homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 10-12-2009, 13:04
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2008
Berichten: 24
Reputatie: lionelschreiber is op goeie weg
Standaard LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

Ik gebruik zelf logic en weet dat TDM een beetje wordt ondersteunt. Vroeg me alleen af of het mogelijk is om logic te gebruiken met professionele pro tools HD interfaces en controllers (ICON).

Ik heb van iemand gehoord dat de digidesign driver alleen werkt binnen cubase met n interface (dus alleen 8 in's).

Heeft iemand hier meer ervaring mee?

Lionel
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 10-12-2009, 13:10
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

de grote vraag is: waarom?
als je logic hebt kan je zoveel betere interfaces gebruiken die je maar de helft kosten..

en als je dan toch die digidesign-interfaces gebruikt, gebruik er dan protools bij, wat imho nog steeds een veel handiger programma is..

via de coreaudio drivers zou dat moeten werken, maar die coredrivers zijn nu ook net niet het sterkste punt bij digidesign..
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 10-12-2009, 20:09
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2008
Berichten: 24
Reputatie: lionelschreiber is op goeie weg
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

t'is voor een studio die dit allemaal al heeft, wilde weten of het ook compatibel is met logic zodat mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen gebruiken
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 11-12-2009, 10:05
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

zou moeten werken volgens mij..
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 11-12-2009, 11:21
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Gent
Berichten: 2,102
Reputatie: Mathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstraling
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mesadude Bekijk bericht
zou moeten werken volgens mij..
ICON werkt enkel met ProTools, niet met Logic of iets anders.

Logic op zich draait wel op een ProTools HD systeem en kan de I/O volledig gebruiken in TDM/DAE mode. In CoreAudio mode is het beperkt tot 18 I/O geloof ik, en is de DSP ook niet beschikbaar in Logic.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 11-12-2009, 12:25
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

ICON had'k overgekeken.. ik doelde enkel op logic op de PT HD interfaces..

in TDM mode en zonder DSP's.. lol.. compleet niet bruikbaar in praktijk dus

Laatst gewijzigd door Mesadude; 11-12-2009 om 12:27
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 12-12-2009, 10:34
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2008
Berichten: 24
Reputatie: lionelschreiber is op goeie weg
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

thanks Mathew.

Weet iemand of er andere digidesign controllers zijn die wel met logic kunnen werken?

Lio
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 12-12-2009, 11:22
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Gent
Berichten: 2,102
Reputatie: Mathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstraling
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lionelschreiber Bekijk bericht
thanks Mathew.

Weet iemand of er andere digidesign controllers zijn die wel met logic kunnen werken?

Lio
Van Digidesign geen enkele.

Van andere merken zijn de meeste controllers voor verschillende DAW software, al moet je ze telkens heropstarten voor gebruik in een ander DAW.

Sommigen zoals de in SSL mengtafel ingebouwde controllers kunnen wl tegelijk op hetzelfde moment verschillende DAWs besturen.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 12-12-2009, 11:27
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mathew Lane Bekijk bericht
..., al moet je ze telkens heropstarten voor gebruik in een ander DAW.
Bij Behringer controllers is dat absoluut niet meer nodig

Peter
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 12-12-2009, 12:21
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Gent
Berichten: 2,102
Reputatie: Mathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstralingMathew Lane heeft een prima uitstraling
Standaard Re: LOGIC op Pro tools HD systeem met ICON controller

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PM-Studio-Project Bekijk bericht
Bij Behringer controllers is dat absoluut niet meer nodig

Peter
Zie laatste zin van mijn vorige post Die sloot zeker niet uit dat er nog controllers zijn waarbij heropstarten niet nodig is, al blijkt dat nog steeds eerder uitzondering dan regel.

Langs de andere kant, iemand die gewend is van op een ICON te werken zal niet tevreden zijn met een Behringer vrees ik, maar dat is een andere kwestie
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Pro Tools Systeem uitbouwen Carels Computer hardware 7 24-06-2009 13:44
Controller voor Logic & Ableton flexalize Computer hardware 11 19-06-2009 06:11
Controller in Logic bekok Opname (DAW) software / sequencers 1 27-02-2008 02:42
Van Pro Tools LE naar Logic Pro 8. RealrecReal Opname (DAW) software / sequencers 5 21-02-2008 19:09
Controller assignments Logic Express Rafta Overige audio software, drivers en digitale technieken 0 07-10-2006 19:45


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.