homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 27-03-2009, 13:21
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 4
Reputatie: hotfingers is op goeie weg
Standaard live spelen met laptop en protools LE software

Hallo,

Ik wil live gaan spelen met mijn laptop(macbookpro) en wil tevens ook mijn plugins(rtas en Vst) kunnen gebruiken.Ik heb reeds Protools LE 7.4 op mijn laptop staan ,maar moet hardware aansluiten om het progrmma te draaien
Mijn keyboard heeft geen USB maar alleen midi .
Welke interface kan ik best aanschaffen?
Een mbox mini.(heeft geen midi) en dan een speciale kabel van usb naar midi.
Of mbox pro of iets dergelijks?
Wie kan me helpen

Pieter van Bogaert
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 27-03-2009, 13:59
Senior Member
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Antwerpen (Ekeren)
Berichten: 608
Reputatie: studio_adega wordt hier goed onthaald
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Als je maar 1 keyboard wil gebruiken kan je ook gewoon een kleine MIDI interface kopen.
Met MIDI IN/OUT en Kan je gewoon aansluiten via USB.
Zo eentje als deze : M-AUDIO - Uno - 1-In/1-Out USB Bus-Powered MIDI Interface
Maar als je natuurlijk meer instrumenten wilt aansluiten moet je wel een groter broertje kopen.

Groeten, Cedric
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 28-03-2009, 12:51
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 4
Reputatie: hotfingers is op goeie weg
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

OK ,maar wat als ik bv de rtas plugin velvet van digidesign wil aansturen,dan moet ik toch hardware aansluiten om protools te kunnen draaien.
Dus ik heb toch meer nodig dan alleen maar usb naar midi kabel?

pieter
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 28-03-2009, 13:40
Senior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Brasschaat
Berichten: 406
Reputatie: AzimuthZero is op goeie weg
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Voor live zaken bestaat er natuurlijk ook zoiets als "Venue", maar dat is onbetaalbaar voor een gewone sterveling... (trouwens ook volledig naast de kwestie )

Je zal -uiteraard- inderdaad hardware moeten meezeulen (interface, iLok, etc...). Ik gebruik ook PT in mijn studio, maar huiver bij de gedachte om dit live te gebruiken (veel teveel poespas om de boel mee te zeulen).
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 28-03-2009, 13:53
Senior Member
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Antwerpen (Ekeren)
Berichten: 608
Reputatie: studio_adega wordt hier goed onthaald
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Misschien kan je Ableton Live gebruiken?
Die is gemakkelijker te gebruiken (misschien mijn mening).
Ik weet niet of je alle plug-ins kunt gebruiken.

Misschien een pluspunt is dat je Ableton Live Lite krijgt bij vele interfaces.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 28-03-2009, 14:31
Senior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Brasschaat
Berichten: 406
Reputatie: AzimuthZero is op goeie weg
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Ik zou ook toch eerder in die richting denken... Gebruik kwalitatieve tracks in audio vanuit PT, zodat je die niet moet aansturen met crapy plugins vanuit Ableton. Ableton is speciaal gemaakt om 'live' gebruikt te kunnen worden en op een podium veel gebruiksvriendelijker dan PT Combineer 'the best of both worlds' en je staat al een pak verder.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 28-03-2009, 14:56
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 3,149
Reputatie: Carels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatieCarels heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Hey,

Ik gebruik Ableton Live ook voor onze live-shows.
Gewoon alles op voorhand afmixen, de aparte tracks
renderen en inladen in ableton. Daar eventuele kleine
mix aanpassingen doen, een compressor op de master
porren en gaan. Dit kan natuurlijk naar believen aangevuld
worden met soft synths die je dan aanstuurt met
een midi-controller. Heel handig om mee te werken
en de midi en latency opties zijn vree goed dus perfect
af te stellen op elkaar.

Cheers
-- Pieter --
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 29-03-2009, 02:42
Senior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Brasschaat
Berichten: 406
Reputatie: AzimuthZero is op goeie weg
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Carels Bekijk bericht
Hey,

Ik gebruik Ableton Live ook voor onze live-shows.
Gewoon alles op voorhand afmixen, de aparte tracks
renderen en inladen in ableton. Daar eventuele kleine
mix aanpassingen doen, een compressor op de master
porren en gaan. Dit kan natuurlijk naar believen aangevuld
worden met soft synths die je dan aanstuurt met
een midi-controller. Heel handig om mee te werken
en de midi en latency opties zijn vree goed dus perfect
af te stellen op elkaar.

Cheers
-- Pieter --
Voilà!! Doen dus!!
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 29-03-2009, 11:37
Limited
 
Geregistreerd: Dec 2008
Locatie: Gent, BE
Berichten: 3,905
Reputatie: Mesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstralingMesadude heeft een prima uitstraling
Standaard Re: live spelen met laptop en protools LE software

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AzimuthZero Bekijk bericht
Voor live zaken bestaat er natuurlijk ook zoiets als "Venue", maar dat is onbetaalbaar voor een gewone sterveling... (trouwens ook volledig naast de kwestie )

idd compleet naast de kwestie.. ooit al een venue van dichtbijgezien?
da's gewoon een PA-mengtafel.. en hélemaal niet bedoeld om samples te spelen, want dan moet je'r nog steeds een PT-laptop aanhangen..
wel een leuke tafel die zelfs (ondanks dat ze digitaal is) rock&roll stijl te gebruiken valt (waarmee ik bedoel.. inpluggen, inregelen, gaan.. geen programeerwerk noodzakelijk..)
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
spelen met hoofdtelefoon Joerve Beginners-forum 1 06-02-2009 15:07
drums spelen op je pc keyboard?? donny fresh MIDI 6 20-12-2008 16:46
laptop voor mobiel gebruik met protools mister_anger Beginners-forum 3 17-12-2008 02:57
Live spelen rockx Overige audio hardware 11 28-10-2008 23:02
protools binnenhalen in live (7) . birdynumnum Opname (DAW) software / sequencers 3 17-05-2008 14:16


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.