homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 11:43
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard probleem met logic pro 8

hey,

Ik krijg regelmatig de error : "Disk is too slow or system overload (-10010)"
Ik heb ondertussen al geprobeerd om met de buffer size te spelen maar dit helpt niet echt...
ik heb nu een (redelijk) nieuwe mac pro 8-core 2x2.26Ghz intel xeon en 6 GB geheugen (10.5.8) dus ik denk wel dat dat zwaar genoeg moet zijn om logic aan te kunnen.........
en ik werk ook voor 85% met plugins van mijn UAD-2 kaart dus daar zal het ook niet aan liggen denk ik...

zijn er nog andere dingen die ik zou kunnen proberen ???

thanks !!!
jan
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 12:39
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Gentbrugge
Berichten: 894
Reputatie: huug92 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Sys Overload zou me verwonderen met zo'n machien.
Heb je nog genoeg ruimte op je hard disk ? Al eens gedefragmenteerd ?
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 13:44
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard Re: probleem met logic pro 8

ik heb nog zo een 785GB over op mijn hard disk dus ik denk niet dat dat te weinig is.... ?

hoe moet dat juist bij een mac dat defragmenteren ?

gr,
jan
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 15:03
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Gentbrugge
Berichten: 894
Reputatie: huug92 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Nee, plaats is er genoeg. Defragmenteren moet je doen met een programma (ikzelf gebruik DiskWarrior) dat werkt vanop een dvd. Aangezien je systeen niet in gebruik mag zijn moet dan ook opstarten vanaf de dvd, die een klein basis systeem aan boord heeft.
Krijg je de melding niet omdat je hard disk in 'sleep mode' gegaan is ?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 15:48
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Gent
Berichten: 2,102
Reputatie: Mathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstraling
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Defragmenteren is normaal niet nodig, OSX doet dat zelf.

Mij lijkt er een issue met de UAD kaart, onjuiste instellingen of foute driver die niet matched met OS versie ofzo.

Gebruik een voldoende hoge CoreAudio latency (steeds aan te raden bij gebruik van DSP kaarten).

Zet eventueel de process buffer range ook hoger (eveneens bij CoreAudio preferences te vinden in Logic).
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 15:48
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Gent
Berichten: 279
Reputatie: Joram wordt hier goed onthaald
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Probeer anders ook even naar je schijfhulpprogramma te gaan en controleer je harde schijf en repareer indien nodig.

groeten,

Joram
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 15:59
Senior Member
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Gentbrugge
Berichten: 894
Reputatie: huug92 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mathew Lane Bekijk bericht
Defragmenteren is normaal niet nodig, OSX doet dat zelf.
Als ik, zowat halfjaarlijks, de Diskwarrior eens loslaat op mijn hard disk zijn er toch wel tienduizenden fragmenten... En achteraf draait alles toch wel vlotter.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 17:19
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mathew Lane Bekijk bericht
Defragmenteren is normaal niet nodig, OSX doet dat zelf.

Mij lijkt er een issue met de UAD kaart, onjuiste instellingen of foute driver die niet matched met OS versie ofzo.

Gebruik een voldoende hoge CoreAudio latency (steeds aan te raden bij gebruik van DSP kaarten).

Zet eventueel de process buffer range ook hoger (eveneens bij CoreAudio preferences te vinden in Logic).
even om zeker te zijn,

- die "CoreAudio latency" is dat de I/O buffer size ?
- die "process buffer range" hierbij kan je toch enkel kiezen tussen : Small, Medium en Large hé?
- ivm die UAD kaart heb ik de 5.5.0 dus ik denk wel dat dat de juiste is ?
met welke instelling van de UAD kan ik eventueel nog wat proberen ?

gr,
jan
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 17:22
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Gent
Berichten: 2,102
Reputatie: Mathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstraling
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fuzzprobe Bekijk bericht
even om zeker te zijn,

- die "CoreAudio latency" is dat de I/O buffer size ?
- die "process buffer range" hierbij kan je toch enkel kiezen tussen : Small, Medium en Large hé?
- ivm die UAD kaart heb ik de 5.5.0 dus ik denk wel dat dat de juiste is ?
met welke instelling van de UAD kan ik eventueel nog wat proberen ?

gr,
jan
Yup @ eerste 2.

Ivm de UAD-2: contacteer UAD support (je dealer of distributeur of UAD direct)
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 28-12-2009, 17:27
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 460
Reputatie: fuzzprobe is op goeie weg
Standaard Re: probleem met logic pro 8

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mathew Lane Bekijk bericht
Yup @ eerste 2.

Ivm de UAD-2: contacteer UAD support (je dealer of distributeur of UAD direct)
ok, dan zal ik daar alvast eens mee proberen en eventueel ook eens horen bij UAD.

thanks !!!!!!!!!..

gr,
jan
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Logic + Externe synth probleem ... Nastorius MIDI 2 10-09-2009 11:55
logic pro 8 probleem max.pluijmaekers Opname (DAW) software / sequencers 6 14-10-2008 05:21
logic express vst probleem claxon Beginners-forum 4 05-01-2007 16:10
Probleem met GM instruments toevoegen aan mix in Logic audio Benzo Effect plugins en virtuele instrumenten 2 14-01-2005 00:12
Probleem met remote functions in Logic drumfuse Overige audio software, drivers en digitale technieken 1 26-09-2004 14:15


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.