homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 06-03-2009, 19:04
Shado-Beatz's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Nov 2008
Locatie: the hague
Berichten: 110
Reputatie: Shado-Beatz is op goeie weg
Standaard Prijs Cubase 5

Hallo,

bij Thomann kost Cubase 5; 539 euro. Bij alle andere winkels kost ie ook +500 euro.
Nu heb ik een link gevonden bij studiodedijk waarbij de EMU 0202USB + Cubase 5 in totaal 489 euro kost
Dit is de link: Bundels met Cubase 5 en Cubase Studio 5



Dit is het mailtje wat ik heb gekregen van de medewerker van de winkel:

Je krijgt een UPGRADE naar Cubase 5 inclusief Steinberg USB-key.
Bij de EMU krijg je Cubase LE er gratis bij.

De Cubase 5 Upgrade van LE is 100% identiek aan het "gewone" pakket (deze krijg je er ook bij)
Zelfde doos, zelfde DVD's, zelfde handleiding, alles 100% identiek.
Er staat alleen "Upgrade" op de doos.
Jij hebt hier recht op omdat je met de 0202USB een Cubase LE hebt.

Je kunt de UPGRADE gewoon direct installeren als ware het een "gewone" Cubase 5.
Je hoeft dus niets te Upgraden of zo.


Volgens mij klopt het bovenstaande dik gedrukte stuk niet...
Je krijgt dus de EMU0202, Cubase LE, Cubase 5 Upgrade voor 489,-


Iemand ervaring?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 06-03-2009, 19:13
wil72810's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,003
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Stuur een bericht via MSN naar wil72810
Standaard Re: Prijs Cubase 5

Ik heb bij mijn Tascam indertijd Cubase LE 1 gekregen en die aan zeer interessante prijs naar Studio 4 geupgraded. Ik wacht nu nog even maar zie me gerust die Studio 4 voor een volle Cubase5 upgraden.
Perfect logisch dus en legaal. Alleen kan het ook met elk andere interface waar Cubase LE wordt bijgeleverd (Tascam, Alesis, ...) of voor alle Yamaha gear waar Cubase AI wordt bijgeleverd.
Je kan ook de interface met LE gebruiken tot je Cubase een beetje beter kent en dan upgraden ... er staat geen versheidsdatum op de LE versie. Ik heb de mijne meer dan een jaar gebruikt met de US144 en pas toen ik de US1641 kocht de upgrade aangegaan. LE kan maximaal 8 tracks tegelijk opnemen en met de 16 inputs van de Tascam US1641 wou ik toch wel meer.
__________________
Cubase 7.5 - Windows 7, Tascam US1641/US144, Yamaha HS50M, lots of cheap gear, budget mikes and noise making instruments, from synths to saxes, from drums to didgeridoos ...
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 06-03-2009, 19:35
Shado-Beatz's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Nov 2008
Locatie: the hague
Berichten: 110
Reputatie: Shado-Beatz is op goeie weg
Standaard Re: Prijs Cubase 5

bedankt voor je reactie,

het is dus gewoon volkomen waar dat het best goedkoop is..
als ik het goed begrijp installeer ik de LE versie, en dan voer ik de upgrade naar 5 uit?
kan ik tijdens de upgrade ook kiezen dat ik de 64-bit versie wil installeren? ( daarom wil ik Cubase 5 )
en nog een misschien stomme vraag..maar hoe voer ik die upgrade uit? zodra je LE hebt geinstalleerd en je stopt de Upgrade erin, vraagt hij dan: wil je upgraden en nieuwe bestanden vervangen voor de oude? en hoe zit het met de grace period? op een ander forum zag ik namelijk het volgende staan:

'' Als het een Cubase LE is dan kan je via de grace period wel upgraden maar dat is nogal een gedoe hebben we gemerkt, waarschijnlijk leverd hij een Upgrade 2 erbij voor een lage prijs, let wel op dat je geen Educatie versie krijgt maar het normale pakket ''

iemand?
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 06-03-2009, 20:53
wil72810's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,003
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Stuur een bericht via MSN naar wil72810
Standaard Re: Prijs Cubase 5

Cubase 5 wordt in een aparte folder geinstalleerd en is een totaal nieuw programma. Als je de verkoper niet vertrouwd, dan koop je gewoon gelijk welke interface (** Kijk wel even of de interface 64 bit drivers heeft !! **) waar je Cubase bij krijgt en koop je de upgrade voor de upgrade prijs bij Steinberg direct in hun webshop.
__________________
Cubase 7.5 - Windows 7, Tascam US1641/US144, Yamaha HS50M, lots of cheap gear, budget mikes and noise making instruments, from synths to saxes, from drums to didgeridoos ...
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 06-03-2009, 21:57
walterke's schermafbeelding
Member
 
