homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Overige audio hardware

Mededelingen

Overige audio hardware Discussies over audio apparatuur en instrumenten in de homestudio, voor zover ze niet passen in de andere hardware subfora.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 05-06-2006, 20:35
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 9
Reputatie: vendeloare is op goeie weg
Standaard computer configuratie cubase SX Alesis HD24

Beste,

welke is de minimum computerconfiguratie om cubase SX vlot te laten draaien? (processor snelheid, Ram, etc...) Ik neem 24 sporen op via alesis HD24 en wil die dan openen in Cubase om te bewerken? Liefst op Laptop... Digitale beginner! Dank u
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 06-06-2006, 00:11
bro bro is offline
Member
 
Geregistreerd: Aug 2004
Berichten: 53
Reputatie: bro is op goeie weg
Standaard Re: computer configuratie cubase SX Alesis HD24

Mijn vraag is hoe je je sporen vanaf de harddisc recorder wilt opnemen ?

Alles tegelijkertijd via adat of ga je ze per paar inladen ?

Ik zelf heb een geluidskaart met 8 ingangen en die kan ik probleemloos alle 8 tergelijkertijd opnemen. Ik heb een pentium 2.6 gig en 1012 mb werk geheugen.

Voor 8 sporen tegelijkertijd blijkt het genoeg te zijn.

Hopelijk krijg je meer antwoorden.

Groeten BRO.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 06-06-2006, 09:12
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2005
Locatie: Boechout
Berichten: 1,331
Reputatie: boppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstraling
Standaard Re: computer configuratie cubase SX Alesis HD24

FYI: De hd24 heeft ok een ethernet aansluiting, je kan tracks vie ftp downloaden en uploaden, dan heb je ze ineens digitaal als wav.
Is wel maar 10mb/s.
Andere optie is de Alesis fireport, hiermee kan de je HD aansluiten op je firewirepoort, en zo ctracks down- of uploaden
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 06-06-2006, 09:51
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 9
Reputatie: vendeloare is op goeie weg
Standaard Re: computer configuratie cubase SX Alesis HD24

Ik download alles via ftp. (snelheid is hier niet van belang.)Open de AIFF bestanden in Cubase en zou dan willen mixen op 24 sporen met plugins, etc... minimumconfiguratie om alles vlot te laten draaien?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 06-06-2006, 10:03
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Locatie: Gent
Berichten: 1,153
Reputatie: Mother Misty wordt hier goed onthaald
Standaard Re: computer configuratie cubase SX Alesis HD24

Ik denk dat dit grotendeels zal afhangen welke plug-ins je net gebruikt.
(gaat het hier om een simpele peak EQ of bv. een convultion reverb?)
Als je wil mixen op 24 sporen met plug-ins in realtime dan zul je toch wel een heel snel systeem nodig hebben.





Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Verschil alesis m1 active MK2 en alesis m1 active 520? Phokus Overige audio hardware 3 06-12-2006 09:44
is deze pc configuratie degelijk? BRS Overige audio hardware 12 04-09-2006 11:55
Alesis HD24 troubles boppertje Overige audio hardware 3 10-04-2006 22:55
Wie helpt mij met de Alesis HD24 en firewire?!? Hans123 Overige audio hardware 2 18-02-2006 15:27
Alesis HD24 importeren naar pc RobHofstede Beginners-forum 0 17-02-2006 23:01


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.