homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Hardware > Computer hardware

Mededelingen

Computer hardware De juiste computer hardware kiezen voor recording doeleinden is niet altijd eenvoudig. Hier kan je alle computer-hardware vragen en ervaringen kwijt.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 16:05
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2007
Locatie: dendermonde
Berichten: 455
Reputatie: bearded monkey wordt hier goed onthaald
Standaard brom veroorzaakt door flat screen monitor?

heren,

zoals jullie weten heb ik onlangs een paar mooie aankopen gedaan (UA TF 710 preamp en modded Oktava mk319).

het plezier van dit supergerief wordt echter verpest door een gigantische brom/ruis.

de directe oorzaak hiervan heb ik, denk ik, gevonden: storing van m'n 20" samsung flat screen monitor... (indien het type ertoe doet, let me know dan noteer ik het even). als ik de stroomkabel van de monitor uittrek, verdwijnt de brom... helaas is het moeilijk opnemen zonder zicht op je DAW (believe me: ik was zo wanhopig dat ik het geprobeerd hebt :-)

de elektriciteit werd recent geplaatst op m'n zolder (niet door mij, want ik ken er niks van), maar werd doorgetrokken van de verdieping eronder (dus geen apart circuit)...

zowel scherm als preamp gaan in een apart stopcontact rechtreeks in de muur (maar allicht zelfde circuit dus)...

de kabels van monitor en preamp liggen wel dicht bij elkaar / tegen elkaar: kan dit ook mede de oorzaak zijn ?

alvast bedankt,

een behoorlijk hopeloze bm.
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 17:09
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

Mijn 2 CRT monitors heb ik een tijdje geleden vervangen door flat screens, juist om van die hinderlijke brom af te zijn.
Met bijvoorbeeld, een elektrische gitaar voor een beeldbuis, is geen goed idee ...
Ik heb absoluut geen last meer van brom en andere kwalijke interferenties.

Van de andere kant moet ik toegeven dat ik mijn analoge/digitale kabels en apparaten niet tegen, op of onder deze schermen heb gepoot ...

Verleg eens je kabels en draai de audio interface eens 90 graden?!

Peter

Laatst gewijzigd door PM-Studio-Project; 07-03-2009 om 17:12
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 18:03
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2007
Locatie: dendermonde
Berichten: 455
Reputatie: bearded monkey wordt hier goed onthaald
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

heb effe gewoon de monitorstekker in een stopcontact aan de andere kant van de kamer ingeplugd via verlengsnoer en de brom is nu zo goed als weg :-)

de stopcontacten die ik eerst gebruikte zijn er telkens 2 x vier :

o o o o
o o o o

misschien dat er daardoor teveel interferentie was met de andere aparatuur die eraan hangt (pc, amp/mixer, monitors alesis, preamp, ....) ?

anyway: ik denk dat de electricien maar eens terugroep...

in elk geval is mijn probleem nu mooi opgelost door een extra verlengsnoer te leggen :-)

bedankt !

(en nu ga die oktava eens lekker inwijden )
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 08-03-2009, 08:34
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

tunes

Leuk webstekje, maar ooooo zooooo traaaag voordat ie kompleet geopend is ...

Of is dat enkel op mijn computer??

Peter

Laatst gewijzigd door PM-Studio-Project; 08-03-2009 om 08:37 Reden: de kleur ...
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 08-03-2009, 19:10
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2007
Locatie: dendermonde
Berichten: 455
Reputatie: bearded monkey wordt hier goed onthaald
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

hmmm, bij mij geen probleem...

misschien een verlengkabel gebruiken en je pc 90 draaien ?

;-)
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 08-03-2009, 23:04
Vintage Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Locatie: Groenlo, Nederland
Berichten: 1,326
Reputatie: classa50 wordt hier goed onthaaldclassa50 wordt hier goed onthaald
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

linkje werkt ook prima bij mij...
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 09-03-2009, 12:19
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Friesland
Berichten: 1,386
Reputatie: Duuk heeft een prima uitstralingDuuk heeft een prima uitstralingDuuk heeft een prima uitstralingDuuk heeft een prima uitstraling
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

De elektricien zal niets aan die brom kunnen doen. De brom komt zo te lezen uit je monitor. Je doet er verstandig aan om een Power Conditioner (nee, dit zit niet in een flacon voor onder de douche) aan te schaffen. Ik gebruik zelf voor mijn live-rack een van Furman. Heel simpel gezegd filteren deze apparaten de stroom. Tevens beschermen ze je apparatuur tegen piekspanningen. Hier is een link naar een faq op de Furman site.

Een Furman unit (M 10 Lx E) heb je al voor zo'n 100 Euro.
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 09-03-2009, 21:38
Member
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 40
Reputatie: d0pehat is op goeie weg
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

Met dir probleem zit ik ook vaak.Ik heb ff naar die Furman Unit gekeken Duuk.Nou vraagde ik men eigen af ''welke kabels gebruik je'' ?
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 10-03-2009, 01:05
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Locatie: Friesland
Berichten: 1,386
Reputatie: Duuk heeft een prima uitstralingDuuk heeft een prima uitstralingDuuk heeft een prima uitstralingDuuk heeft een prima uitstraling
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

De bovengenoemde unit sluit je aan met deze kabels.
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 10-03-2009, 08:42
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2007
Locatie: dendermonde
Berichten: 455
Reputatie: bearded monkey wordt hier goed onthaald
Standaard Re: brom veroorzaakt door flat screen monitor?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Duuk Bekijk bericht
De elektricien zal niets aan die brom kunnen doen. De brom komt zo te lezen uit je monitor.[/URL]

Een Furman unit (M 10 Lx E) heb je al voor zo'n 100 Euro.
effe een (stomme) vraag: hoe verklaar je dan dan het 1 stopcontact niet bromt en in een ander wel... ?

thx
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Monitor zoomt door beeldscherm?(opgelost) TherSiteZ Computer hardware 5 07-01-2009 08:33
Flat response amp voor pod x3 live bas en gitaar Iskendar Beginners-forum 2 28-06-2008 18:20
brom U2fan Overige audio hardware 11 28-11-2006 22:16
Tascam US-122L veroorzaakt pc-crash tatsa Beginners-forum 5 20-11-2006 19:04
Brom door mijn monitors Maldoror Overige audio hardware 1 17-01-2006 19:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.