homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 19-09-2006, 13:31
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Hallo,

Ik heb iedere keer het probleem als ik begin met een nieuwe song in cubase en ik verander het tempo van 120 in b.v. 115 dat de drum-editor niet gelijk loopt met de metronoom. Ook zo lastig , vaak krijg ik geen signaal met de metronoom dus hoor hem niet. Als ik dan een andere output instel, hoor ik hem wel maar hoor dan de drums weer niet.
Weer uren zitten klooien en niks opgeschoten zooo demotiverend.

Greetzz Seagull
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 19-09-2006, 21:49
Junior Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Berichten: 16
Reputatie: Sarco is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

probeer eens het tempo fixed te zetten ipv op track (door te klikken op tempo)..
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 19-09-2006, 22:04
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Hoi,

bedankt dat je de moeite neemt om me verder te helpen maar eh . . .uiteraard heb ik dat al gedaan. Thanx anyway!

Seagull
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 19-09-2006, 22:19
Active Member
 
Geregistreerd: Jun 2006
Berichten: 141
Reputatie: Prez is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Die drumeditor is dat groove agent van cubase zelf ?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 20-09-2006, 08:33
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

oi,

de gewone drumeditor dus de general dm (drummap).

Greetzzz

SEAGULL
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 20-09-2006, 09:53
Active Member
 
Geregistreerd: Jun 2006
Berichten: 141
Reputatie: Prez is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Ik heb het zelf ook eens geprobeerd en het is ook zo. Telkens als je het tempo verandert en je drukt op 'play' hapert het precies alsof de eerste maat op het verkeerde moment invalt of zo ?
Maar vanaf dat ik stop en opnieuw op play druk is het OK.

welke versie heb jij ?
de mijne is Cubase SE 1.06 (2003)

grtz

Emanuel
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 21-09-2006, 10:19
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Ik heb cubase SX 3

Greetzzzz
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 22-09-2006, 11:16
Active Member
 
Geregistreerd: Jun 2006
Berichten: 141
Reputatie: Prez is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Ah, oei !

Das al wa beter materiaal !
Dan kan ik er niet van meespreken. Al opgelost ondertussen ?


Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 22-09-2006, 18:18
Member
 
Geregistreerd: Aug 2006
Locatie: Hoeselt, Limburg
Berichten: 82
Reputatie: x-savia is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

hey,

waarom gebruik je eigelijk geen goeie plugin?

Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 23-09-2006, 19:47
Member
 
Geregistreerd: May 2006
Berichten: 84
Reputatie: seagull is op goeie weg
Standaard Re: tempo drumeditor en metronoom niet gelijk

Hai,

Zoals wat dan. Een drummap pug-inn? Heb je suggesties?

Greetzz again Seagull
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
tempo en gevoel Ver1 Opnametechnieken 8 05-01-2007 13:13
clicktrack / metronoom opnemen als audiotrack? seagull Beginners-forum 4 07-10-2006 09:50
tempo van een loopje veranderen seagull Beginners-forum 2 12-08-2006 22:17
lijningang niet herkend varili Beginners-forum 2 02-08-2006 20:09
wel of niet yamaha JimmyD Overige audio hardware 11 16-05-2006 16:35


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.