homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Studio inrichting & technieken > Opnametechnieken

Mededelingen

Opnametechnieken Allerlei discussies over opnametechnieken: microfoonpositionering, gebruik maken van akoestiek, technische aspecten zoals compressie tijdens het opnemen etc.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 29-05-2009, 23:45
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Leuven
Berichten: 345
Reputatie: jeroen.grommen wordt hier goed onthaaldjeroen.grommen wordt hier goed onthaald
Standaard Re-ampen

Hey,

ik vroeg me af, stel nu dat je na het opnameproces moet vaststellen dat alles wel strak ingespeeld is, maar één bepaalde gitaar track niet echt meekan met de rest qua opnamekwaliteit en dat Eq niet bepaald raad brengt, in hoeverre kan je verbetering verwachten door deze track te re-ampen?

En waar moet je mee rekening houden? De track in kwestie is al zwaar in gain beladen geweest en komt vanuit een marchall 800, en heeft te lijden gehad van de typische 4x12 cabinet faseproblemen bij opname (wat ik toen nog niet wist dat dit zo was) . Kan een cleane amp en betere mic-positie verder nog iets aan de zaak verbeteren? Kan dit proces meer definitie brengen aan de door fase aangetaste klank?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 30-05-2009, 09:59
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2004
Locatie: België
Berichten: 11,985
Reputatie: Alexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomstAlexxx heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Re-ampen

Meestal doe je dit met een DI signaal van de gitaar. Niet met een track die je vie micro hebt opgenomen. Ik vrees dat het niet echt meer zal gaan, maar je kan het altijd proberen, nee? Of opnieuw de track inspelen?
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 30-05-2009, 12:58
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Re-ampen

ik vrees er ook voor in dit geval..
reampen gebeurt idd met cleane signalen..
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.