homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Studio inrichting & technieken > Opnametechnieken

Mededelingen

Opnametechnieken Allerlei discussies over opnametechnieken: microfoonpositionering, gebruik maken van akoestiek, technische aspecten zoals compressie tijdens het opnemen etc.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 18-12-2009, 13:24
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2009
Berichten: 490
Reputatie: boeklanoei is op goeie weg
Standaard Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Ik heb audio opnames gemaakt. Hiervoor heb ik een mic en een preamp gebruikt. De audio opnames zijn verder helemaal unprocessed dus droog. Kan wanneer ik mijn audio sporen uitwissel met een andere studio, de audio opnames nog helemaal door andere preamps en channelstrip worden gehaald (outboard)?

Preamps en channelstrips die bijv. een beter karakter/kleur of gewoon veel hoogwaardigere aangenamere sound hebben? Kan ik de opnames daar nog eens extra doorheen sturen? Dit kan ook met andere oudboard gear (compressie,eq) dus dat zou toch ook moeten gelden voor channelstrips/preamps?

Ik begrijp dat het beter is als de vocalen dan vanaf de bron opgenomen zouden zijn met de channelstrip/preamps in kwestie van de andere studio dan bijv. Maar kan dit en kunnen mijn audio opnames dan ongeveer komen te klinken alsof ze met de channelstrip/preamp van mijn uitwisselings studio partner zijn opgenomen?

Vanuitgaande dat bovenstaande met een positieve ja beantwoord kan worden.
Wanneer ik deze manier van (samen)werken zou preferen is het dus belangrijker dat mijn preamp gewoon netjes goed is. Maar dat zou mijn keuze condensator mic nog belangrijker zijn (die moet dan gewoon vanaf de bron in orde zijn.

Immers kun je audio opnames niet opnieuw door outboard mic's heen halen met zeg maar met terugwerkende kracht

Misschien is dit allesi ietwat krampachtig geschreven maar hoop dat er tussen de lijnen door gelezen kan worden en dat mijn vraag ietat duidelijk is.

Laatst gewijzigd door boeklanoei; 18-12-2009 om 13:27
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 18-12-2009, 13:33
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 3,149
Reputatie: Carels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Je kan je opgenomen audio nog is door een andere preamps laten lopen,
maar de eerste opname is natuurlijk al gebeurd en je vertrekt altijd van
dat resultaat. Dus als deze kwalitatief niet super is, zal de nieuwe niet
veel beter worden. Wat betreft kleuring kan het perfect gebruikt worden.

De techniek die jij aanhaalt wordt wel regelmatig met gitaren gebruikt
(reamping). Die worden dan telkens door andere versterkers gestuurd
tot de sound juist zit. Het gitaarsignaal wordt dan door middel van een
DI afgetapt en dat signaal wordt dan via een reamptool door een nieuwe
versterker gestuurd.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 18-12-2009, 14:11
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2009
Berichten: 490
Reputatie: boeklanoei is op goeie weg
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

N.a.v. mijn verhaal en mijn werkwijze zou je dus kunnen stellen dat mijn mic veel belangrijker is dan mijn preamp eigenlijk (preamp is prima in orde).
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 19-12-2009, 05:07
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2009
Berichten: 490
Reputatie: boeklanoei is op goeie weg
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Klopt toch is het niet?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 19-12-2009, 08:41
Groupie
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Lochristi
Berichten: 3,360
Reputatie: DogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Wat Carels zegt.
En ik zou zelfs durven stellen dat de belangrijkste nog steeds degene is die achter je mic staat...
alain
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 19-12-2009, 10:00
Senior Member
 
Geregistreerd: Jul 2006
Locatie: Denderbelle
Berichten: 656
Reputatie: Rein is op goeie weg
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DogPants Bekijk bericht
Wat Carels zegt.
En ik zou zelfs durven stellen dat de belangrijkste nog steeds degene is die achter je mic staat...
alain
Ook volledig mee eens.
Als de performance nul is mag je nog het beste materiaal ter beschikking hebben, goed zal het nooit worden.

Gr
Reinout
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 16-01-2010, 14:55
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2009
Berichten: 490
Reputatie: boeklanoei is op goeie weg
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Is het wanneer je wilt; '' re-ampen'' (vocalen). ook mogelijk om meerdere sporen tegelijk te re-ampen?

Kunnen bijv. group tracks in een 3 part backing V. stack (3 groups) per group ook mooi ge-reampt worden?

Of dient dit echt per track te gebeuren?

Bij compressie,eq enz outboard hoeft dit immers ook niet; kun je ook gewoon per groep doen, ipv. elke vocal track apart te moeten compressen.

heb het over bijv. backing vocals opgenomen met een clean solid state keten per group nog eens door een focusrite red heenhalen zeg maar.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 16-01-2010, 15:18
Groupie
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Lochristi
Berichten: 3,360
Reputatie: DogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boeklanoei Bekijk bericht
Bij compressie,eq enz outboard hoeft dit immers ook niet; kun je ook gewoon per groep doen, ipv. elke vocal track apart te moeten compressen.
Een gecompresste groep is (helemaal) niet hetzelfde als de som van de individueel gecompresste tracks. Een groep backings in zijn/haar geheel compressen zal niet hetzelfde resultaat geven als wanneer je alle individuele tracks compresst en sumt in een groep.

Vriendelijke groet,
alain
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 16-01-2010, 15:19
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

en zoiets noemt men ook niet reampen, maar gewoon outboard processing..

reampen is een term uit het gitaarwereldje, waar je een opgenomen track wr (re) door een versterker (amp) gaat sturen..
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 16-01-2010, 15:21
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2009
Locatie: niet meer op dit forum
Berichten: 4,158
Reputatie: Bosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatieBosjanet heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Preamp/channelstrip bij uitwisseling

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boeklanoei Bekijk bericht
Is het wanneer je wilt; '' re-ampen'' (vocalen). ook mogelijk om meerdere sporen tegelijk te re-ampen?

Kunnen bijv. group tracks in een 3 part backing V. stack (3 groups) per group ook mooi ge-reampt worden?

Of dient dit echt per track te gebeuren?

Bij compressie,eq enz outboard hoeft dit immers ook niet; kun je ook gewoon per groep doen, ipv. elke vocal track apart te moeten compressen.

heb het over bijv. backing vocals opgenomen met een clean solid state keten per group nog eens door een focusrite red heenhalen zeg maar.
Als ze genoeg kanalen ter beschikking hebben op de preamp, in- en uitgangen, gaat dat.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[te koop] Joemeek VS1Q channelstrip DogPants Materiaal marktplaats 3 15-09-2009 22:04
UAD Neve 88RS Channelstrip Rein Effect plugins en virtuele instrumenten 6 12-10-2008 09:55
preamp xcess Microfoons en preamps 1 04-01-2008 04:00
channelstrip Question Overige audio hardware 12 25-10-2006 13:14
Mic preamp Treble Overige audio hardware 4 28-02-2004 13:47


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.