Geregistreerd: Feb 2007
Locatie: Borgerhout
Berichten: 88
Reputatie: walterke is op goeie weg
Stuur een bericht via MSN naar walterke
Thumbs up Re: Prijs Cubase 5

Ik heb bij Steinberg webshop een upgrade cubase 5 gekocht voor de prijs van 199 euro.Ik had daarvoor de cubase 4.ik heb de 4 eraf gehaald en de 5 geinstalleerd.Dus een volledig nieuw programma.Via het lincense controlcenter heb ik de licentie gedownload op mijn steinbergkey (dongle).Het is wel zo dat je de licentie voor de upgrade niet kunt uitvoeren als de vorige licentie er niet op staat.Je kan wel met de nieuwe licentie de andere cubase produkten waarvoor de key nodig is gebruiken.Je kan dat controleren via de licentietree.Meer is dat niet.Je bestaande cpr van vorige versies kan je gewoon gebruiken met de bestaande instellingen,enkel als je opnieuw saved,krijg je de melding dat je ze in de vorige laatste versie niet meer kan afspelen.Zo hopelijk heb je hier genoeg aan en cubase 5 is duidelijk een aanrader,ik werk er graag mee en is ook sterker en stabieler.

Groeten Walterke(Rudwall)
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 03:07
Pixie's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,351
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Prijs Cubase 5

In feite upgrade je Cubase niet, je doet een volledige installatie. Ik heb thuis op mijn DAW zowel SX3, C4 als C5 staan.
Wat je wel upgrade is je licentie....
En hiervoor heb je die dongle nodig.
__________________
Stop the loudness war: http://www.dynamicrange.de/.
|ASUS P5K Intel Q6600 4096 Mb Ram|RME Fireface 800+MOTU 8PRE+ART TubeOpto 8|Cubase 5|Windows XP Pro SP2|Korg Microkontrol|Steinberg Houston|Adam A7|Yamaha HS50m|Mackie Big Knob
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 03:35
Shado-Beatz's schermafbeelding
Active Member
 
Geregistreerd: Nov 2008
Locatie: the hague
Berichten: 110
Reputatie: Shado-Beatz is op goeie weg
Standaard Re: Prijs Cubase 5

ok wederom bedankt voor de reacties.

wat ik dus doe is:

Ik installeer LE ( daar staat een licentie op, deze komt op de dongle te staan )
daarna installeer ik cubase 5 upgrade, en download ik de nieuwe licentie via de website?
dan verwijder ik de oude LE versie en draai ik de volledige versie van cubase 5 ??
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 09:59
wil72810's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,003
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Stuur een bericht via MSN naar wil72810
Standaard Re: Prijs Cubase 5

LE heeft geen dongle en geen dongle nodig. Daarom is de upgrade van LE naar C5 duurder en krijg je bij die upgrade een dongle bij. Daarop staat je license voor C5 en alle gelijke programmas (je kan dus met een C5 license C4, Sx,... draaien maar niet CS4 of SL).
__________________
Cubase 7.5 - Windows 7, Tascam US1641/US144, Yamaha HS50M, lots of cheap gear, budget mikes and noise making instruments, from synths to saxes, from drums to didgeridoos ...
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 12:30
tmo tmo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Jul 2008
Berichten: 828
Reputatie: tmo is op goeie weg
Standaard Re: Prijs Cubase 5

Maar dan zou je toch met een upgrade van LE naar cubase 5 een volledige installatie kunnen doen? Dus er zal toch wel een soort van verificatie of beveiliging zijn om na te gaan of je een LE hebt?
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 07-03-2009, 15:18
wil72810's schermafbeelding
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,003
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Stuur een bericht via MSN naar wil72810
Standaard Re: Prijs Cubase 5

LE4 heeft een e-licenser ... een internet versie van de dongle die je exemplaar registreert zonder de dongle hardware. Die e-license moet je inderdaad hebben voor de upgrade.
__________________
Cubase 7.5 - Windows 7, Tascam US1641/US144, Yamaha HS50M, lots of cheap gear, budget mikes and noise making instruments, from synths to saxes, from drums to didgeridoos ...
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Een voice-over: wat is een redelijke prijs? SoundReplay Beginners-forum 24 04-11-2012 10:54
Hardware: prijs/kwaliteit verhouding Henkie Over deze website 6 04-12-2007 23:49
Cubase LE updaten naar Cubase 4 voor de helft van de prijs. drt Opname (DAW) software / sequencers 0 05-07-2007 20:16
Prijs/Kwaliteit. Echoes Beginners-forum 3 19-06-2006 21:36
Prijs vs. Kwaliteit (geluidskaart) Jark Overige audio hardware 28 29-01-2005 18:33


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.