Materiaal marktplaats 4 18-06-2009 16:12
One 2.8GHZ Quad-Core Intel Xeon of meer? Steven Jast Beginners-forum 5 24-04-2009 18:38


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.